energimærkning erhverv
En vurdering af bygningens energimæssige tilstand

Energimærkning erhverv

Få en effektiv gennemgang af din erhvervsbygnings energimæssige tilstand inklusiv besparelsesforslag og tilbagebetalingstid.

Ejer du en erhvervsbygning, der skal sælges, udlejes eller overdrages, skal du have foretaget en lovpligtig gennemgang af ejendommen for energikategorisering. Uanfægtet lovkrav er det dog altid fordelagtigt med en gennemgang af dine bygninger, og dermed få belyst hvilke muligheder der er, for at spare på energien.

Med energimærkning sættes fokus på energiforbruget - og alene det at foretage synlige målinger er nok til at ændre adfærd - faktisk kan du spare op til 10 % på energiregningen ved ændret adfærd. Derfor er det ofte første skridt på vej mod en lavere energiregning.

Formålet med energimærkning er at synliggøre energiforbruget. EWII Energi er certificeret til at lave energimærkning og har energirådgivere, der er godkendt af Energistyrelsen, til at udarbejde energimærkningen.

Det er lovpligtig at energimærke bygninger

Alle nyopførte bygninger på 60 m2 eller derover skal energimærkes før ibrugtagning eller færdigmelding. Derudover er der krav om energimærkning ved:

 • Salg eller udlejning
 • Nybyggeri
 • Offentlige bygninger over 250 m2
 • Bygninger til erhverv over 1.000 m2

Når en bygning skal energimærkes, skal bygningen gennemgås af en energirådgiver. Energirådgiveren gennemgår hele bygningen - alt fra vinduer over varmeinstallation til ventilation. Efter en grundig gennemgang bliver der rådgivet om almindelige daglige besparelser, men også givet et realistisk bud på, om du kan investerer dig til besparelser og hvad tilbagebetalingsperioden vil være. Efter besigtigelsen bliver der udarbejdet et energimærke på bygningen.

10 års gyldighed

Et energimærke er gyldigt i 10 år. Sælges bygninger flere gange inden for gyldighedsperioden, kan det samme energimærke benyttes. Prisen på energimærkning afhænger af bygningens størrelse, opførelsesår samt hvilken type energimærkning, der ønskes og hvilke krav og forudsætninger I selv har. Herefter kan vores energikonsulenter rådgive om, hvordan I får størst udbytte af energibesparelser - på kort og lang sigt.

Ønsker du yderligere information omkring energimærkning, så klik på "Ring mig op" 

Så kontakter vi dig til en uforpligtende samtale, hvor du kan høre mere om muligheden for en effektiv gennemgang af din bygnings energimæssige tilstand.

 

Ring mig op

 

Læs mere om energimærkning

Fordele
 • Faglig vurdering af bygningens energimæssige tilstand
 • Synliggør energiforbruget
 • Liste med forbedringsforslag
 • ISO 9001 certificeret
 • Fagligt dygtige rådgivere hos EWII Energi
 • Mærkning er gældende i 10 år
Udbytte
 • Overblik over bygningens energieffektivitet
 • Sammenligningsgrundlag med andre bygninger
 • Besparelsesforslag med vurderet tilbagebetalingstid
 • Rapport der viser, hvor meget energiudgifterne kan reduceres samlet
 • Plan for at øge bygningens værdi gennem energibesparelser
 • Du opfylder lovgivningen
Boligforeningen Dalbygade 42 fandt deres energipotentiale med EWII
Kundecase: Boligforeningen Dalbygade 42

Boligforeningen Dalbygade 42 i Kolding ønskede et kompetent bud på, hvor der kunne realiseres energibesparelser i boligforeningen. De fik af vores rådgivere ikke blot et stort indblik i deres energipotentiale, men også rådgivning om besparelsernes størrelser og tilbagebetalingstid. 

Læs mere om casen

Ofte stillede spørgsmål

Alle erhvervsbygninger, undtagen bygninger med anvendelseskode 210-290, skal energimærkes, hvis bygningen:

  sælges eller udlejes
  er nybyggeri
  er offentligt byggeri på over 250 m2
  anvedes til handel og service og er på mere end 600 m2

Kontakt EWII Energirådgivning på energiraadgivning@ewii.com eller 73 63 30 70, hvis I har spørgsmål til energimærkning af erhvervsbygninger.

Prisen på energimærkningen afhænger af bygningens størrelse, opførelsesår samt hvilken type energimærkning, der ønskes - og hvilke krav og forudsætninger virksomheden selv har. Derfor beder vi jer kontakte os for et konkret tilbud.

Kontakt EWII Energirådgivning på energiraadgivning@ewii.com eller 73 63 30 70.

Jan Sørensen EWII Energirådgivning
Kontakt
Jan Sørensen
Energirådgiver
Til top