Underholdning og hvidevarer er store strømslugere

Strøm gør vores hverdage lettere, og ofte tager vi strøm i kontakten for givet – ja, som en ren selvfølge. Vi kan tænde på kontakten, når vi vil, og så er der strøm.

I Danmark er vi forvænte med, at strømmen er i kontakten tæt på 99,99 pct. af tiden. I 2018 oplevede vi danskere i gennemsnit kun 15 minutter med uplanlagte strømafbrydelser. Det er det lavest sammenlignet med resten af Europa.

Men hvad bruger vi så strømmen til?

Underholdning og hårde hvidevarer er de helt store strømslugere i danske hjem, viser en opgørelse fra Energistyrelsen.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

 

PlayStation og vaskemaskine fylder i strømforbruget

Vi vil underholdes med streaming, tv-serier og online gaming. 35 procent af en typisk dansk families strømforbrug går til underholdning med tv, computer, spillekonsoller og lignende.

Men også de elektriske hvidevarer er store energislugere. Klassiske hårde hvidevarer, som vaskemaskine, tørretumbler, køleskab og fryser, som hjælper os til en komfortabel hverdag, snupper nemlig 36 procent af strømforbruget.

 

Der er penge at spare

Når strømforbruget er højt for netop underholdning og hårde hvidevarer, er der også potentiale for at spare på strømmen netop dér.

Der er penge at spare ved at udskifte hårde hvidevarer af ældre dato til mere energieffektive hvidevarer med A-energimærke.

Det vil først være en investering, men det betaler sig set over længere tid. De penge, der er brugt på energieffektive hvidevarer, vil hurtigt blive tjent ind igen på de besparelser, det giver. 
Kent Christensen chef for Consulting hos EWII Energi

Til top