Grøn Fremtid
Med Grøn Fremtid får du
 • 100% certificeret vedvarende energi fra sol- og vindenergi
 • To blade i forbrugerombudsmandens mærkningsordning
 • Donation til miljøforbedrende projekter
 • Adgang til personlig energibesparende rådgivning
 • Aktuel grøn elpris, der fastsættes time for time
 • Udarbejdet i samarbejde med Rådet for Grøn Omstilling           
 • Ingen skjulte gebyrer eller binding

Grøn Fremtid - det grønnere valg

Grøn Fremtid er til dig, der foruden grøn strøm vil gøre noget ekstra for klimaet 

Grøn Fremtid er ikke kun et elprodukt med certificeret grøn strøm fra danske vindmøller og solceller. Grøn Fremtid er en ekstra klimaindsats via direkte støtte til miljøprojekter, samt din direkte adgang til prisreducerende og klimaforbedrende energirådgivning.

Når du køber Grøn Fremtid donerer du løbende via dit elforbrug til ekstra klimaindsatser via projekter verificeret igennem gængse internationale standarder hos Gold Standard, som du kan læse mere om her

Støtten vil være på 3,8 øre pr. kWh, der svarer til en årlig donation på 106 kr. med et årligt forbrug på 2800 kWh.

Grøn Fremtid bygger på direkte anbefalinger fra Rådet for Grøn Omstilling.

”Det er det grønneste produkt for el jeg er stødt på indtil videre. Det indeholder både adgang til en energirådgiver, incitament til at bruge strømmen når den er grønnest og en fornuftig model for klimabidrag.”

- direktør Claus Ekman, Rådet for Grøn Omstilling

GRØN FREMTID ER OGSÅ GRØN RÅDGIVNING

Er du i tvivl om det du gør for klimaet reelt gør en forskel? Og mon der er CO2 og penge at spare med små energiforbedringer i din hverdag?

Med Grøn Fremtid følger telefonisk rådgivning fra vores energirådgivere, der på baggrund af dit energiforbrug kan foreslå konkrete tiltag i din hverdag, der kan spare dig for både penge og CO2 udledning.

Jonas Porsborg Larsen EWII Energirådgivning
Hvem er Jonas?
Jonas er én af vores dygtige energirådgivere, og måske ham du kommer i kontakt med, når du køber Grøn Fremtid. Han yder personlig rådgivning i forhold til både CO2 og prisbesparelser på netop dit energiforbrug.
Rådet for Grøn Omstillings 3 råd om el til dig
Flyt dit strømforbrug
Klima- og miljøbelastningen af dit strømforbrug bliver mindre, hvis du bruger strøm, når den kommer fra vedvarende energi. Det er ikke let, men der er flere løsninger, der kan hjælpe dig. Hold f.eks. øje med electricitymap.org
Spar på strømmen
Der kan ikke produceres strøm og sende det ud til kunderne, uden at det påvirker klimaet eller miljøet negativt. Derfor er det at spare på strømmen altid den bedste idé, hvis du vil bidrage til den grønne omstilling
Stil krav til dit elprodukt
Nogle udbydere af el er grønnere end andre. Se efter mærkningen med de to grønne blade, når du køber dit el. Mærkningsordningen af grøn strøm er indført af forbrugerombudsmanden, og derfor din garanti for miljøvenlig el
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

 • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
 • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

DET ER NEMT AT SKIFTE SELSKAB – LIGEGYLDIGT, OM DU SKAL FLYTTE ELLER BLIVER BOENDE

 • Kræver ingen installationer
 • Skiftet sker helt automatisk
 • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt, om du skal flytte, eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

VORES MISSION: GENNEMSIGTIGE PRODUKTER OG PRISER

Mange synes produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII, får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser, uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

GRØN STRØM - EN AF LIVETS SELVFØLGELIGHEDER

Alle vores elprodukter er grønne. Uanset hvilken elaftale du vælger, sender du klimaet en kærlig tanke. Kun via en høj efterspørgsel på bæredygtigt el, ændrer udbuddet sig af grøn strøm i det danske elnet. Hos os gør dit grønne elforbrug en forskel. 

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

GRØN EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIERER OG FØLGER MARKEDSPRISEN PÅ EL

Med Grøn El til indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet (f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten). 

GRØN FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med Grøn Fast pris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

GRØN STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM GRØN FAST PRIS OG GRØN EL TIL INDKØBSPRIS

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Fast pris og El til indkøbspris.


Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Grøn Strøm hos EWII leveres fra vedvarende energikilder. Det betyder dog ikke, at du får 100 % grøn strøm i din stikkontakt. Men du er med til at øge andelen af vedvarende energi i det danske elnet.

Sådan foregår det
 1. Den vedvarende energi kommer fra bæredygtige energikilder, der producerer strøm. Det kan f.eks. være fra vindmøller, solceller eller vandkraft.
 2. Strømmen transporteres herefter ind i det danske elnet.
 3. Den grønne strøm bliver blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille ad længere.
 4. På elbørsen bliver strømmen så udbudt til salg - altså uanset hvordan strømmen er produceret.
 5. Strømmen køber de forskellige leverandører af el, herunder også EWII, og sælger den videre til dig.
 6. Mængden af sort strøm, der uundgåeligt leveres i din stikkontakt, kompenserer vi ved køb af oprindelsesgarantier udstedt af Energinet.

Selvom den strøm du bruger lige nu er et blandingsprodukt, så kompenserer vi dit sorte forbrug, og kan derfor kalde vores strøm for grøn. 

Ved tilkøbet af grønne oprindelsesgarantier bidrager vi til, at produktionen af grøn strøm forøges. Jo flere der køber bæredygtig el, jo mere af den samlede el i elnettet vil være klimavenlig strøm.

Læs mere om vores grønne strøm

Det er kun ca. 20 % af din samlede elregning, der går til din el-leverandør. De resterende 80 % består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, som er ens, uanset hvilken elaftale og el-leverandør du vælger.

Sammensætning af din elpris

Elpris og abonnement - til dit elselskab

De ca. 20 %, der går til din el-leverandør, er fordelt på dit elabonnement, som er en fast månedlig ydelse, og på din kWh-pris. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstra gebyrer.

 

Udgifter til netselskab og afgifter til staten

Resten af udgifterne på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser (PSO), energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

 • Moms: Du er pålagt at betale 20 % moms af den samlede elregning.
 • Transport: Transportudgiften udgør 19 % af prisen på elregningen og dækker de omkostninger, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til dit elnetselskab. Udgiften består af et netabonnement og en nettarif, som varierer afhængigt af, hvilket netselskab, der ejer kablerne til din adresse. Elnetselskaberne bruger transportudgifterne til vedligeholdelse og reparation af elnettet.
 • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 1 % af udgiften på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
 • Energiafgifter til staten: De sidste 41 % af udgifter på elregningen består af lovpligtige afgifter til staten.

Læs mere om elprisens sammensætning

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med. Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el via vores bestillingsmodul. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned.

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.


Se vores aftalevilkår her

 

Så nemt skifter du leverandør af el
1
Fortæl os hvor du bor
Priserne på el varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at vide, hvor du bor, og dit årlige forbrug, for at vise dig din pris.
2
Se pris, vælg produkt
Du får listet de produkter, vi tilbyder, med priser inklusiv transport og afgift. Her kan du vælge det produkt, du ønsker.
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top