kvinde ved toerretumbler
Spot og FlexSpot
Med Spot-el får du
  • Den reelle elpris, der fastsættes time for time
  • Gratis skift af leverandør
  • En aftale der kan ændres efter løbende måned + en måned
  • Billig el-aftale uden skjulte gebyrer eller binding

Få billig el med SPOT-EL

Spot-el er el-aftalen til dig, der ønsker at følge de markedsudsving, der er, og derved betale den reelle elpris. Prisen på Spot-el fastsættes ud fra markedets udvikling og ændrer sig time for time.

Fremadrettet vil vores Spot-el aftaler gradvist overgå til FlexSpot-aftaler 

Dette skift vil ske gradvist over de næste 2 år, og EWII Energi bestemmer ikke, hvornår du overgår. Det styres centralt hos elnet-udbyderne, som er dem, der transporterer strømmen og ejer målerne. 

Du overgår til FlexSpot helt automatisk - og du skal derfor ikke gøre noget. Vi gør dig naturligvis opmærksom, når det bliver aktuelt for dig.

Forskelle på elaftaler

Spot-el har over de sidste år leveret den billigste el, og med flexafregning bliver din aftale bare mere præcist afregnet, når forbruget sker. Med Spot-el/FlexSpot er der tale om en variabel elpris, og det betyder, at din udgift vil gå op og ned i takt med markedsudviklingen. 

Se prisudviklingen på Spot-el

Ønsker du derimod klarhed i økonomien og faste rammer for din eludgift, er det en Fastpris elaftale, du bør vælge. Vores forventning til prisudviklingen på elmarkedet er en generel stigning over de nærmeste år, hvorfor en fastpris aftale kan være et fordelagtigt valg med billig el på den lange bane.

Bestil billig el her

Spot-el har over de sidste år leveret den billigste el

Spot og FlexSpot

Energinet.dk har besluttet, at der pr. 1. december 2017 skulle åbnes op for flexafregning. Nye kunder vil komme på Spot-el aftaler ind til de kan overflyttes til FlexSpot når elnet-udbyderen er klar hertil.

Kunder med FlexSpot-aftaler vil blive afregnet det faktiske forbrug time for time i modsætning til i dag, hvor Spot-el kunder bliver afregnet et gennemsnit på spotmarkedet.
Alle kunder vil gradvist automatisk overgå fra Spotaftale til FlexSpot-aftale. Det kan du læse mere om nedenfor. FlexSpot er således videreudviklingen af Spot-el-aftalen, som nu bliver endnu mere fleksibel. 

Spot-el har over de sidste år været vores billigste el-løsning. Se prisudviklingen på Spot-el

Det er svært at sige. Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil FlexSpot måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Hos EWII Energi arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at fra du overgår til FlexSpot, vil du blive afregnet det, strømmen koster på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. * Det betyder, at dit el-forbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår er uændrede fra Spot-el, og du vil stadig som i dag kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

Overgangen til FlexSpot-aftaler begyndte for de første kunder i december 2017, og fortsætter indtil, at alle kunder bliver afregnet deres faktiske forbrug time for time.
Overgangen til flexafregning vil ske løbende over de næste år.

EWII Energi har ikke indflydelse på hvem, og hvornår man som kunde overgår til flexafregning, fordi det er el-netselskabet (dem der transporterer strømmen og ejer elmåleren), der bestemmer tempoet af udrulningen. Der vil derfor også være forskel på, hvornår du bliver flexafregnet alt efter, hvor i Danmark du bor.

Så nemt skifter du til Spot-el / Flexspot
1
Indtast din adresse
Prisen på Spot-el / FlexSpot varierer afhængig af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og årlige forbrug for at vise dig den korrekte pris.
2
Se pris, vælg Spot-el
Du får listet de produkter, vi tilbyder, med priser inklusiv transport og afgift. Her kan du vælge Spot-el / Flexspot.
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
vindenergi blaa himmel
Få grøn el med vindstrøm
Vidste du, at hos EWII kan du få grøn el ved at tilvælge vindstrøm til din elaftale?
Ofte stillede spørgsmål

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med. Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el via vores bestillingsmodul. Vi sørger for at afmelde din nuværende elaftale.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

Elmarkedet er et børsmarked, som påvirkes af mange ting. Produktionsomkostningerne er selvfølgelig af afgørende betydning for prisen, men markedet er også påvirket af mange forventninger blandt andet politiske, vejrprognoser mm. Det er umuligt at give nogen garanti for, hvad der er det billigste, da ingen kender prisudviklingen i fremtiden.

Når du vælger elprodukt, skal du se på, om du ønsker en fast eller en variabel pris. Husk, at hos EWII kan du ændre din elaftale med et varsel på løbende måned + 1 måned. 
Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du kunne tænke dig at vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Som kunde hos EWII bliver du afregnet én gang om måneden. Det betyder i praksis, at du først betaler for dit elforbrug, når du har haft forbruget. Abonnementsopkrævningen sker månedligt for alle forsyningsarter, som er el, naturgas, vand og fjernvarme.

Bemærk, at der kan være andre afregningsintervaller for kunder med solcelle- og jordvarmeanlæg. Kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 for mere information.

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top