Kvinde ved tørretumbler der har elaftale fra EWII
Sådan er elprisen sammensat

Hvordan er min elpris sammensat?

Prisen på strøm er sammensat af forskellige elementer, hvoraf de fleste ikke er bestemt af din elleverandør. Den rene betaling for el, altså kWh-prisen, udgør absolut den mindste del af din elregning. Prisen fastsættes af din elleverandør og er det, som udbyderne kan konkurrere på.

Reelt udgør den rene betaling for el kun cirka 15 % af den samlede pris, mens afgifter til staten og moms udgør knap 70 %. Resten,  de cirka 16 % af den samlede pris, er udgifter til transport, som betales til dit netselskab.

Sådan er elprisen sammensat


Betaling for el
Betaling for el er den del af elprisen, der handles på det frie elmarked, og som du kan lave en individuel aftale om med din elleverandør. Så det er reelt set kun her elleverandørerne kan adskille fra hinanden. 

Prisen for el dækker over dit elprodukt, samt abonnement og gebyrer til elleverandøren.

Så hvis du overvejer at skifte elleverandør, skal du ikke blot sammenligne kWh-prisen, men også din abonnementspris og de forskellige gebyrer med det, som du betaler i dag.

Vær opmærksom på, at enkelte elleverandører tilbyder abonnementsordninger, hvor du betaler et fast månedligt beløb for betaling af el. Dette kan i de fleste tilfælde ikke betale sig, da dit rene elforbrug er mindre end det månedlige beløb.

Er du i tvivl om, du skal skifte til et månedligt fast abonnement, kan du altid ringe til os på 70 55 55 55 og få vejledning ganske uforpligtende.

Betaling for transport
Betaling for transport dækker over de udgifter, som netselskabet opkræver for få strømmen ud til dig via deres forsyningsnetværk. Det er netselskabet, der via elleverandøren opkræver betaling for transport. Betalingen dækker omkostninger til udbygning, forrentning og vedligeholdelse af elnettet. Du betaler desuden abonnement til sit lokale netselskab, som blandt andet dækker vedligeholdelse af elmålere og hjemtagning af forbrugsdata, som anvendes til at afregne dig.

Du betaler også for transport- og systemydelser til det statsejede Energinet.dk, som ejer det overliggende net i Danmark.

Moms
Som på alle andre ydelser i Danmark, skal du betale moms af alle elprisens elementer.

Afgifter til staten
På vegne af Energinet.dk og Staten opkræver din elleverandør en række afgifter og gebyrer. Afgifterne dækker betaling for en række samfundsnyttige formål, som alle skal betale til - blandt andet PSO (Public Service Obligations). PSO-afgiften vil gradvist blive afskaffet frem mod 2022, men vil fortsat være at finde på elregningen, indtil den er helt udfaset.

 
Så nemt skifter du
1
Indtast din adresse
Priserne på el varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og årlige forbrug for at vise dig den korrekte pris.
2
Tast oplysninger
Indtast dine kontaktoplysninger, samt eventuel en anden faktureringsadresse.
3
Bekræft dit køb
Se din samlede pris og bekræft dit køb. Derefter kan du læne dig tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra, bl.a. opsigelse ved din nuværende leverandør.
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din elleverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige elpriser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil elleverandør med mere en 150 år på bagen.

  • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
  • Du kan bestille på 2 minutter og så klarer vi resten

Se mere om dine fordele ved at vælge EWII som leverandør.

Elmarkedet er et børsmarked, som påvirkes af mange ting. Produktionsomkostningerne er selvfølgelig af afgørende betydning for prisen, men markedet er også påvirket af mange forventninger blandt andet politiske, vejrprognoser mm. Det er umuligt at give nogen garanti for, hvad der er det billigste, da ingen kender prisudviklingen i fremtiden.

Når du vælger elprodukt, skal du se på, om du ønsker en fast eller en variabel pris. Husk, at hos EWII kan du ændre din elaftale med et varsel på løbende måned + 1 måned. 
Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du kunne tænke dig at vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Elprisen er en kompleks størrelse, der er sammensat af tre dele:

  1. Den rå kWh-pris, som udgør ca. 15 % af din elregning
  2. Transportomkostninger til dit elnet-selskab, der driver elnettet i det område du bor. Transport dækker over levering af el via kabelnettet, og udgør ca. 16 % af din elregning.
  3. Afgifter til staten, som dit elselskab opkræver på vegne af staten.

Se mere om sammensætningen af elprisen

Betingelserne afhænger af hvilket el-produkt, du vælger. Men fælles for alle vores elaftaler er, at der er ingen skjulte gebyrer, ingen bindingsperiode og ikke noget med småt.

Se betingelser her
Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top