Aktuelle elpris. Kvinde ved tørretumbler.
Grøn Indkøbspris*
Med Grøn Indkøbspris får du
 • Du får den aktuelle elpris, der fastsættes time for time
 • Gratis skift af leverandør
 • En aftale der kan ændres efter løbende måned + en måned
 • Billig el-aftale uden skjulte gebyrer eller binding
 • 100% certificeret vedvarende energi

AKTUEL ELPRIS: GRØN INDKØBSPRIS

Grøn indkøbspris er til dig, der ønsker en pris på el, som følger udviklingen på elmarkedet. Prisen ændrer sig time for time. På den måde betaler du altid den aktuelle elpris.

Du betaler den rene elpris

Med Grøn Indkøbspris vælger du et gennemskueligt og fremtidssikret elprodukt.

I takt med at vores samfund og funktioner i vores boliger bliver mere og mere eldrevet, vil forbruget af el stige. Med Grøn Indkøbspris betaler du kun den rene elpris uden tillæg. Du betaler blot 29 kr. pr. måned i abonnement til os, og så er din elpris pr. kWh den aktuelle pris på elbørsen Nordpool. Der er som altid ingen binding eller skjulte gebyrer hos EWII.

 

Tænker du over hvornår du bruger strøm?

Grøn Indkøbspris er også produktet, hvor du med din adfærd selv kan påvirke din elregning. Start opvaskemaskinen, sæt en tøjvask over eller oplad elbilen om natten, hvor strømmen er billigst, men det forudsætter dog, at din adresse er flexafregnet.

 

Efterhånden som det bliver muligt på alle adresser i Danmark - og inden udgangen af 2020 - vil du blive flexafregnet den aktuelle timepris på markedet for dit reelle forbrug. Er du i dag endnu ikke flexafregnet på din adresse, vil du blive det så snart dit elnetselskab har gjort det muligt. Hvis du endnu ikke er flexafregnet, vil du blive afregnet med gennemsnitspris på elbørsen for den forgangne måned.

BEMÆRK: Grøn Indkøbspris er begrænset til privatkunder, med årligt elforbrug der ikke overstiger 15.000 kWh/år. Overstiger dit forbrug de 15.000 kWh pr. år, kan EWII Energi vælge at flytte dig over på produktet Grøn Standard.

Ønsker du ikke at følge markedsprisen, og foretrækker du i stedet sikkerhed i din privatøkonomi og en fast ramme for din eludgift, er det en Grøn Fastpris elaftale, du skal vælge.

Få et overblik over prisudvikling på Grøn Indkøbspris

Læs mere om dine muligheder for at få billig el fra EWII

Med Grøn Indkøbspris er din pris på el den aktuelle elpris på Nordpool elbørsen

Grøn Indkøbspris

Energinet.dk har besluttet, at der pr. 1. december 2017 skulle åbnes op for flexafregning. Nye kunder vil komme på Variabel pris aftaler, og når elnet-udbyderen er klar flexaflæsning af deres måler.

Når flexafregingen bliver tilgængelgi på din adresse vil du blive afregnet det faktiske forbrug time for time, i modsætning til i dag, hvor kunder med Variabel pris bliver afregnet et gennemsnit på spotmarkedet.

Alle kunder vil gradvist automatisk overgå til Flexafregning af deres Variabel pris elaftale. Det kan du læse mere om nedenfor.  

Variabel el har over de sidste år været vores billigste el-løsning. Se prisudviklingen på Variabel pris

Det er svært at sige. Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil flexafregning måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Hos EWII Energi arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på Selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet på baggrund af den aktuelle elpris på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. * Det betyder, at dit el-forbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår er uændrede, og du vil stadig som i dag kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

Overgangen til FlexSpot-aftaler begyndte for de første kunder i december 2017, og fortsætter indtil, at alle kunder bliver afregnet deres faktiske forbrug time for time.
Overgangen til flexafregning vil ske løbende over de næste år.

EWII Energi har ikke indflydelse på hvem, og hvornår man som kunde overgår til flexafregning, fordi det er el-netselskabet (dem der transporterer strømmen og ejer elmåleren), der bestemmer tempoet af udrulningen. Der vil derfor også være forskel på, hvornår du bliver flexafregnet alt efter, hvor i Danmark du bor.

