5 tips til at spare på energien i sommerferien

Holder mange medarbejdere sommerferie på samme tid?

Sommerferien venter lige om hjørnet, og det betyder, at mange bygninger står halvtomme i op til flere uger. Vi har samlet 5 tips til, hvordan du i din virksomhed med ganske få tiltag kan spare på energien i de uger. Energibesparelser der både betyder noget for miljøet og bundlinjen.

De 5 tips er udarbejdet ud fra vores mange års erfaring med analyser af virksomheders energiforbrug.

Tips: Sådan sparer du på energien i sommerferien

#1: Sluk for cirkulationspumpen

Har din virksomhed en cirkulationspumpe, så sluk for den, hvis det er muligt. Cirkulationspumpen opretholder cirkulationen af det varme vand ud til virksomhedens radiatorer, uanset om radiatorerne er tændt eller ej. 

Husk blot at starte den i 10 minutter en gang om måneden sommeren igennem. På den måde forhindrer du, at pumpedelene sætter sig fast i forbindelse med for eksempel kalkaflejringer.

#2: Drop standby

Sørg for at slukke for alle elapparater og elektronik f.eks. elkedel, printer, kaffemaskine, pc, skærme mm, inden du går på ferien, og undgå unødigt standbyforbrug. Når elapperater står på standby, bruger de strøm - som du ikke får gavn af, men betaler for. Så hiv stikket ud til alle elektriske apparater, hvis det er muligt.

Du kan også tilslutte flere af dine apparater i en elspareskinne eller en stikkontaktdåse med en afbryder som lyser, når apparaterne er tilsluttede. Så skal du kun slukke ét sted, når ferien kalder.

#3: Sluk for køleskabet

Tøm og sluk for køleskab og evt. fryser. Udover at spare på strømmen undgår du også at komme retur til et køleskab med for gammelt mad eller i værste fald rådden mad, hvis der har været strømafbrydelse, mens du har været på ferie. Husk at lade lågen stå på klem, så du undgår mug og dårlig lugt.

#4: Tjek lyset

Sørg for at al lys er slukket, inden du går på ferie. Hvis der er lys, du ikke kan slukke for f.eks. ved udendørs arealer med sensor, kan du med fordel skifte lyskilde til LED, som er billigere i drift og nedbringer din virksomheds CO2 forbrug.

#5: Sluk ventilationsanlægget

Du kan med fordel slukke for ventilationsanlægget i sommerferien, da det udelukkende er tændt for at opretholde et godt indeklima for medarbejderne og bygningen. Men da der ingen aktivitet er, må du gerne slukke helt. Hvis du vil sikre dine medarbejdere en god første dag på jobbet efter ferien, kan du med fordel tænde for det nogle timer førend de møder på arbejde igen efter en dejlig ferie.

 

Kend dit elforbrug - også uden for åbningstid

Undersøg din virksomheds energiforbrug uden for åbningstid. Erfaring viser nemlig, at 39,6 % af energiforbruget ligger uden for arbejdstid, når medarbejderne er gået hjem. Ved at finde energisynderne, vil du opnå en besparelse og mindske din virksomheds CO2 udledning - en besparelse vil du også kunne udnytte i sommerferien.  

Skal vi hjælpe med at finde jeres energipotentiale?
Indeklima
Via analyser hjælper vi jer med at få indblik i jeres indeklima, og kommer med forslag til forbedringer - der øger produktiviteten.
Indeklimaforbedringer
LED finansiering
Med vores finansieringsaftale kan du skifte til LED belysning i hele virksomheden uden at påvirke likviditeten.
Finansieringsmodel
Tilskud
Vi hjælper jer med at få indblik i hvordan, og hvor meget, I kan få i tilskud til jeres energiprojekter - og hvordan I prioriterer indsatsen.
Søg om tilskud
Varmepumper
Med en varmepumpe på abonnement får du en enkel, stabil varmeløsning til en konkurrencedygtig pris.
Fordele ved varmepumpe
To ewii energirådgivere undersøger energipotentialet hos Zederkof
Kundecase: Zederkof A/S

Zederkof A/S i Fredericia, Skandinaviens førende leverandør af møbler, inventar, isenkram og storkøkken til caféer, restauranter og events, fik deres kontor og showroom på i alt 700 m2 kigget efter i sømmene og EWII fandt stort potentiale for besparelser på belysning.

 

Se case for Zederkof

Wirtgen Danmark A/S
Wirtgen Danmark A/S

Med energioversigten blev der især kigget på belysningen, hvor udskiftning til LED, de steder hvor det var muligt, gemte på store besparelser. Derudover blev ventilationsanlæggets indstillinger optimeret og varmekilderne gennemgået.

Besparelsespotentiale efter energioversigt: 9 %

 

Læs hele casen

ewii kundeservice erhverv
Kontakt
Kontakt EWIIs Energirådgivere
Hvis du vil vide mere om vores ydelser.
Til top