Af EWII
BLOG
9. maj 2019

Fodbold hjælper de unge igennem ungdomsuddannelserne

Sociale relationer og fællesskab på fodboldbanen om morgenen skal give lyst til til at sætte sig på skolebænken om eftermiddagen. EWII støtter formål, der giver børn og unge i Trekantområdet god energi – ”Fra bænken til banen” er ét af dem.

Kan en fodbold påvirke de unges fravær og skoletræthed positivt? Ja, siger de i Fredericia. 

For fem år siden startede FC Fredericia i samarbejde med skolerne i Fredericia projektet ”Fra bænken til banen”, som har til formål at fastholde de unge i uddannelsessystemet og samtidig styrke sociale relationer og fællesskab.

Netop projekter, som giver børn og unge god energi, sociale relationer og hjælper dem fremad, er tiltag som EWII ofte støtter op om. Med koncernens nye sponsorstrategi er tiltag, som skaber værdi for lokalområdet og det øvrige civilsamfund lige nu og på lang sigt også en del af målsætningen. 

Fodbold som drivkraft

Projektet er rettet mod unge fra 8.-10 klasse, som står øverst på fraværslisterne, er skoletrætte eller har det svært med at gå i skole – unge, der er i fare for at sive ud af uddannelsessystemet og ikke får færdiggjort deres ungdomsuddannelse. 

De unge indgår i denne særlige mentorordning, hvor interessen for fodbold er drivkraften til at blive i skolen. Lige nu er der 20 unge drenge og piger på holdet.
 

Inden ”Fra bænken til banen” startede op, var der 55-60 pct. af de unge i Fredericia, der gennemførte deres ungdomsuddannelse.

Men forløbet har en positiv effekt på de unge, for efter de er startet op her i FC Fredericia, gennemfører ca. 90 pct. Fodbolden giver dem et særligt fællesskab og engagerer dem. 


Jason Campbell 
mentor og coach for de unge og samtidig træner for FC Fredericias Ungdomshold.

 

 

 

  

 

Fysisk aktivitet gavner selvværdet

Idræt og fysisk aktivitet er en af grundstenene for øget selvværd – og oplevelsen af, at lykkes smitter af på indsatsen på skolebænken.

 

”De er gode til at spille fodbold, og vi ser andre sider af de unge, som skolen ikke nødvendigvis ser. Her er de glade, fulde af energi og engagerede, og derfor behandler vi dem også seriøst og som ’professionelle fodboldspillere’. De unge har deres eget spillernummer og trøje, som de bruger hver gang – det giver dem en følelse af at være en del af noget større,” fortæller Jason Campbell.

Spillerne synes, det er fedt at være en del af fodboldholdet og er selv meget dedikerede til holdet: 

Det giver mig energi, og jeg bliver frisk af at træne her om morgenen. Nogen af dem på holdet kender jeg i forvejen, men jeg har også fået en del nye venskaber på holdet – det er super fedt.

 

Mohammed Rashid Fatah, 14 år, 8. klasse på Nørre Allé Skole i Fredericia.  

 

Foto: Mohammed Rashid Fatah, 14 år og går i 8. klasse på Nørre Allé Skole i Fredericia.

 

Ungdomsuddannelse er vigtig for arbejdslivet

Det har en afgørende betydning for de unge, at de får en ungdomsuddannelse og kommer godt videre i arbejdslivet.

"Et af vores nye mål er, at vi også forsøger at finde praktikpladser til de unge, der går i 10. klasse. På den måde kan vi hjælpe dem endnu et skridt videre til voksenlivet", afslutter Jason Campbell.

EWII støtter projektet ’Fra bænken til banen’ sammen med en række andre lokale virksomheder. 

 

 
Nye muligheder for streaming kommer snart til Danmark
EWII
Din hverdag er fyldt med data
Vi er omgivet af data, der kan hjælpe os til en intelligent fremtid.
EWII
Sund fornuft at spare
At spare på strømmen er sund fornuft. Med få ændringer i din hverdagsrutiner og daglige vaner vil du også kunne spare på elregningen.
Til top