Besparelser efter udskiftning af lys til LED belysning

Med udgangspunkt i en analyse kan vi udarbejde en beregning, der belyser, hvilken besparelse I kan forvente at få ved skift til LED belysning.

Vi har allerede sikret en lang række virksomheder en besparelse efter udskiftning af lys til LED belysning. I det følgende ses et par eksempler på disse.

Byens Bilpleje i Kolding - besparelse på 66 % - investering tjent hjem efter 1,5 år

Hos firmaet Byens Bilpleje i Kolding spiller lyset en helt central rolle. Med optimale lysforhold kan personalet afsløre ridser og lakskader på de biler, der kommer til pleje. Efter behandling blev de tidligere ofte kørt ud i dagslys for at blive tjekket – ganske enkelt fordi lyset inden døre ikke var godt nok.

Nu er alle gamle lysstofrør skiftet til nye LED-lyskilder, og samtidig er lyset ændret til en farve, der lægger sig tæt op af dagslys (farve 850).

Vi var meget overraskede over hvor store besparelser der var ved at skifte belysning til LED.


MICHAEL OUTSEN, AFDELINGSLEDER, BYENS BILPLEJE


3-Stjernet - besparelse på 67 % - investering tjent hjem efter 1,1 år

Et betydeligt besparelsespotentiale kombineret med et ønske om optimale lysforhold har ført til udskiftning af 1350 gamle lysstofrør og 235 armaturer til nye energivenlige LED typer i hele produktionsfabrikken 3-Stjernet.

Besparelsen er til at forstå – 611.000 kWh om året, som svarer til en besparelse på hele 67 % i forhold til tidligere. 

Samarbejdet med EWII er gået godt og med en tilbagebetalingstid på kun 1,1 år var der ingen tvivl om, at det var det der skulle gøres. Vi samarbejder med EWII om andre energiforbedrende tiltag.

CLAUS KRISTENSEN, TECHNICAL MANAGER, 3-STJERNET

Produktionsfabrikken 3-Stjernet får ny LED-belysning

Danske Fragtmænd i Vejle - besparelse på 50 % 

I 2015 fik Danske Fragtmænd i Vejle udskiftet lys i flere haller. Det medførte en besparelse på 50 %. De gamle armaturer blev demonteret, og der er leveret og monteret nye LED-armaturer.

For Danske Fragtmænd har det betydet en fremtidssikret løsning og en betydelig besparelse på bundlinjen. Allan Hjort, Teknisk Controller hos Danske Fragtmænd fortæller, at det var et spændende projekt, men også forbundet med stor usikkerhed.

Vi kendte ikke umiddelbart omfanget og konsekvenserne ved at ændre så meget belysning på én gang. Men der var ingen grund til usikkerheden, for vi var i gode hænder fra den allerførste dag og blev guidet og rådgivet på bedste vis.

ALLAN HJORT, TEKNISK CONTROLLER, DANSKE FRAGTMÆND


Contiga i Tinglev - besparelse på 68 %

Hos Contiga i Tinglev, der producerer elementer til byggebranchen, viste en energirapport, at der kunne findes et stort besparelsespotentiale. Med otte produktionshaller og en administrationsbygning på i alt ca. 40.000 m2, var der store besparelser i at udskifte al indendørs belysning.

Besparelsen efter udskiftning af lyskilder og armaturer er på 746.344 kWh årligt. Den samlede besparelsesprocent er på 68 og med en samlet CO2 besparelse på 408.251 kg årligt, er Contiga yderst tilfredse med, at de valgte at udskifte al deres indendørs belysning.

 

Skal vi hjælpe med at finde jeres besparelsespotentiale? 

Skriv til os

ewii kundeservice erhverv
Kontakt
Kontakt EWIIs Energirådgivere
Hvis du vil vide mere om vores ydelser.
Til top