To mænd udfører energitjek

Samarbejde mellem kommuner og energiselskaber

Flere kommuner og energiselskaber er gået sammen om at tilbyde kommunens små og mellemstore virksomheder gratis energianalyser.

Fredericia Kommune og EWII har haft et samarbejde om at tilbyde små og mellemstore virksomheder i kommunen et gratis energitjek og spotte potentielle energibesparelser.

Der er nemlig masser af potentiale for energibesparelser i danske virksomheder. Det peger flere undersøgelser på. "Jeg er meget tilfreds med vores samarbejde med EWII, der skal hjælpe mindre virksomheder i kommunen med at finde besparelser på energiregningen", siger Christian Bro, Formand for Miljø- og Teknikudvalget og fortsætter:

"Når virksomhederne vælger at investere i energiforbedringer, så er der gevinster på flere fronter. Det gavner bundlinjen, vi får mere robuste og konkurrencedygtige virksomheder, det skaber omsætning hos leverandøren, og det skåner miljøet for mange tons CO2".

Virksomheder, der takker ja til tilbuddet, får en energioversigt, som viser et eventuelt besparelsespotentiale ud fra egne oplysninger om energiforbrug. Er der et besparelsespotentiale, tilbydes virksomheden en videoscreening eller et møde med en energirådgiver. På baggrund af informationerne udarbejder EWII en energirapport, der giver konkrete bud på tiltag, der kan mindske energiforbruget, mulighederne for tilskud, og hvad det koster.. 

"Erfaringer viser, at der er et besparelsespotentiale på 5-8 % alene ved adfærdsændringer - hertil kommer yderligere besparelser ved udskiftning af lyskilder med mere", siger afdelingschef Lars Ole Andersson, EWII Energirådgivning.

Hvis du er i tvivl om, om du har mulighed for at få en gratis energioversigt udarbejdet, så kontakt din kommune eller dit lokale energiselskab.

Læs mere:

Fredericia Tankvognsudstyr fandt et besparelsespotentiale på godt 40 %

Trolle Advokatfirma fandt besparelser på flere forskellige energikilder

En energirapport giver et klart billede hos Wirtgen Denmark A/S

Stort besparelsespotentiale på belysningen hos Zederkof A/S

Jørgen Pagh EWII Energirådgivning
Kontakt
Jørgen Pagh
Senior Energirådgiver
Til top