Af EWII
BLOG
9. maj 2019

Sund fornuft at spare

At spare på strømmen er sund fornuft. Og den strøm du ikke bruger, er sparet. Med få ændringer i dine hverdagsrutiner og daglige vaner vil du også kunne spare på elregningen.

Herunder giver rådgivningschef, Kent Christensen sine gode energiråd til, hvordan du kan spare på energien. 

#1: hold styr på strømforbruget

Det en god idé at finde ud af, om dit strømforbrug generelt er for højt.

Det kan du nemt gøre ved at logge din ind i Din Selvbetjening her på EWII.com. Her kan du følge dit energiforbrug måned for måned, dag for dag og time for time. Det giver dig overblik over, hvornår du bruger særligt meget strøm. 

 

#2: fyld op og tør ude

Fylder du vaskemaskinen lidt mere, end du plejer, så skal du ikke vaske så tit. Bruger du også lavtemperatur-vaskemiddel, kan du sænke vasketemperaturen. 

Brug tørretumbleren med omtanke - den er en af de stor energislugere. Tør så vidt muligt dit tøj udenfor på tørresnoren. Har du en ældre tørretumbler med aftræk til det fri, bør du udskift den til en kondenstørretumbler, som er mere energieffektiv.

Fyld også opvaskemaskinen. Sænker du vasketemperaturen fra 65 til 50 grader, vil du kunne spare 10-20 % på strømforbruget.

 

#3: udskift cirkulationspumpen

Det er ikke kun de klassiske hårde hvidevarer, der bør udskiftes til et lavere energimærke. Også cirkulationspumpen er en strømsluger og bør være energieffektiv.

Cirkulationspumpen sender det varme vand rundt i dine radiatorer eller i slangerne til din gulvvarme, og den sidder ved dit varmeanlæg eller i forbindelse med din gulvvarme. 

 

#4: sluk standby

Tv, spillekonsoller, mobilopladere, mm. er også energisynderne. De går på standby eller dvaleforbrug, når du ikke aktivt bruger dem. Og det sluger også strøm!

Så sluk på kontakten for både tv, computere og PlayStation, når du forlader din bolig.
 
Og så er det i øvrigt altid en god idé at trække mobilopladere ud af stikkontakten, når du ikke oplader en mobiltelefon.

Elbil oplades med strøm
Charles Nielsen, Direktør for Infrastruktur
Energi i fremtiden - energi til fremtiden
Omstilling betyder, at vi skal bygge et nyt samfund og ændre vaner.
EWII
Vildt vejr tænder dit tv
Har elektricitet og spøgelser noget til fælles?
EWII
Bliv klogere på dit eget energiforbrug
Sådan lærer du energiforbruget at kende
Til top