Wifi - 7 tips til et hurtigere trådløst internet

Wifi - eller trådløst internet – er en uundværlig del af vores hverdag. Vores bredbånd skal virke på tablets, mobiltelefoner og anden elektronik.

I takt med at vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som kan styres via internettet, bliver vi også mere afhængige af, at vores bredbånd fungerer trådløst.

Som udgangspunkt fungerer dit bredbånd altid bedst som en kablet løsning – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile.

Fortvivl ikke, vi kan hjælpe. Vi har nemlig samlet 7 tips til, hvordan du få meget mere fart på dit wifi.

Tips 1: Placér din router centralt i hjemmet

Routeren er afgørende for, at dit trådløse internet kan fungere. Det er nemlig fra den signalet kommer, så du kan komme trådløst på internettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig, og så højt som muligt.

Selvom det er nemt at gemme routeren væk under et skrivebord eller lign., er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

Når du bestiller fiberbredbånd hos EWII, kan du vælge mellem to wifi løsninger.

Du kan enten vælge vores Premium WIFI løsning, som inkluderer et mesh system og opsætning af en ekspert eller tilkøbe en HGW5 router, der er kåret til Bedst-i-test på parametrene wifi signalstyrke og hastighed på up- og download af Force Technology. Vælger du HGW5 routeren skal du selv installere den. 

Tips 2: Sluk og tænd én gang om måneden

Hvis en router har været tændt i lang tid, kan den miste sin ydeevne. Derfor er det en god idé at slukke og tænde den én gang i måneden. Tag blot stikket ud, vent 10 sek. og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tænde sig på ny, og efter få minutter har du igen trådløst internet i dit hjem.

Tilknyt evt. en timer, så sparer du samtidig på strømmen om natten, hvor internettet normalvis ikke er i brug.


Tips fortsætter under billedet

Mor og søn ser tablet i sofa. Den internetforbindelse, der bruges, er trådløst internet.

Tips 3: Skift sendekanal på routeren

Oplever du fortsat en dårlig wifi forbindelse efter tips 1 og 2, er det en god idé at skifte sendekanal på routeren. En router har et vist antal sendekanaler, og størstedelen af trådløse netværk kører som standard på samme kanal. Derfor kan signalet fra dine naboers trådløse internet påvirke og forstyrre dit. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser. 

Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support.

Tips 4: Lad dig ikke påvirke

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyrre dit wifi signal og reducere styrken på dit trådløse bredbånd. Derfor er det en god idé at placere routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tips 1. 

Tips 5: Forskel på routerens kvalitet

Den router, vi tilbyder hos EWII, er Homebox - HGW5, der fint vil kunne opfylde manges behov for wifi. Men bor du f.eks. i et stort hus, eller har dit hus solide vægge, som signalet skal igennem, så kan du have behov for en router med mere kraft.

Der findes flere klasser af routere på markedet, som vil kunne opfylde sådan et behov for wifi. Spørg i din elektronikbutik.

Tips 6: Forstærk signalet

Hvis du bor i et stort hus eller et hus i flere etager, kan det være svært for det trådløse signal at nå ud i alle hjørner. Derfor er det en god idé at anskaffe en signalforstærker – enten i form af et access point eller en såkaldt repeater.

Et access point forsøger at forlænge dit signal, hvis det f.eks. ikke kan række igennem husets vægge, hvorimod en repeater ’kopierer’ dit eksisterende signal og sender det videre. Og derfor vil et access point ofte være den bedste løsning.

Hos EWII kan du tilkøbe en Premium WIFI løsning, hvor en af vores lokale samarbejdspartnere måler og forbedrer dit wifi ved at forstærke signalet, så du har høj dækning af dit trådløse bredbånd i hele din ejendom.  

Tips 7: Vælg den rigtige frekvens

De fleste routere har mulighed for at vælge mellem en lav og høj frekvens. De hyppigste valgmuligheder er 2,4 GHz eller 5,0 GHz.

Bor du i hus eller lejlighed med få værelser og et samlet areal på under 100 kvadratmeter, kan du med fordel vælge 5 GHz netværket. Her opnår du den højeste hastighed på dit netværk.

Bor du derimod på mange kvadratmeter, eller har du flere værelser, er rækkevidden på dit trådløse bredbånd formentligt mere væsentligt end hastigheden. I givet fald kan du med fordel vælge 2,4 GHz frekvensen.

 

Hent 7 tips som pdf

Ung gamer
Vidste du at...
...ordet wifi ikke er en teknologi, men et reklamestunt opfundet til at promovere det trådløse internet? Ordet er sammensat af en forkortelse af wireless fidelity og begrebet high fidelity, også kendt som hi-fi. Af samme grund bestemmer du selv, hvordan du vil stave det.

Læs også

Test hastigheden af dit internet
Lever hastigheden på dit internet op til, hvad din udbyder lover?
Mor og datter er paa internettet
Hvorfor hakker mit internet?
En lav hastighed på dit internet giver en dårlig billedkvalitet.
Dreng og pige med Ipad
Streamingberegner
Få overblik over hvilke streamingtjenester du skal have og hvilken hastighed det kræver af dit bredbånd
Til top