grafik med router til 7 tips til mere fart på wifi

Wifi - 7 tips til et hurtigere trådløst internet

Wifi - eller trådløst internet som det også hedder – er en uundværlig del af vores hverdag. Moderne familier er afhængige af, at internettet virker til tablets, mobiltelefoner og anden elektronik.

I takt med at vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som kan styres via internettet, bliver vi også mere afhængige af, at det trådløse internet fungerer.

Som udgangspunkt fungerer internettet altid bedst som en kablet løsning – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile.

Fortvivl ikke, vi kan hjælpe. Vi har nemlig samlet 7 tips til, hvordan du få meget mere fart på dit Wifi.

 

Hent de 7 tips  (åbner i pdf)

 

Tips 1: Placér din router centralt i hjemmet

Routeren er afgørende for, at dit Wifi kan fungere. Det er nemlig fra den, dit Wifi signal kommer, så du kan komme trådløst på internettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig, og så højt som muligt. Selvom det er nemt, at gemme den væk under et skrivebord eller lign., er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

Tips 2: Sluk og tænd én gang om måneden

Hvis en router har været tændt i lang tid, kan den miste sin ydeevne. Derfor er det en god idé at slukke og tænde den én gang i måneden. Tag blot stikket ud, vent 10 sek. og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tænde sig på ny, og du kan nu gå på Wifi igen efter få minutter. Tilknyt evt. en timer, så sparer du samtidig på strømmen om natten, hvor internettet normalvis ikke er i brug.

Tips 3: Skift sendekanal på routeren

Oplever du, at dit Wifi fortsat ikke bliver bedre efter tips 1 og 2, er det en god idé at skifte sendekanal på routeren. En router har et vist antal sendekanaler, og størstedelen af trådløse netværk kører som standard på samme kanal. Derfor kan det trådløse signal fra dine naboers Wifi påvirke og forstyrre dit Wifi. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser. Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support.

 

Vidste du, at du kan finde vejledninger til routerne Tilgin HG2300 og TDC Homebox her på siden. Gå til vejledning.

 

Tips 4: Lad dig ikke påvirke

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyre dit trådløse signal og reducere styrken. Derfor er det en god idé at placere routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tips 1. 

Tips 5: Forskel på routerens kvalitet

Den router, vi tilbyder, er TDCs Homebox, der fint vil kunne opfylde manges behov for Wifi. Men måske har du et ekstraordinært stort behov for wifi, fx hvis du bor i et stort hus, eller hvis dit hus har solide vægge, som signalet skal igennem. I disse tilfælde kan du have behov for en router med mere kraft. Der findes flere klasser af routere på markedet, som vil kunne opfylde sådan et behov for Wifi. Spørg i din elektronikbutik.

 

Tips fortsætter under billedet

mor og soen ser tablet i sofa

Tips 6: Forstærk signalet

Hvis du bor i et stort hus eller et hus i flere etager, kan det være svært for det trådløse signal at nå ud i alle hjørner. Derfor er det en god idé at anskaffe en signalforstærker – enten i form af et access point eller en såkaldt repeater. Et access point forsøger at forlænge dit signal, hvis det fx ikke kan række igennem husets vægge, hvorimod en repeater ’kopierer’ dit eksisterende signal og sender det videre. Og derfor vil et access point ofte være den bedste løsning.

Tips 7: Camouflér routeren uden at miste signal

Routeren er essentiel for at få et godt trådløst internet. Men ofte er de, set med æstetiske øje, ikke særlig dekorative. Vil du gå en smule på kompromis med tips 1, hvad vi dog ikke anbefaler, kan du på en nem måde camouflere din router ved at pakke den ind i strækbogbind, som skolebørnene pakker deres læsebøger ind i. De findes i et væld af farver og mønstrer, og signalet vil kunne række igennem. Strækbogbind kan købes i supermarkeder og boghandlere.

Læs mere om den router vi tilbyder

Tre unge gamer
Vidste du at...
...Wi-fi er en forkortelse af det engelske "wireless local area network" - som på dansk er trådløst lokalt netværk.
Til top