Årsrapport 2020

2020: EWII er i den grønne superliga

EWII Koncernen kommer ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner efter et år, hvor der hovedsagelig har været fokus på at styre koncernen gennem corona-krisen og udvikle positionen som et velassorteret forsyningssupermarked. 

Det er et tilfredsstillende resultat.

I alle afkroge af forretningerne har EWII arbejdet med at udvikle metoder til at understøtte den grønne omstilling i nogle af de sektorer, som har store udfordringer og kan bidrage væsentligt til klimaregnskabet. 

EWII Koncernen søsatte og gennemførte i 2020 en strategi, der skal sikre, at alle kunder i fremtiden får leveret grøn strøm – uden undtagelse. 

Klik på knappen for at hente hele Årsrapport 2020 – eller læs uddrag herunder.

Hent årsrapport 2020

Adm. direktør og bestyrelsesformand i EWII Koncernen


Drevet af nysgerrighed

Hos EWII ønsker vi at gøre en reel forskel  og dyrke nysgerrigheden. Det er vores natur. Sådan er vi som organisation og som mennesker.


Lars Bonderup Bjørn
Administrerende direktør 

 

Læs forord fra adm. direktør og bestyrelsesformand i Årsrapport 2020.


Et ekstraordinært år

Vi fik hverdagen til at hænge sammen med hjemmearbejde, mundbind og social afstand, godt hjulpet på vej af en digital infrastruktur, der har gjort det hele muligt.

Anders Skovdal
Bestyrelsesformand 

 

Få overblikket
Koncernen er organiseret med kommercielle selskaber under EWII og infrastrukturselskaber under TREFOR
Uddrag fra årsrapport 2020

EWII | kvinde tager læbestift på i mørke
Livets selvfølgeligheder: El, vand, varme og fiber i hverdagen

EWII Koncernen arbejdede i 2020 intensivt med nye og innovative, miljørigtige løsninger, der skal sikre, at de kommende generationer gnidningsfrit har det samme selvfølgelige forhold til forsyningen af el, vand, varme og internet. 

I 2020 accelererede stigning i hjemmearbejdspladser og digitale møde, og det fastslog vigtigheden af fibernettet som infrastruktur.

EWII | Fremtidens fibernet
Fremtiden er elektrisk

Er der energi nok i fremtiden? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for EWIIs faglige fokus i hverdagen.

I 2020 fortsatte vi arbejdet med at forberede og omstille samfundet til yderligere elektrificering. Der blev identificeret indikatorer og tolket udviklingstendenser med det formål at kunne beslutte, hvor selskabet konkret skal etablere infrastruktur og systemer, der kan håndtere et stigende antal elbiler og varmepumper.

EWII | mand i køkkenet
En ubesværet hverdag - interaktion med kunderne

I 2020 har EWII Koncernen sat særligt fokus på relationen til kunderne – både med øget fokus på faglighed og åbenhed i salg- og kundeservice, og med igangsættelsen af en fokuseret imagefortælling, der indkapsler koncernens identitet.

Koncernen er skabt af mennesker, og selskabets ydelser bruges af mennesker: hver dag, hver time, hvert sekund. Derfor er rigtige mennesker og hverdagens dilemmaer også en central del af fortællingen om EWII Koncernen.

EWII | samtale mellem to mænd
Langsigtede samfundsansvarlige investeringer

EWII Koncernen fokuserede i 2020 på samfundsopgaven med at bidrage til den grønne omstilling og opfylde målsætningerne i den nye klimalov. 2020 bød på unikke muligheder for at levere store CO2-besparelser bl.a. på varmepumper.

EWII besluttede også, at fremtidige aktieinvesteringer ikke skal indeholder aktier fra selskaber, der ikke lever op til FNs principper om menneskerettigheder, antikorruption, miljøhensyn, producerer tobak eller kontroversielle våben.

Til top