Drikkevandets betydning i vores hverdag

Drikkevand er en af livets selvfølgeligheder. Men det kommer ikke af sig selv. 

TREFOR Vand er en del af EWII Koncernen og arbejder med at levere frisk drikkevand. Det kræver faglighed, viden om vand og ikke mindst en kærlighed og forståelse for, hvor vores drikkevand kommer fra, hvad det skal bruges til, og hvordan vi beskytter det. 

I Danmark har vi noget af verdens bedste drikkevand. For at fremtidige generationer også kan nyde frisk drikkevand kræver det en indsats. Vi kan alle sammen gøre noget – både politisk og i vores hverdag, for at vi har vand nok til i morgen, til næste uge og til de kommende generationer. 

I filmene fortæller forskellige eksperter om, hvad der skal til, for at vi kan sikre rent drikkevand af høj kvalitet nu og i fremtiden.

VANDET ER VIGTIGT FOR ØLLENS SMAG

Hvordan egner blødt og hårdt vand sig til ølbrygning? Og hvor stor en del af din øl består egentlig af vand? Hør brygger Daniel Hald fortælle, hvad vandet betyder for ølbrygning. 

 

HVAD BETYDER VANDET I VORES KAFFE?

98 procent af en kop kaffe er vand. Derfor har vandet kæmpestor indflydelse på, hvordan din kaffe smager, siger Søren Stiller Markussen. Han er en af verdens bedste baristaer.

 

SÅDAN PÅVIRKER VAND DIN KROP

Vandet er vigtigt for mange af vores kropsfunktioner. Derfor er det også vigtigt, at vi drikker de rigtige mængder vand, fortæller Stinne Kvist, som er ledende overlæge i nyresygdomme.

 

HER KOMMER DIT VAND FRA

Hør TREFOR Vands egen geolog Ole Silkjær fortælle om vandets rejse fra skyerne ned i grundvandsmagasinerne, og hvordan vi får vandet frem til din vandhane.

 

RENT VAND ER ET PRIVILEGIE

Kim Qvist er økologisk landmand, mobil-æg-producent og bedstefar. For ham er rent vand i hanen et privilegium, som han gerne vil give videre til børnebørn og kommende generationer.

Det kan vi sammen gøre for at bevare drikkevandet
Giv rent drikkevand videre til de næste generationer
Vi beskytter grundvandet med Evighedsskoven
En have uden kemi er godt for vores grundvand

TID TIL POLITISK HANDLING

Det er tid til politisk handling, så vi kan beskytte drikkevandet langt ud i fremtiden. Men hvad vil politikerne gøre? Hør et af buddene fra politikerne her.

 

HVOR FARLIGE ER PESTICIDRESTER?

Hør professor i miljøkemi fra Københavns Universitet, Nina Cedergreen, fortælle om hvor farlige nogle pesticidrester i drikkevandet er.

 

VI SKAL PASSE BEDRE PÅ VANDET

I januar 2019 indgik regeringen en bred aftale om at beskytte grundvandet tæt på boringerne bedre. Mener direktør for DANVA, Carl-Emil Larsen, så det er nok?

 

GRUNDVAND OG PESTICIDER

Kan det konventionelle landbrug ikke bare holde op med at bruge pesticider? Det er desværre ikke helt så enkelt og ikke uden konsekvenser. Hør landmand, Nis Kristian Hjorts, mening om det.

 

FORTIDENS SYNDER

Walter Brüsch er geolog og ekspert i grundvand. Hør ham fortælle, hvad der er den største trussel for vores drikkevand og hvordan vi retter op på fortidens synder.

Du kan også tænke på miljøet, når du vælger strøm
Til top