Af EWII
BLOG
18. december 2019

Har du også disse vaner juleaften?

Strømforbruget juleaften afslører vores vaner

Julen er fuld af traditioner for mange mennesker. Vi sætter anden i ovnen, forbereder sovsen, bruner kartoflerne og gemmer mandlen i grøden. Men også i vores energiforbrug ligner vores juleaften hinanden.

Juleaften bruger vi nemlig strømmen samtidig. Og de danske elnetselskaber kan tydeligt aflæse det typiske strømforbrug hos familien Danmark. Kogepladen varmer sovsen, anden steger løs i ovnen og foodprocessoren hakker mandlerne til desserten.

Men forbruget sker tidligere end på en normal hverdag, hvor arbejdet skal passes, børnene skal hentes, og der skal handles ind, inden aftensmaden gøres klar.

Den 24. december falder strømforbruget brat efter kl.18, for her skal maden være klar. I mange familier er der juleaften også mere fokus på hygge og samvær end på aftenens tv-udsendelser.

Energiselskaberne oplever derfor et andet mønster end normalt, hvor strømforbruget fordeler sig over ’Kogespidsen’ – som er i tidsrummet fra kl.17-20. Normalt er det i dette tidsrum, vi bruger mest strøm. Men det er det altså ikke lige juleaften.

Til top