8 gode råd mod IT-kriminalitet

Cyberangreb er en konstant trussel for erhvervsdrivende

Uanset om det er en mindre enkeltmandsejet virksomhed, et mellemstort firma eller et globalt selskab, så er digital kriminalitet en større og større del af hverdagen. Men når et cyberangreb bliver opdaget, er det for sent. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at virksomheder sørger for, at de er godt nok sikrede mod IT-kriminalitet.

Vi giver dig her 8 gode råd om IT-sikkerhed - du kan downloade rådene her i printvenlig version.

 

1: VÆR KRITISK OVERFOR DINE E-MAILS

Phishing udgør langt den største trussel mod virksomheders IT-sikkerhed. Derfor skal du altid være kritisk overfor afsenderen af de e-mails, du modtager. Og du må aldrig afgive person- eller virksomhedsfølsomme oplysninger per e-mail.

En anden måde at sikre sig mod phishing er ved at installere en sikkerhedspakke, som via et antispam-program kan frasortere eller flagge spam-mails.

2: LAV SIKRE PENGEOVERFØRSLER

Eksempler på svindel og bedragerisager (CEO-fraud) er eksploderet over de senere år. Informér dine medarbejdere om hvad CEO-fraud er og opret klare procedurer for hvordan I kan gennemføre sikre pengeoverførsler. Så minimerer I risikoen for at blive snydt.

 

3: UNDGÅ ’USIKRE’ KLIK

Plejer Jane fra Regnskab at sende dig opdateringer til din Microsoft-konto, som du bare lige skal aktivere ved at klikke på et link? Hvis ikke - så lad være at klikke. Hvis du har den mindste mistanke om svindel, så lad være at klikke.

Beskyt din virksomhed mod hackere med en sikkerhedspakke fra EWII
Phishing

Phishing udgør langt den største trussel mod virksomhedens IT-sikkerhed. Phising er, når kriminelle prøver at lokke brugernavn, adgangskode eller netbankoplysninger ud af dig via falske e-mails.

Et eksempel kan være, at en virksomhed modtager en phishing-mail, som ser ud til at være fra banken, der spørger efter kontonumre og andre følsomme oplysninger. Det vil din bank aldrig gøre, så her har de kriminelle forsøgt at kopiere bankens e-mailopsætning og evt. logo.

4: LAV STÆRKE PASSWORDS

Et stærkt password består både af specialtegn, tal, store og små bogstaver. Dit password skal være komplekst og du bør have forskellige passwords til din arbejdspc, netbank, din LinkedIn-konto osv. Prøv f.eks. at sammensætte et password ud fra dit navn: IDA = Italienere D@nser Altid

 

5: DEL IKKE DIT PASSWORD MED NOGEN

Du ville aldrig dele dit undertøj med nogen eller lade det ligge på dit skrivebord, vel? Til gengæld skifter du det nok ofte. Sådan skal du også gøre med dit password. Du skal skifte det ofte og ikke dele det med nogen.

 

6: INVESTER I EN SIKKERHEDSPAKKE

Med en sikkerhedspakke er du bedre beskyttet mod virus, spam, phishing og får samtidig mulighed for at lave sikre bankoverførsler.

Husk også at beskytte dit fysiske IT-udstyr mod tyveri.

  

ewii fiber til erhverv
CEO Fraud
Ved denne type svindel modtager din virksomhed en e-mail med en ordlyd om at overføre penge. Umiddelbart kan det se ud som om e-mailens afsender er CEO, CFO eller en anden beslutningstager i virksomheden. Problemet er, at det kan være svindel af værste skuffe - og bankoverførsler er svære at tilbageføre, hvis de først er foretaget.

7: HOLD IT-SYSTEMERNE OPDATERET

Hvis du husker at holde dine IT-systemer opdateret, så lukker du eventuelle ’huller’ i forældede programmer for de IT-kriminelle. Vælg eventuel automatisk opdatering af dine programmer.

 

8: INFORMER ALLE MEDARBEJDERE

Jo mere medarbejderne er informeret om potentielle IT-trusler, jo bedre. Derfor er det også en god ide, at alle medarbejdere ved hvad virksomheden gør for at beskytte sig mod cyberangreb. Med en IT-sikkerhedspolitik er der ingen, der bør være i tvivl om hvad der skal gøres og hvornår.

Øg din IT-sikkerhed med en EWII Sikker Business
Ransomware
Forestil dig, at IT-kriminelle tager dine data som ’gidsler’ – og at du skal betale løsesum for at få dine filer igen – det er essensen i ransomware. Ransomware kommer ofte via e-mails fra en ukendt afsender og ligger skjult i filer eller mistænkelige links.
Alex Falkenstrøm EWII Bredbånd
Kontakt
Alex Falkenstrøm
Key Account Manager
Til top