Er du blevet lokket af et ikke realistisk tilbud på strøm?

Elbranchen er ramt af aggressive elsælgere, som er ret så opfindsomme, når de lokker kunderne med urealistiske tilbud. Læs her hvad du kan gøre, hvis du tror, du har lavet en dårlig aftale.

Du skal ikke finde dig i det.

Altså de beskidte tricks og opkald fra elsælgere, som ringer til dig, selvom du ikke har givet dem lov. For faktisk må de ikke ringe til dig, hvis du ikke har givet tilladelse. Det er der desværre mange, der gør alligevel. 

Men vi vil rydde ud i det uærlige elsalg, som foregår i den branche, som vi er en del af.

Vores ønske er, at alle i Danmark kan træffe det rigtige valg om deres elprodukt. Det skal ske på baggrund af gennemsigtige priser, fakta og ordentlige forretningsmetoder af branchens aktører.

Der skal ryddes op i elbranchen – og det hjælper vi med. Derfor opfordrer vi alle, som i telefonen har haft en dårlig oplevelse med en elsælger, til at henvende sig til os.

Der er desværre allerede alt for mange, som er blevet narret af beskidte tricks fra sælgere af el. Antalet af klager over energiselskaber hos Forbrugerombudsmanden er rekordt højt. 

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Er du blevet lokket til at skifte elselskab under falske forudsætninger? Er du blevet lokket til at udlevere dit CPR-nummer, eller har et elselskab ringet til dig under påskud af, at du betaler overpris, og et skifte til et andet selskab er det eneste rigtige at gøre?

Og takkede du ja til tilbuddet?

kontakt os. Du kan ende med at blive snydt. Du kan sende en mail til ewii@ewii.dk eller ringe på vores kundeservice på 73 63 30 99, hvis du er blevet snydt eller er i tvivl om et tilbud. 

Vi er klar til at rådgive dig om, hvad du skal gøre - uanset om du er kunde hos os eller ej.

Foruden rådgivningen vil vi råbe medierne og politikerne op, så vi kan få skabt et bedre elmarked.

Og det uden fup og beskidte tricks, så forbrugerne kan købe deres strøm på ærlig vis.

Læs også: Undgå elsælgernes beskidte tricks

Hænder regner på regnemaskine

Video

Gode råd til dig, der er blevet snydt af en elsælger

Ringer elsælgeren ulovligt?

Der er ikke noget, du kan gøre for at undgå opringninger fra elsælgere. Men der er noget, du kan gøre, hvis du bliver ringet op.

Du kan altid bede om aktindsigt. Bed elsælgeren om en skriftlig bekræftelse på, at du har givet tilladelse til at blive kontaktet. Det skal en sælger kunne levere til dig. Hvis elsælgeren ikke kan bevise, at du har givet samtykke til at blive kontaktet - så er henvendelsen ulovlig. 

Hvis elsælgeren nægter at give dig aktindsigt, eller finder på en søforklaring for at undgå din forespørgsel, så anbefaler vi, at du anmelder selskabet til Datatilsynet.

Har du givet tilladelse til at blive ringet op?

Du skal være særlig opmærksom på, om du selv har givet tilladelse til at blive kontaktet. Det er f.eks. ofte en betingelse, at du giver din tilladelse til at blive ringet op, hvis du deltager i konkurrencer på nettet.

Send en klage

Hvis du ikke har givet samtykke til at blive ringet op og alligevel modtager opkald, eller hvis du har takket ja til et tilbud, men føler dig snydt, så kan du også klage til Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden sørger for at politianmelde den virksomhed, som ulovligt har kontaktet eller indgået aftale med dig.

Hus om natten med lys i vinduerne - Hvornår er strøm billigst? Kan man få billig strøm om natten? Se hvordan du får billigere el.

Dit hjem

Er strøm billigere og grønnere om natten?

I princippet ja, men kun i princippet. Du skal selv sikre dig et par ting, før du kan nyde godt af grøn og billig strøm.

Dit hjem

Myte: Er ECO programmer på din vaskemaskine virkelig så ECO?

Er det sandt eller falsk, at ECO programmerne på vaskemaskine og opvasker virkelig er ECO - eller bruger de bare en masse strøm og vand? Undersøg myten her.

Følg udviklingen i elpriser time for time, så du kan planlægge dit elforbrug, så du bruger strøm, når den udleder mindre CO2.

Dit grønne aftryk

Hvad er grøn strøm?

Hvad er grøn strøm, og hvordan får strøm pludselig en farve? Og behøver strøm egentlig altid at være så kedeligt?