tomater paa koel

Halvér din varmeregning med en varmepumpe - men hvilken?

En varmepumpe giver på samme tid varme og suger fugt ud af luften – dette forbedrer dit indeklima. Ved at den konstant regulerer temperaturen undgås fugtskader, mug og dårlig luft. Varmepumper er i dag utroligt effektive, og i langt de fleste tilfælde vil tilbagebetalingstiden være indenfor 2-4 år. Men hvilken type varmepumpe skal man som privatperson vælge? 

Overordnet set opdeles varmepumper i 3 kategorier, der alle kan bruges i privatsammenhæng:

  1. Luft til luft varmepumpe udvinder energi fra luften, som ledes ind i bygningen. Luft til luft varmepumpen kan ikke levere varmt vand og anvendes derfor primært til rumopvarmning. I sommerperioden, hvor der ikke er behov for opvarmning, kan varmepumpen anvendes som aircondition. Det skaber også et godt indeklima.
  2. Luft til vand varmepumpe udvinder energi fra luften omkring bygningen. Systemet omfatter en ventilator, der suger frisk luft forbi en varmeveksler, som optager den naturlige varme oplagret i luften. Systemet kan opvarme rum og brugsvand. 
  3. Jord til vand varmepumpe er en god løsning, hvor en jordslange graves ned omkring bygningen og ledes ind til varmepumpen. Slangen indeholder en væske, der optager varme fra jorden. Ved denne proces kan man effektivt opvarme rum og brugsvand.

Varmepumper er nemme at vedligeholde – udover rengøring anbefaler vi et årligt serviceeftersyn af en autoriseret køletekniker. 

Som på mange andre produkter er der også på varmepumper en pris/kvalitet afvejning. Det er ofte de lidt dyrere varmepumper, der er mest støjsvage. Vær også opmærksom på, at de helt billige anlæg har svært ved at levere varme nok i de kolde vintermåneder.

Vi kan hjælpe dig med både at installere din nye varmepumpe og også søge energitilskud i forbindelse med installation af varmepumpe.

Besøg vores hjemmeside: mjks.dk

Kontakt
Søren Lebæk
Afdelingsleder
Til top