Hvad er en fast IP-adresse og hvorfor er det en fordel?

Hvad er en fast IP-adresse og hvorfor er fast IP interessant for erhverv? 

En IP-adresse er din virksomhedens adresse på internettet og sammenlignes ofte med et telefonnummer, som gør det muligt for flere computere at kommunikere med hinanden. Uden en IP-adresse kan computere eller andre enheder ikke tilgå netværk eller internettet.

Du får automatisk en IP-adresse

Hver gang du tænder for en computer og går på internettet, bliver din computer automatisk tildelt en IP-adresse. Det er på den måde et unikt ’telefonnummer’, som tildeles hver enkelt computer og enhed på internettet.

Artiklen fortsætter under billedet

Kvinde sidder ved bærbær pc. Med en fast IP adresse kan du altid tilgå f.eks. servere hjemmefra.

Fast eller dynamisk IP - hvad er forskellen?

Som udgangspunkt har du altid en dynamisk IP. Forskellen er, som navnene antyder, at dynamiske IP-adresser ændrer sig, mens en fast IP-adresse ikke ændres over tid, men er den samme hver gang du logger på nettet.

Med en dynamisk IP-adresse ændres din IP hver gang du logger af og på internettet eller genstarter din enhed. Med en fast IP-adresse forbliver telefonnummeret det samme - uanset hvor mange gange du logger af og på eller genstarter.

Hvorfor vælger virksomheder ofte en fast IP-adresse?

I erhvervssammenhæng er en fast IP-adresse særligt en fordel for de virksomheder, som hoster sin egen server, har produktionsmaskiner eller har andet teknisk udstyr tilsluttet internettet, som ikke må miste forbindelsen.

Med en fast IP-adresse minimerer din virksomhed risikoen for driftsudfald og ineffektivitet, da dine samarbejdspartnere altid kan tilgå f.eks. servere eller andet IT-udstyr.

Sagt på en anden måde: Med en fast IP-adresse ligger data på det samme telefonnummer altid

I princippet er det faktisk det samme, der sker her. Fordi din computer skifter adresse, så kan andre enheder have svært ved at kommunikere med den computer, som har skiftet IP-adresse. Eller den computer, som ændrer sin IP-adresse mister adgangen til et netværk. Og særligt i erhvervssammenhæng kan det blive en dyr affære, hvis det betyder mistede ordrer og mistet adgang til data under stramme deadlines m.m.

Med en fast IP-adresse har alle enheder altid adgang til dine egne systemer og data.

Hvad koster en fast IP-adresse?

Hvis du har fibernet til erhverv fra EWII, har du både mulighed for at tilkøbe en eller flere faste IP-adresser og en prisvindende sikkerhedspakke - og det hele er til konkurrencedygtige priser.

Hos EWII tilbyder vi flere faste IP-adresser (DHCP-tildelt) i pakker af 8, 16, 32, 64 eller 128 til erhvervskunder.

Husk, at antallet af anvendelige IP-adresser er 3 IP-adresser færre end det angivne range, idet der anvendes 3 IP-adresser til hhv. netnavn, default gateway og broadcast. 

ofte stillede spørgsmål

Fiberbredbånd til erhverv - levering, fordele, priser m.m.

EWII leverer stabilt og hurtigt fiberbredbånd til erhvervsvirksomheder i største delen af Trekantområdet. Så ligger din virksomhed i Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen eller Vejle er der stor sandsynlighed for, at I kan få fiberbredbånd erhverv fra EWII.

Kontakt en af vores erhvervskonsulenter for en uforpligtende og gratis snak om jeres muligheder med fiberbredbånd.

Erhvervskonsulent
Alex Falkenstrøm
alfa@ewii.com
28 10 72 63

Erhvervskonsulent
Signe Thöle
sith@ewii.com
26 88 33 96

Fiberbredbånd har mange gode egenskaber, som kan give din virksomhed øget effektivitet:

  • Ubegrænset kapacitet. Der er altid kapacitet nok i kraft af de optiske fibre. Begrænsningen ligger udelukkende i udstyret i begge ender. 
  • Ubegrænset hastighed. I får mulighed for hurtig kommunikation - også med tunge filer. Det er muligt at opgradere helt op til 1 Gbit/s.
  • Symmetrisk forbindelse. Der er samme hastighed både ved download og upload, hvilket muliggør anvendelsen af online fildelingstjenester.
  • Sikkert og stabilt netværk. Kommunikationen kan sendes begge veje, fordi fiberbredbåndet er en ringstruktur. Dvs., at hvis der sker brud på ledningen, kan kommunikationen blot sendes den anden vej. Dette sikrer høj oppetid og derved også stor driftssikkerhed.

Som udgangspunkt kan din virksomhed få fiberbredbånd fra 399 kr. pr. måned - alt afhængig af hvilket behov I har. Vi tilbyder individuelle fiberbredbåndsløsninger til erhverv, derfor finder vi altid den bedste løsning for din virksomhed.  

Kontakt en af vores erhvervskonsulenter for en uforpligtende snak om jeres muligheder med fiberbredbånd.

Erhvervskonsulent
Alex Falkenstrøm
alfa@ewii.com
28 10 72 63

Erhvervskonsulent
Signe Thöle
sith@ewii.com
26 88 33 96


Alex Falkenstrøm EWII Bredbånd
Alex Falkenstrøm
Key Account Manager
28 10 72 63
Claus Bøje, EWII Energi
Claus Bøje
Afdelingsleder
30 17 19 75
Til top