elmast med sne

5 sparetips til en grønnere jul

Udgifterne til både el og varme er høje i december måned, så hvorfor ikke spare mellem jul og nytår, når der er mulighed for det?

Inden vi får set os om, er det december, jul og juleferie. Mange virksomheder vælger at lukke helt ned i dagene mellem jul og nytår, og ellers er der rigtig mange medarbejdere der holder fri sammen med familien.

Vi har samlet 5 tips til, hvordan du i din virksomhed med ganske få tiltag kan spare på energien i juleferien. Energibesparelser der både betyder noget for miljøet og bundlinjen.

De 5 tips er udarbejdet ud fra vores mange års erfaring med analyser af virksomheders energiforbrug.

Tips: Sådan sparer du på energien i juleferien

Tip nr. 1: Sluk ventilationsanlægget

Du kan med fordel slukke for ventilationsanlægget i juleferien, da det udelukkende er tændt for at opretholde et godt indeklima for medarbejderne og bygningen. Men da der ingen aktivitet er, må du gerne slukke helt. Hvis du vil sikre dine medarbejdere en god første dag på jobbet efter ferien, kan du med fordel tænde for det nogle timer førend de møder på arbejde igen efter ferien.

Tip nr. 2: Tjek lyset

Sørg for at al lys er slukket, inden du går på ferie. Hvis der er lys, du ikke kan slukke for f.eks. ved udendørs arealer med sensor, kan du med fordel skifte lyskilde til LED, som er billigere i drift og nedbringer din virksomheds CO2 forbrug.

Tip nr. 3: Drop standby

Sørg for at slukke for alle elapparater og elektronik f.eks. elkedel, printer, kaffemaskine, pc, skærme mm, inden du går på ferie, og undgå unødigt standbyforbrug. Når elapperater står på standby, bruger de strøm - som du ikke får gavn af, men betaler for. Så hiv stikket ud til alle elektriske apparater, hvis det er muligt.

Du kan også tilslutte flere af dine apparater i en elspareskinne eller en stikkontaktdåse med en afbryder som lyser, når apparaterne er tilsluttede. Så skal du kun slukke ét sted, når ferien kalder.

Tip nr. 4: Sluk for cirkulationspumpen

Har din virksomhed en cirkulationspumpe, så sluk for den, hvis det er muligt. Cirkulationspumpen opretholder cirkulationen af det varme vand ud til virksomhedens radiatorer, uanset om radiatorerne er tændt eller ej. 

Husk blot at starte den i 10 minutter en gang om måneden sommeren igennem. På den måde forhindrer du, at pumpedelene sætter sig fast i forbindelse med for eksempel kalkaflejringer.

Tip nr. 5: Sluk for køleskabet

Tøm og sluk for køleskab og evt. fryser. Udover at spare på strømmen undgår du også at komme retur til et køleskab med for gammelt mad eller i værste fald rådden mad, hvis der har været strømafbrydelse, mens du har været på ferie. Husk at lade lågen stå på klem, så du undgår mug og dårlig lugt. 

juletræ med lys
Julelys med omtanke

Mange virksomheder hygger om deres medarbejdere og kunder i december måned med julelys både inde og ude - og hyggeligt ser det ud. Men det er også en stor udgift på el-regningen.

Ifølge Energistyrelsen kan 5 lyskæder med hver 100 små glødepærer bruge strøm for 900 kroner i løbet af 6 uger. LED bruger 80 procent mindre strøm end glødepærer og holder typisk 25 gange længere. Hvis din virksomheds lyskæder ikke er i LED, kan du derfor overveje at skifte dem ud.

Du kan med stor fordel bruge automatisk tænd-sluk til lyskæderne, så du ikke har julelysene tændt, når der ikke er nogle, der ser dem.

Er din virksomhed klar til den grønne omstilling?
Indeklima
Via analyser hjælper vi jer med at få indblik i jeres indeklima, og kommer med forslag til forbedringer - der øger produktiviteten.
Indeklimaforbedringer
LED finansiering
Med vores finansieringsaftale kan du skifte til LED belysning i hele virksomheden uden at påvirke likviditeten.
Finansieringsmodel
Tilskud
Vi hjælper jer med at få indblik i hvordan, og hvor meget, I kan få i tilskud til jeres energiprojekter - og hvordan I prioriterer indsatsen.
Søg om tilskud
Varmepumper
Med en varmepumpe på abonnement får du en enkel, stabil varmeløsning til en konkurrencedygtig pris.
Fordele ved varmepumpe
To ewii energirådgivere undersøger energipotentialet hos Zederkof
Kundecase: Zederkof A/S

Zederkof A/S i Fredericia, Skandinaviens førende leverandør af møbler, inventar, isenkram og storkøkken til caféer, restauranter og events, fik deres kontor og showroom på i alt 700 m2 kigget efter i sømmene og EWII fandt stort potentiale for besparelser på belysning.

 

Se case for Zederkof

ewii kundeservice erhverv
Kontakt
Kontakt EWIIs Energirådgivere
Hvis du vil vide mere om vores ydelser.
Til top