Fremtiden er lig med grøn energi

Center Danmark

Centrum for forskning om grøn omstilling.

Center Danmark er et kommende nyt nationalt forsknings- og testcenter for den grønne omstilling, hvor forsyningsarter, som el, naturgas, køling, vand, varme, mv. - kan gentænkes og afprøves på tværs af hinanden.

Forskning og tests skal bygge på big data, kunstig intelligens, balancering af energisystemer – og ikke mindst et samfund med rigtige menneskers brug af energi.

Hovedformålet med at etablere Center Danmark er, at skabe naturlige rammer for forskning, udvikling, test og demonstration i omstillingen til en fossilfrit, grønt samfund. 

EWII er sammen med de fire universiteter DTU, SDU, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, Energinet.dk og en række private virksomheder og interesseorganisationer en af de bærende kræfter bag Center Danmark.

 
Centeret skal være samlingssted for al viden, der kan fremme den grønne omstilling.
Henrik Thorsen Initiativtager og idémand bag Center Danmark
Tankerne bag Center Danmark spiller fuldstændig sammen med EWIIs strategi om at være én digitalt integreret multiforsyning.
Lars Bonderup Bjørn CEO i EWII
Center Danmarks logo
Vil du vide mere om Center Danmark?
centerdanmark.com kan du finde mere information om det kommende forsknings- og testcenter. Du kan også læse mere om EWIIs rolle her.
Til top