Digitalisering giver øget vækst

De SMV'er, der investerer mest i digitalisering, er også dem, der vokser og ansætter flere.

Særligt små og mellemstore virksomheder (SMV’er) forventes at investere i ny teknologi i 2020. Det skaber stor glæde hos DI, fordi SMV’erne halter efter de store selskaber. 

Men med de rigtige investeringer, vil SMV’erne vækste mere og accelererer deres konkurrenceevne på den internationale scene.

Det er særligt investeringer i IT (software og hardware), der er på indkøbssedlen hos de danske SMV’er. Men også investeringer i anden automatisering og robotter er steget markant siden DI’s sidste analyse i 2018.

Læs hele rapporten fra DI her

Digitalisering er nødvendig for at øge den danske konkurrenceevne

Det er vigtigt, at danske SMV’er i højere grad får taget hul på digitaliseringen, fordi deres udenlandske kollegaer og konkurrenter er begyndt. Og så længe de danske SMV’er bare følger i de udenlandske fodspor, så bliver det svært at komme til at gå forrest.  

Hvis de udenlandske SMV’er får et produktivitetsløft gennem robotter, og vores ikke selv gør, så bliver vores hurtigt sat af

Christian Hannibal, Digitaliseringschef for DI

 

Digitalisering handler ikke om flere IT-systemer – det handler om de rigtige

Digitale værktøjer kan hurtigt gøre hverdagen mere kompleks for virksomhedens medarbejdere – selvom målet i første omgang var at gøre arbejdsgangene mere effektive. Det skyldes, at vi begår én grundlæggende fejl: vi glemmer at rydde op. Vi implementerer nye digitale værktøjer inden eller måske endda helt uden vi  kigger på, hvad var fejlene ved det gamle og hvorfor er der behov for noget nyt.

De 5 generationer af digitalisering
1
Generation 1
Digitalisering der understøtter den eksisterende forretning og services med IT.
2
Generation 2
IT og digitalisering skal gøre de interne processer mere effektive.
3
Generation 3
Det digitale bliver ny en del af selve servicen eller produktet.
4
Generation 4
Digitalisering bliver nøglen til at ændre kerneydelsen og forretningsmodellen markant.
5
Generation 5
Teknologiske muligheder som kunstig intelligens (AI), maskinlæring og augmented/virtual reality kommer i spil.

Sådan kommer du i gang med digitalisering

Digitalisering er en forretningsdisciplin på lige fod med virksomhedens andre kompetencer og opgaver. Det kræver en strategi, ledelsens opbakning og at medarbejderne har de rette kompetencer.
 
Selvom nogle virksomheder, eller deres medarbejdere, kan frygte at digitaliseringen er kommet for at gøre dem overflødige, erfarer de fleste virksomheder, at digitaliseringen frigiver kompetencer fra rugbrødsopgaver til at arbejde med kerneopgaven.

En forudsætning for at komme i gang med den digitale rejse er en velfungerende internetforbindelse med høj kapacitet og stabilitet.

Sådan får du hjælp til at starte den digitale rejse

DI har lanceret en ny digitaliseringsindsats. Formålet er at få flere virksomheder til at gribe de digitale muligheder, styrke de digitale kompetencer, skabe nye vækstmuligheder og udvikle flere bæredygtige løsninger.

På SMV:Digital tilbyder Erhvervsstyrelsen hjælp til digital forretningsudvikling og digital omstilling med et grønt fokus. Der er blandt andet mulighed for at søge om tilskud til rådgivning, kompetenceudvikling af ledere, deltage i digitale sprints m.m.   

Alex Falkenstrøm EWII Bredbånd
Kontakt
Alex Falkenstrøm
Key Account Manager
Til top