kvinde ved toerretumbler
Variabel pris
Med Variabel pris får du
  • Du får den aktuelle elpris, der fastsættes time for time
  • Gratis skift af leverandør
  • En aftale der kan ændres efter løbende måned + en måned
  • Billig el-aftale uden skjulte gebyrer eller binding

Få billig el med Variabel pris

Variabel el er el-aftalen til dig, der ønsker at følge de markedsudsving, der er, og derved betale den aktuelle elpris. Prisen på Variabel pris fastsættes ud fra markedets udvikling og ændrer sig time for time.

Hvorfor vælge Variabel pris? 

Vores elaftale Variabel pris har over de sidste år leveret den billigste el blandt vores produkter.
I dag bliver du afregnet på baggrund af en gennemsnitsprisen på markedet den seneste måned.
Efterhånden som det bliver muligt på alle adresser i Danmark, og inden udgangen af 2020, vil du blive flexafregnet den aktuelle timepris på markedet for dit aktuelle forbrug.

Se prisudviklingen på Variabel pris

Ønsker du ikke at følge markedsprisen og foretrækker du i stedet klarhed i økonomien og faste rammer for din eludgift, er det en Fast pris elaftale, du bør vælge. Vores forventning til prisudviklingen på elmarkedet er en generel stigning over de nærmeste år, hvorfor en fastpris aftale kan være et fordelagtigt valg med billig el på den lange bane.

Bestil billig el her

Variabel Pris har over de sidste år leveret den billigste el

Variabel pris

Energinet.dk har besluttet, at der pr. 1. december 2017 skulle åbnes op for flexafregning. Nye kunder vil komme på Variabel pris aftaler, og når elnet-udbyderen er klar flexaflæsning af deres måler.

Når flexafregingen bliver tilgængelgi på din adresse vil du blive afregnet det faktiske forbrug time for time, i modsætning til i dag, hvor kunder med Variabel pris bliver afregnet et gennemsnit på spotmarkedet.

Alle kunder vil gradvist automatisk overgå til Flexafregning af deres Variabel pris elaftale. Det kan du læse mere om nedenfor.  

Variabel el har over de sidste år været vores billigste el-løsning. Se prisudviklingen på Variabel pris

Det er svært at sige. Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil flexafregning måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Hos EWII Energi arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på Selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet på baggrund af den aktuelle elpris på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. * Det betyder, at dit el-forbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår er uændrede, og du vil stadig som i dag kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

Overgangen til FlexSpot-aftaler begyndte for de første kunder i december 2017, og fortsætter indtil, at alle kunder bliver afregnet deres faktiske forbrug time for time.
Overgangen til flexafregning vil ske løbende over de næste år.

EWII Energi har ikke indflydelse på hvem, og hvornår man som kunde overgår til flexafregning, fordi det er el-netselskabet (dem der transporterer strømmen og ejer elmåleren), der bestemmer tempoet af udrulningen. Der vil derfor også være forskel på, hvornår du bliver flexafregnet alt efter, hvor i Danmark du bor.

Så nemt skifter du på 2 min
1
Fortæl os hvor du bor
Prisen på Variabel pris varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at vide hvor du bor og dit årlige forbrug for at vise dig din pris.
2
Se pris, vælg produkt
Du får listet de produkter, vi tilbyder, med priser inklusiv transport og afgift.
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
vindenergi blaa himmel
Få grøn el med vindstrøm
Vidste du, at hos EWII kan du få grøn el ved at tilvælge vindstrøm til din elaftale?
Ofte stillede spørgsmål

Du skal vælge EWII som din elleverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige elpriser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil elleverandør med mere en 150 år på bagen.

  • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
  • Du kan bestille på 2 minutter og så klarer vi resten

Se mere om dine fordele ved at vælge EWII som leverandør.

Elmarkedet er et børsmarked, som påvirkes af mange ting. Produktionsomkostningerne er selvfølgelig af afgørende betydning for prisen, men markedet er også påvirket af mange forventninger blandt andet politiske, vejrprognoser mm. Det er umuligt at give nogen garanti for, hvad der er det billigste, da ingen kender prisudviklingen i fremtiden.

Når du vælger elprodukt, skal du se på, om du ønsker en fast eller en variabel pris. Husk, at hos EWII kan du ændre din elaftale med et varsel på løbende måned + 1 måned. 
Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du kunne tænke dig at vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Elprisen er en kompleks størrelse, der er sammensat af tre dele:

  1. Den rå kWh-pris, som udgør ca. 15 % af din elregning
  2. Transportomkostninger til dit elnet-selskab, der driver elnettet i det område du bor. Transport dækker over levering af el via kabelnettet, og udgør ca. 16 % af din elregning.
  3. Afgifter til staten, som dit elselskab opkræver på vegne af staten.

Se mere om sammensætningen af elprisen

Betingelserne afhænger af hvilket el-produkt, du vælger. Men fælles for alle vores elaftaler er, at der er ingen skjulte gebyrer, ingen bindingsperiode og ikke noget med småt.

Se betingelser her
Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top