6 tips til hurtigere trådløst netværk til erhverv

Hænger Wi-Fi signalet i din virksomhed? Bare rolig, der er hjælp at hente. Download guiden og få et stabilt og hurtigt trådløst netværk til erhverv.

Vi har samlet 6 tips i en guide til, hvordan du sætter fart på det trådløse netværk til erhverv, så din virksomhed kan få øget produktivitet og større konkurrenceevne. 

Guide: Sådan får du fart på virksomhedens trådløse netværk

Her er vores 6 tips til, hvordan det trådløse netværk igen kommer til at spille i din virksomhed. Hvis du ikke selv er ansvarlig for opsætningen af det trådløse netværk, kan du bruge listen som en inspiration til en dialog med din IT-leverandør. Hvert tip bliver uddybet herunder.

  1. Placér routeren højt
  2. Opdatér til nyeste teknologi
  3. Hold øje med kanalen
  4. Minimér støjkilder
  5. Installér flere access points
  6. Prioritér trafikken

 

Download som pdf

 

#1: Placér routeren højt

Routeren er den boks, der deler din internetforbindelse, så flere trådløse enheder kan være på det samme netværk. Placeringen af routeren er essentielt for et godt trådløst netværk.

Selvom det er nemt at stille den på gulvet under et skrivebord, så er den bedste placering faktisk højt oppe – og gerne centralt, så den kan dække så meget af virksomheden som muligt med det trådløse netværk.

#2: Opdatér til nyeste teknologi

Teknologien bag trådløse netværk udvikler sig hele tiden og det er derfor en god idé at opdatere routeren jævnligt med ny software eller helt at udskifte routeren, hvis den ikke bruger den nyeste standard, som er 802.11n. 

Og så er det altid et godt spørgsmål at stille sig, om virksomhedens behov har ændret sig siden valg af internetløsning. En god wifi-router gør ikke en 10/10 Mbit/s forbindelse hurtigere, måske skal fiberforbindelsen i stedet opgraderes til en 100/100 Mbit/s. 

#3 Hold øje med kanalen

En trådløs netværks router har et vist antal kommunikationskanaler til rådighed til at sende information fra fx en computer eller anden enhed, videre. Ofte bruger mange trådløse netværk samme kanal og ender derfor med at forstyrre hinandens signaler.

Nyere routere kan normalt selv vælge kanal, men det er ikke altid, at det der vælges fungerer bedst i praksis. Ved at bruge en kanal, der ikke er så brugt, undgår du, at fx naboens netværk forstyrrer signalet. Spørg gerne din IT-leverandør til råds.

 

>> Læs også: Der er forskel på bredbånd

 

#4 Minimér støjkilder

Mikrobølgeovne, dankortterminaler, telefoner, køleskabe og andre produkter udsender alle signaler på arbejdspladsen, som kan forstyrre og nedsætte hastigheden på virksomhedens trådløse netværk. Så tips #4 er at placere routeren på afstand af sådanne produkter. 

#5 Installér flere access points

Jo større et areal det trådløse netværk skal dække og jo flere trådløse enheder, der skal dele det i virksomheden, jo mindre hastighed er der til den enkelte enhed. Derfor kan det være en fordel at udvide det trådløse signal med flere access points - fordelt på strategiske steder i virksomheden. På den måde øges både rækkevidde og styrke på dit trådløse netværks signal.

Husk, at access points også skal placeres højt og centralt i forhold til det område af virksomheden, de skal dække.

#6 Prioritér trafikken

Mange virksomheder håndterer store datamængder og nogle fildelingsnetværk kan gøre hele det erhvervsmæssige trådløse netværk langsomt. Derfor understøtter mange routere også trafikprioritering (Quality of Service – QoS), som giver dig mulighed for at vælge, at eksempelvis IP-telefoni eller websurf skal have højere prioritet. 

 
Alex Falkenstrøm EWII Bredbånd
Kontakt
Alex Falkenstrøm
Key Account Manager
Til top