Din elleverandør sørger for el i stikkontakten. El fra EWII.
Elprisens sammensætning
Hvordan er din elpris sammensat? Bliv klogere her

Hvordan er min elpris sammensat?

Prisen på strøm er sammensat af forskellige elementer, de fleste er af dem er ikke påvirket af dit valg af el-leverandør. 

Hvor stor en andel af min el-pris kan jeg selv påvirke?
Den rene betaling for el til din el-leverandør kun cirka 20% af din samlede el-pris. Det er kun denne pris du selv kan påvirke ved dit valg af el-leverandør, og det er den del af din samlede el-pris, som udbyderne kan konkurrere på. Afgifter til staten og moms udgør ca 63%. Resten, de cirka 17 % af den samlede pris, er udgifterne til transport, som betales til dit netselskab.

Sammensætning af din elpris

Betaling for el
Betaling for el er den del af elprisen, der handles på det frie elmarked, og som du kan lave en individuel aftale om med din elleverandør. Så det er reelt set kun her elleverandørerne kan adskille fra hinanden. 

Prisen for el dækker over dit elprodukt, samt abonnement og gebyrer til elleverandøren.

Så hvis du overvejer at skifte elleverandør, skal du ikke blot sammenligne kWh-prisen, men også din abonnementspris og de forskellige gebyrer med det, som du betaler i dag.

Vær opmærksom på, at enkelte elleverandører tilbyder abonnementsordninger, hvor du betaler et fast månedligt beløb for betaling af el. Dette kan i de fleste tilfælde ikke betale sig, da dit rene elforbrug er mindre end det månedlige beløb.

Er du i tvivl om, du skal skifte til et månedligt fast abonnement, kan du altid ringe til os på 70 55 55 55 og få vejledning ganske uforpligtende.

Betaling for transport
Betaling for transport dækker over de udgifter, som netselskabet opkræver for få strømmen ud til dig via deres forsyningsnetværk. Det er netselskabet, der via elleverandøren opkræver betaling for transport. Betalingen dækker omkostninger til udbygning, forrentning og vedligeholdelse af elnettet. Du betaler desuden abonnement til sit lokale netselskab, som blandt andet dækker vedligeholdelse af elmålere og hjemtagning af forbrugsdata, som anvendes til at afregne dig.

Du betaler også for transport- og systemydelser til det statsejede Energinet.dk, som ejer det overliggende net i Danmark.

Moms
Som på alle andre ydelser i Danmark, skal du betale moms af alle elprisens elementer.

Afgifter til staten
På vegne af Energinet.dk og Staten opkræver din elleverandør en række afgifter og gebyrer. Afgifterne dækker betaling for en række samfundsnyttige formål, som alle skal betale til - blandt andet PSO (Public Service Obligations). PSO-afgiften vil gradvist blive afskaffet frem mod 2022, men vil fortsat være at finde på elregningen, indtil den er helt udfaset.

 

Læs også

Husk når du sammenligner elpriser  at sådan er elprisen skruet sammen. Derfor bør du sammenlige priser.
Hvad koster 1 kWh el?
Hvad får jeg for 1 kWh el og hvad er 1 kWh egentlig?
Er det billigere at bruge strøm om natten?
Se, hvilke forudsætninger der skal være opfyldt.
Kvinde bruger strøm ved tørretumbler. Sammenlign tidspunkter på dagen. Hvornår er der billig strøm og hvad koster 1 kwh?
Værd at vide om dit elforbrug
Hvordan er dit forbrug fordelt, og hvad betyder kWh?
ungt par pakker flyttekasser ud
Skal du flytte?

Tag EWII med når du flytter, for uanset hvor i landet du flytter hen, kan EWII levere din el til konkurrencedygtige priser.

Er du ny kunde, kan du melde din flytning i forbindelse med din bestilling af ny elaftale hos os - Bestil el

Er du eksisterende el-kunde, kan du melde flytning ved at logge på selvbetjeningen.

Har du brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 

 

Så nemt skifter du
1
Indtast din adresse
Priserne på el varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og årlige forbrug for at vise dig den korrekte pris.
2
Tast oplysninger
Indtast dine kontaktoplysninger, samt eventuel en anden faktureringsadresse.
3
Bekræft dit køb
Se din samlede pris og bekræft dit køb. Derefter kan du læne dig tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra, bl.a. opsigelse ved din nuværende leverandør.
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

  • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
  • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

DET ER NEMT AT SKIFTE SELSKAB – LIGEGYLDIGT, OM DU SKAL FLYTTE ELLER BLIVER BOENDE

  • Kræver ingen installationer
  • Skiftet sker helt automatisk
  • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt, om du skal flytte, eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

VORES MISSION: GENNEMSIGTIGE PRODUKTER OG PRISER

Mange synes produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII, får du hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser, uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

STØT SKOVREJSNING MED DIT ELFORBRUG

Uanset hvilken el-aftale du vælger, kan du være med til at hjælpe klimaet ved at tilkøbe Skov-el til din aftale. Vælger du Skov-el til din aftale, donerer du 2,00 øre per kWh strøm du forbruger. For en almindelig husstand med årsforbrug på 4000 kWh, svarer det til en ubeskåret donation på 80 kr./år, hvilket betyder der hvert år bliver plantet over 5 træer med dit elforbrug i folkeskove. Læs mere om Skov-el.

Elpriser svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende el-pris vurdere, hvilken el-aftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din el-aftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIERER OG FØLGER MARKEDSPRISENS PÅ EL

Med EL TIL INDKØBSPRIS betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere el-pris end den faste el-pris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet (f.eks. ved at sætte vaskemaskine til at vaske om natten). 

FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med FAST PRIS låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende el-marked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM FAST PRIS OG EL TIL INDKØBSPRIS

STANDARD EL er vores mest populære el-aftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger el-prisen fortsat el-markedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. STANDARD El er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem FAST PRIS og EL TIL INDKØBSPRIS.


Er du i tvivl om, hvilket el-produkt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Det er kun ca. 20 % af din samlede elregning, der går til din el-leverandør. De resterende 80 % består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, som er ens uanset hvilken el-aftale og el-leverandør du vælger.

Sammensætning af din elpris

Elpris og abonnement - til dit el-selskab

De ca. 20 %, der går til din el-leverandør, er fordelt på dit el-abonnement, som er en fast månedlig ydelse, og på din kWh-pris. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstra gebyrer.

 

Udgifter til netselskab og afgifter til staten

Resten af udgifterne på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser (PSO), energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket el-selskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

  • Moms: Du er pålagt at betale 20 % moms af den samlede elregning.
  • Transport: Transportudgiften udgør 19 % af prisen på el-regningen og dækker de omkostninger, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til dit elnetselskab. Udgiften består af et netabonnement og en nettarif, som varierer afhængigt af, hvilket netselskab, der ejer kablerne til din adresse. Elnetselskaberne bruger transportudgifterne til vedligeholdelse og reparation af elnettet.
  • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 1 % af udgiften på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
  • Energiafgifter til staten: De sidste 41 % af udgifter på el-regningen består af lovpligtige afgifter til staten.

Læs mere om elprisens sammensætning

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her


Se vores aftalevilkår her

 

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top