Så nemt skifter du på 2 min
1
Fortæl os hvor du bor
Prisen på El til indkøbspris varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at vide, hvor du bor og dit årlige forbrug, for at vise dig din pris.
2
Se pris, vælg produkt
Du får listet de produkter, vi tilbyder, med priser inklusiv transport og afgift. Her kan du vælge det produkt, du ønsker.
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

 • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
 • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

DET ER NEMT AT SKIFTE SELSKAB – LIGEGYLDIGT, OM DU SKAL FLYTTE ELLER BLIVER BOENDE

 • Kræver ingen installationer
 • Skiftet sker helt automatisk
 • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt, om du skal flytte, eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

VORES MISSION: GENNEMSIGTIGE PRODUKTER OG PRISER

Mange synes produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII, får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser, uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

GRØN STRØM - EN AF LIVETS SELVFØLGELIGHEDER

Alle vores elprodukter er grønne. Uanset hvilken elaftale du vælger, sender du klimaet en kærlig tanke. Kun via en høj efterspørgsel på bæredygtigt el, ændrer udbuddet sig af grøn strøm i det danske elnet. Hos os gør dit grønne elforbrug en forskel. 

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

GRØN EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIERER OG FØLGER MARKEDSPRISEN PÅ EL

Med Grøn El til indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet (f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten). 

GRØN FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med Grøn Fast pris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

GRØN STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM GRØN FAST PRIS OG GRØN EL TIL INDKØBSPRIS

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Fast pris og El til indkøbspris.


Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Grøn Strøm hos EWII leveres fra vedvarende energikilder. Det betyder dog ikke, at du får 100 % grøn strøm i din stikkontakt. Men du er med til at øge andelen af vedvarende energi i det danske elnet.

Sådan foregår det
 1. Den vedvarende energi kommer fra bæredygtige energikilder, der producerer strøm. Det kan f.eks. være fra vindmøller, solceller eller vandkraft.
 2. Strømmen transporteres herefter ind i det danske elnet.
 3. Den grønne strøm bliver blandet og udbudt sammen med alle andre produktionsformer for el, så det ikke er muligt at skille ad længere.
 4. På elbørsen bliver strømmen så udbudt til salg - altså uanset hvordan strømmen er produceret.
 5. Strømmen køber de forskellige leverandører af el, herunder også EWII, og sælger den videre til dig.
 6. Mængden af sort strøm, der uundgåeligt leveres i din stikkontakt, kompenserer vi ved køb af oprindelsesgarantier udstedt af Energinet.

Selvom den strøm du bruger lige nu er et blandingsprodukt, så kompenserer vi dit sorte forbrug, og kan derfor kalde vores strøm for grøn. 

Ved tilkøbet af grønne oprindelsesgarantier bidrager vi til, at produktionen af grøn strøm forøges. Jo flere der køber bæredygtig el, jo mere af den samlede el i elnettet vil være klimavenlig strøm.

Læs mere om vores grønne strøm

Det er kun ca. 20 % af din samlede elregning, der går til din el-leverandør. De resterende 80 % består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, som er ens, uanset hvilken elaftale og el-leverandør du vælger.

Sammensætning af din elpris

Elpris og abonnement - til dit elselskab

De ca. 20 %, der går til din el-leverandør, er fordelt på dit elabonnement, som er en fast månedlig ydelse, og på din kWh-pris. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstra gebyrer.

 

Udgifter til netselskab og afgifter til staten

Resten af udgifterne på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser (PSO), energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

 • Moms: Du er pålagt at betale 20 % moms af den samlede elregning.
 • Transport: Transportudgiften udgør 19 % af prisen på elregningen og dækker de omkostninger, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til dit elnetselskab. Udgiften består af et netabonnement og en nettarif, som varierer afhængigt af, hvilket netselskab, der ejer kablerne til din adresse. Elnetselskaberne bruger transportudgifterne til vedligeholdelse og reparation af elnettet.
 • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 1 % af udgiften på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
 • Energiafgifter til staten: De sidste 41 % af udgifter på elregningen består af lovpligtige afgifter til staten.

Læs mere om elprisens sammensætning

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med. Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el via vores bestillingsmodul. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned.

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.


Se vores aftalevilkår her

 

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top