Kvinde ved tørretumbler der har elaftale fra EWII
Sådan er elprisen sammensat

Hvordan er min elpris sammensat?

Prisen på strøm er sammensat af forskellige elementer, hvoraf de fleste ikke er bestemt af din elleverandør. Den rene betaling for el, altså kWh-prisen, udgør absolut den mindste del af din elregning. Prisen fastsættes af din elleverandør og er det, som udbyderne kan konkurrere på.

Reelt udgør den rene betaling for el kun cirka 15 % af den samlede pris, mens afgifter til staten og moms udgør knap 70 %. Resten,  de cirka 16 % af den samlede pris, er udgifter til transport, som betales til dit netselskab.

Sådan er elprisen sammensat


Betaling for el
Betaling for el er den del af elprisen, der handles på det frie elmarked, og som du kan lave en individuel aftale om med din elleverandør. Så det er reelt set kun her elleverandørerne kan adskille fra hinanden. 

Prisen for el dækker over dit elprodukt, samt abonnement og gebyrer til elleverandøren.

Så hvis du overvejer at skifte elleverandør, skal du ikke blot sammenligne kWh-prisen, men også din abonnementspris og de forskellige gebyrer med det, som du betaler i dag.

Vær opmærksom på, at enkelte elleverandører tilbyder abonnementsordninger, hvor du betaler et fast månedligt beløb for betaling af el. Dette kan i de fleste tilfælde ikke betale sig, da dit rene elforbrug er mindre end det månedlige beløb.

Er du i tvivl om, du skal skifte til et månedligt fast abonnement, kan du altid ringe til os på 70 55 55 55 og få vejledning ganske uforpligtende.

Betaling for transport
Betaling for transport dækker over de udgifter, som netselskabet opkræver for få strømmen ud til dig via deres forsyningsnetværk. Det er netselskabet, der via elleverandøren opkræver betaling for transport. Betalingen dækker omkostninger til udbygning, forrentning og vedligeholdelse af elnettet. Du betaler desuden abonnement til sit lokale netselskab, som blandt andet dækker vedligeholdelse af elmålere og hjemtagning af forbrugsdata, som anvendes til at afregne dig.

Du betaler også for transport- og systemydelser til det statsejede Energinet.dk, som ejer det overliggende net i Danmark.

Moms
Som på alle andre ydelser i Danmark, skal du betale moms af alle elprisens elementer.

Afgifter til staten
På vegne af Energinet.dk og Staten opkræver din elleverandør en række afgifter og gebyrer. Afgifterne dækker betaling for en række samfundsnyttige formål, som alle skal betale til - blandt andet PSO (Public Service Obligations). PSO-afgiften vil gradvist blive afskaffet frem mod 2022, men vil fortsat være at finde på elregningen, indtil den er helt udfaset.

 
Så nemt skifter du
1
Indtast din adresse
Priserne på el varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og årlige forbrug for at vise dig den korrekte pris.
2
Tast oplysninger
Indtast dine kontaktoplysninger, samt eventuel en anden faktureringsadresse.
3
Bekræft dit køb
Se din samlede pris og bekræft dit køb. Derefter kan du læne dig tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra, bl.a. opsigelse ved din nuværende leverandør.
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din elleverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige elpriser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil elleverandør med mere en 150 år på bagen.

  • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
  • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

DET ER NEMT AT SKIFTE ELSELSKAB – LIGEGYLDIGT, OM DU SKAL FLYTTE ELLER BLIVER BOENDE

  • Kræver ingen installationer
  • Skiftet sker helt automatisk
  • Ewii afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt, om du skal flytte, eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte elselskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, du automatisk skifter til at købe el fra Ewii fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye elselskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

VORES MISSION: GENNEMSIGTIGE PRODUKTER OG PRISER

Elpriser kan være svært at gennemskue
Mange synes produkter og priser på elmarkedet er ugennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores el-produkter og elpriser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos Ewii, får du hvad du ser. Alle gebyrer og omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogen af markedets laveste priser, uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos Ewii, med de normale 30 dages varsel.

VÆLG GRØN ENERGI TIL EN FORNUFTIG PRIS

Du kan få grøn energi, ligegyldigt, hvilken el-aftale du vælger. Når du vælger en el-aftale, skal du tage stilling til, om du ønsker vindstrømstillæg til. Tilvælger du vindstrøm til din aftale, betaler du 5,63 øre mere per kWh. For en almindelig hustand med årsforbrug på 4000 kWh svarer det til 225kr/år.

Elpriser svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken el-aftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din el-aftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIER OG FØLGER MARKEDSPRISENS PÅ EL

Med EL TIL INDKØBSPRISbetaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

 

FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med FAST PRIS låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM FAST PRIS OG EL TIL INDKØBSPRIS

STANDARD EL er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne, vil have en variabel pris der følger markedet, men som også gerne vil vide hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat el-markedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. STANDARD El er en god løsning, hvis du ikke ved hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem FAST PRIS og EL TIL INDKØBSPRIS.


Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du kunne tænke dig at vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Det er kun ca. 13 % af din samlede elregning, der går til din el-leverandør. De resterende ca. 87 % består af afgifter og transportudgifter, som er ens, ligegyldigt hvilken el-aftale og el-leverandør du vælger.

 

Elpris og abonnement - til dit elselskab

Af de ca. 13 %, der går til din elleverandør, går 12 % til el og 1 % til dit el-abonnement. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstragebyrer. Med Introstrøm giver vi vores nye kunder gratis el og el-abonnement de første 6 måneder. Det betyder, at du de første 6 måneder kun skal betale transportomkostninger og afgifter. 

 

Udgifter til netselskab, og afgifter til staten

Resten af prisen på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser, energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

  • Moms: Du er pålagt at betale moms, som udgør 20 % af den samlede elregning.
  • Transport: Transportudgiften udgør 12 % af prisen på el-regningen og dækker de omkostninger, der er i forbindelse med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til netselskabet. Denne udgift varierer, afhængig af hvilket netselskab der ejer kablerne til din adresse.
  • Abonnement til netselskab: Abonnementet hos netselskabet udgør 6 % af prisen på el-regningen og dækker de omkostninger, der er i forbindelse med vedligeholdelse og reparation af elnettet. Abonnementet varierer, afhængig af hvilket netselskab der ejer kablerne til din adresse, men vil være det samme, uanset hvem du vælger at købe strøm fra..
  • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 10% af prisen på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
  • Energiafgifter til staten: 39 % af prisen på el-regningen består af lovpligtige afgifter til staten.


• Fortrydelsesret: Du har 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.
• Opsigelse:Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med løbende måned + 30 dages varsel.
• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i Selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.
• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidige indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer.


Se vores aftalevilkår her

 

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top