vindmøllepark
Verdensrekord i vind
I 2017 producerede danske vindmøller strøm svarende til 43,4 % af vores strømforbrug. Det er verdensrekord. Vis din holdning til miljøet med strøm fra vindmøller

Vælg vindstrøm med din elaftale.

Vindstrøm er for dig, som sender miljøet en tanke. Tilvælg EWII Vindstrøm til din elaftale og vis din holdning til miljøet.

Hos EWII arbejder vi både strategisk og fokuseret på at skabe miljørigtige løsninger. Vi hjælper dig til at kunne træffe et miljørigtig valg – og det kan du ved at vælge vindstrøm til din elaftale.

Med vores vindmølleparker bidrager vi til at nå målet i den danske klimaplan om, at 30% af elforbruget herhjemme skal komme fra vindenergi i 2020 og 50% i 2030. I 2018 producerede vi strøm svarende til forbruget i 70.000 husstande.

Når du vælger at tilkøbe vindstrøm hos os, er du med til at sikre en bæredygtig fremtid, og sender samtidigt et klart signal om, at kulkraft ikke skal være en del af vores samfund.

Du kan tilvælge EWII Vindstrøm til alle vores elaftaler, så du kan få det lige som du vil. 

Bestil el fra EWII

Så nemt skifter du
1
Fortæl os hvor du bor
Priserne på el varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at vide hvor du bor, og dit årlige forbrug, for at vise dig din pris.
2
Se pris, vælg produkt
Du får listet de produkter vi tilbyder med priser inklusiv transport og afgift. Her kan du vælge det produkt du ønsker.
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.

HVORDAN PRODUCERER EN VINDMØLLE STRØM?

Har du undret dig over hvordan grøn strøm fra vindmøller kommer ud til din stikkontakt? Så læs med her.

Vindmøller producerer energi ved, at vinden skaber et løft i vingerne, der får dem til at rotere med en hastighed på 15 omdrejninger i minuttet.

Vindmøllens vinger overfører omdrejningerne til en gearkasse via en aksel, der øger rotationen til 1.000 omdrejninger i minuttet i generatoren. Det er disse rotationer i generatoren der skaber energien, som så bliver overført til en transformer. Når energien er kommet til transformatoren, øges spændingen for at overføre strømmen til ledningsnettet.

Dette gør man for at reducere modstanden i kablerne så der er minimalt energitab. Ledningsnettet transporterer altså indstrømmen og elektriciteten til dit hus, hvor endnu en transformer så reducerer spændingen til 240 volt, så den er klar til at blive brug.

 

FRA VINDMØLLE TIL STRØM I HJEMMET

For at forstå strømmens rejse fra vindmøllen til dit hjem, kræver det en længere forklaring...

Den grønne strøms rejse fra vindmøller starter ved, at en vindmøllen producerer selve strømmen.
Derefter transporteres strømmen fra møllen og ind i det danske elnet. Her bliver den grønne strøm fra vindmøller blandet og udbudt sammen alle andre produktionsformer, og det er ikke muligt at skille disse ad længere. Forestil dig et badekar, og vindstrøm er det varme vand og kul er det kolde vand. Når det først er blandet, kan man ikke tage kun det kolde eller varme vand ud af badekaret - el i elnettet blandes efter samme princip.

På elbørsen bliver al strømmen så udbudt til den markedspris, der er, uanset hvordan strømmen er produceret. 
Den køber de forskellige elleverandører så, og sælger til dig.

Vindstrømsproducenterne udsteder derfor oprindelsesgarantier – også kaldet GoO-certifikater, der står for Guarantees og Origin. De sælges sammen med strømmen.

Formålet med GoO-certifikatet er at dokumentere, der er tale om grøn strøm fra vindmøller, som er produceret for at fremme den grønne bølge af vindstrøm.
Det betyder samtidig også, at når du indgår en aftale om vindstrøm, får du et certifikat som en garanti for, at den mængde strøm du bruger på et år reserveres og produceres af vindmøller.

Alt dette betyder altså at du ikke får 100 % vindstrøm i stikkontakten, men at du ved at tilvælge vindstrøm er med til at øge andelen af af vindstrøm i elnettet (Vindstrøm dækkede i 2018 41% af det danske elforbrug)

 

 

54 % af vores elforbrug er fra vedvarende energi

Vidste du, at i dag udgør vedvarende energi 54 % af danskernes elforbrug. I 2020 vil vedvarende energi udgøre omtrent 72 % af det samlede elforbrug i Danmark.

Du kan selv vise din holdning til miljøet ved at vælge vindstrøm.

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top