Sammenlign elpriser

Det kan virke en smule uoverskueligt at sammenligne elpriser... Faktisk er det svært at finde rundt i elmarkedet.

Heldigvis for dig, så udstilles alle el-leverandørers priser på en offentlig og uafhængig prissammenligningsside.

Så er du i tvivl om din nuværende el-leverandørs priser er konkurrencedygtige? Er du på udkig efter en ny el-leverandør eller er du bare nysgerrig på elmarkedet, kan du på elpris.dk få et overblik over priserne. Og er du stadig i tvivl om noget, så står vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig - kontakt kundeservice her.

 

Gå til elpris.dk

 

Find de billigste elpriser:

Du skal særligt kigge efter to ting, når du kigger på elpriser:

 • Pris pr. kWh
 • Abonnement

 

Disse 2 faktorer udgør kun ca. 14-20 % af din samlede elpris. Resten af din elregning er udgifter til netselskab for transport og til staten i form af moms og afgifter.

Alle el-leverandører skal indhente betalingen fra dig som kunde til netselskab og stat - og vil være ens uanset hvilken el-leverandør du vælger. Derfor behøver du blot at sammenligne el-leverandørernes kWh-priser og prisen på abonnement, når du vil finde de billigste elpriser. 

Se hvordan elprisen er sammensat

Hvad er vigtigst for mig? Prisen pr. kWh eller et billigt abonnement?

En tommelfingerregel er, at et lavere abonnement har større betydning for et mindre til gennemsnitligt elforbrug, og en lavere kWh pris har større betydning for et stort elforbrug - så find en elaftale der passer dit forventede elforbrug bedst.

Men hvor meget strøm bruger du - og hvad er et normalt strømforbrug?

Er der andet end elprisen, du skal kigge efter?

Det korte svar er ja. Du skal være opmærksom på de vilkår en ny el-leverandør tilbyder dig. Her skal du især være opmærksom på følgende:

 • Betalingsmuligheder: Forud eller bagudbetalt, og er det a conto eller reelt forbrug du betaler for?
 • Binding: Er der bindingsperiode på din aftale, og hvis ja, hvor lang er den og er der et opsigelsesgebyr i bindingsperioden?
 • Gebyrer: Hvilke gebyrer bliver lagt oveni din elaftale - er der dyre betalingsgebyrer, opsigelsesgebyr, gebyr for at skifte produkt eller andre ting, som du skal være opmærksom på?
 • Grøn profil: For mange forbrugere er den grønne omstilling vigtig. Grøn strøm udbydes af nogle elselskaber i større eller mindre grad.

Der er visse leverandører, der på overfladen ser billige ud, men som desværre for en del kunder giver en dårlig oplevelse, når de får deres regninger. 
Er du stadig i tvivl om, hvilken el-leverandør du skal vælge, er vores kundeservice altid klar til at hjælpe med at guide dig - kontakt os her.

 

Elprisen hos EWII

Din elpris afhænger af, hvilken elaftale du vælger og herunder om du vælger en fast eller variabel pris. Den generelle elpris bliver fastsat på elbørsen Nord Pool Spot, hvor prisen afhænger af udbud og efterspørgsel. Derfor varierer elprisen og du bør derfor overveje, om du er mest til at kende din pris eller villig til ikke at vide, hvordan din kWh pris udvikler sig. 

Hos EWII tilbyder vi 3 forskellige elaftaler: 

 • Grøn Indkøbspris
 • Grøn Standard
 • Grøn Fastpris

Fælles for dem alle er, at de er grønne. Via indkøb af oprindelsesgarantier sikrer EWII, at den samlede mængde strøm vi leverer til dig, er produceret 100 % fra vedvarende energikilder.

Sammenlign vores forskellige elpriser her

Spar på mere end din elpris

Hos EWII ved vi godt, at det ikke er ofte, du sidder og sammenligner elpriser. Sagen er bare den, at den tid, du bruger på at sammenligne elpriser, kan være givet rigtig godt ud. Når du alligevel er i gang med at undersøge, om du har den rette elaftale, kan du i samme omgang kontrollere, om du har mulighed for at spare penge på elforbruget.

Der er mange områder udover en sammenligning af elpriser, som du kan spare penge på – og vi hjælper dig gerne i gang med en kompetent energirådgivning.    

Læs også

Hvordan er elprisen sammensat og hvad består elprisen af? Se diagram over sammensætning af elpriser - 20 % er udgifter til din elleverandør. Sammenlign elpriser, når du er ude efter billig strøm.
Hvordan er elprisen sammensat?
Hvor stor en andel af min elpris kan jeg selv påvirke?
Stik i stikkontakt
Strøm behøver ikke at være dyrt
4 nemme trin til billig el
Hus i mørke. Få billigere strøm. Men hvornår er el billigst? Den billigste el er om natten.
Er det billigere at bruge strøm om natten?
Se, hvilke forudsætninger der skal være opfyldt.
Oversigt elpriser
Få overblik over elpriser og produkter fra EWII hhv. øst og vest for Storebælt.
GÅ TIL ELPRISER
Ansøg om tilskud
Her kan du ansøge om tilskud til en energiforbedring. Start din ansøgning her på siden.
ANSØG OM TILSKUD
Spar på energien
Med vores energispareråd får du gode tips til, hvordan du sparer på bl.a. elforbruget.
ENERGISPARERÅD
Ofte stillede spørgsmål

Den rene betaling for el til din el-leverandør er kun ca. 20% af din samlede elpris. Denne pris kan du selv påvirke gennem dit valg af el-leverandør. Afgifter til staten og moms udgør ca. 63 % af elprisen. De sidste cirka 17 %  er udgifter til transport, som betales til dit netselskab.

Sammensætning af din elpris

Prisen for el dækker over: dit elprodukt og abonnement samt gebyrer til el-leverandøren. Overvejer du at skifte el-leverandør, skal du altså ikke blot sammenligne kWh-prisen, men også din abonnementspris og de forskellige gebyrer med det, som du betaler i dag.

 

I princippet er strømmen billigere om natten, da vi sover og derfor generelt har et lavere forbrug.

For at du vil kunne få glæde af, at elprisen er billigere om natten, skal 3 forudsætninger dog være opfyldt:

 1. Du skal flytte dit strømforbrug til om natten
 2. Dit elnetselskab skal kunne rapportere dit elforbrug time for time, via din fjernaflæste elmåler
 3. Din el-leverandør skal kunne afregne dit elforbrug time for time med et variabelt elprodukt

Tjek om du har den rigtige elaftale

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

GRØN EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIERER OG FØLGER MARKEDSPRISEN PÅ EL

Med Grøn El til indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet (f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten). 

GRØN FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med Grøn Fast pris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

GRØN STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM GRØN FAST PRIS OG GRØN EL TIL INDKØBSPRIS

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Fast pris og El til indkøbspris.


Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top