Kolding Kommune sparer CO2 og energi med varmepumpe

Sjølund-Hejls Skole får installeret en luft til vand varmepumpe som supplement til gasfyr.

Kolding Kommune har valgt EWII som leverandør af en varmepumpe på abonnement til Sjølund-Hejls Skole. Så behøver hverken Kolding Kommune eller Sjølund-Hejls Skole at tænke på vedligehold eller de nødvendige og lovpligtige eftersyn – det klarer EWII. Det vil ikke være muligt, hvis vi på kort tid 100 % selv skal finansiere varmepumper til alle ejendomme opvarmet med naturgas, siger Lars Højensgård fra Kolding Kommune.

Hos Kolding Kommune har man en stærk vision om at reducere både energi- og CO2 forbrug, så en varmepumpe er et naturligt valg. Med skiftet har skolen mindsket deres CO2-udledning med 75 % årligt. Det svarer til en reduktion i mængden af CO2 på 35 tons om året og 350 tons mindre CO2 udledning frem mod 2030.

Et tiltag der sikrer, at Kolding Kommune opnår regeringens 2030 klimamål om 70 % CO2 reduktion på opvarmningen for Sjølund-Hejls skole allerede i 2020.

 

Vi har fået en aftale, som giver os mulighed for at reducere både CO2 og energiforbruget på mange af vores nuværende fossilt opvarmede ejendomme inden for relativt kort tid – og samtidig opnå en økonomisk besparelse.

Lars Højensgård, energikoordinator, Kolding Kommune

 

Varmepumpe på abonnement hos Sjølund-Hejls Skole i Kolding Kommune

 

Der er installeret en luft til vand varmepumpe på 45kW som en hybridløsning i forbindelse med eksisterende gaskedler på skolen. Gaskedlen skal supplere med spidslasten, når det bliver rigtig koldt og varmepumpen ikke helt kan følge med. Rundt om varmepumpen er der bygget et lyddæmpende hegn, der falder ind sammen med skolens øvrige uderum.

 

Jeg har fået en god indkøring og stor indsigt i varmepumpen. Den passer sig selv, så jeg mærker ikke den store forskel i min hverdag.

Jesper Bøgedal Rasmussen, Teknisk Serviceleder, Sjølund-Hejls Skole

 

Bliv ringet op om varmepumpe til erhverv

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om varmepumpe på abonnement, så klik på "Ring mig op". Så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.

 

Ring mig op

 

>> Læs også "5 fordele ved varmepumpe på abonnement"

Så nemt er det at få varmepumpe på abonnement
Møde
Vi afdækker jeres behov og laver en beregning ud fra data.
Beregning
Vi udarbejder et tilbud og gennemgår det med jer.
Workshop
Vi afholder workshop, hvis estimat godkendes.
Projektet
Vi står for al koordinering og varetager hele processen.
Service
Vi servicerer og vedligeholder varmepumpen efter installation.
Drift
Vi overvåger varmepumpen og sikrer driftsgaranti.
Spar på CO2 udledningen med en varmepumpe
Udfasning af fossile brændstoffer

Når din virksomhed skal minimere brugen af fossile brændstoffer til opvarmning, har du to muligheder. Enten af få etableret fjernvarme eller installeret en varmepumpe.

Fjernvarme kræver dog, at det er muligt i din virksomheds område. Hvis fjernvarme ikke er en mulighed, er varmepumper et godt alternativ, som er nemt og hurtigt at skifte til. Tilmed reducerer det jeres CO2 udslip betydeligt.

Varmepumpe hos EWII
Case: EWII har suppleret med varmepumpe

Hos EWII har vi taget egen medicin og suppleret vores gasfyr med varmepumpe på abonnement. Et skifte der har betydet en væsentlig CO2 reduktion og en årlig økonomisk besparelse.

Se besparelsen

Kontakt os om varmepumper til erhverv

Alex Falkenstrøm, EWII Energi
Alex Falkenstrøm
Key Account Manager
28 10 72 63
Henrik Michael Lauritzen, EWII Energi
Henrik Michael Lauritzen
Erhvervskonsulent
51 15 23 87
Til top