Wifi - 7 tips til et hurtigere trådløst internet

Wifi - eller trådløst internet – er en uundværlig del af vores hverdag. Vores bredbånd skal virke på tablets, mobiltelefoner og anden elektronik.

I takt med at vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som er forbundet med internettet, bliver vi også mere afhængige af, at vores bredbånd fungerer trådløst.

Som udgangspunkt fungerer dit bredbånd altid bedst som en kablet løsning – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile.

Så hvordan sørger du for at få fart på dit wifi? - det viser vi dig.

Tip 1: Placér din router centralt i hjemmet

Routeren er afgørende for, at dit trådløse internet kan fungere. Det er nemlig routeren, der sender signalet, så du kan komme trådløst på nettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig, og gerne så højt som muligt.

Selvom det er nemt (og måske også pænere) at gemme routeren væk under et skrivebord eller lign., er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

Når du bestiller fiberbredbånd hos EWII, kan du vælge mellem to wifi løsninger.

Du kan enten vælge vores Premium WIFI løsning, som inkluderer et mesh system og opsætning af en ekspert eller tilkøbe en HGW5 router, der er kåret til Bedst-i-test på parametrene wifi signalstyrke og hastighed på up- og download af Force Technology. Vælger du HGW5 routeren skal du selv installere den. 

Tip 2: Sluk og tænd én gang om måneden

Hvis en router har været tændt i lang tid, kan den miste sin ydeevne. Derfor er det en god idé at slukke og tænde den én gang i måneden. Tag blot stikket ud, tæl til 10 og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tænde sig på ny, og efter få minutter har du igen trådløst internet i dit hjem.

Tilknyt evt. en timer, så sparer du samtidig på strømmen om natten, hvor internettet normalvis ikke er i brug.


Tips fortsætter under billedet

Mor og søn ser tablet i sofa. Den internetforbindelse, der bruges, er trådløst internet.

Tip 3: Skift sendekanal på routeren

Bøvler du stadig med en dårlig wifi forbindelse efter tip 1 og 2, er det en god idé at skifte sendekanal på routeren. En router har et vist antal sendekanaler, og størstedelen af trådløse netværk kører som standard på samme kanal. Derfor kan signalet fra dine naboers trådløse internet påvirke og forstyrre dit. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser. 

Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support.

Tip 4: Hold afstand

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyrre dit wifi signal og reducere styrken på dit trådløse bredbånd. Derfor er det en god idé at placere routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tip 1. 

Tip 5: Forskel på routerens kvalitet

Den router, vi tilbyder hos EWII, er Homebox - HGW5, der fint vil kunne opfylde manges behov for wifi. Men bor du f.eks. i et stort hus, eller har dit hus solide vægge, som signalet skal igennem, så kan du have behov for en router med mere kraft.

Der findes flere klasser af routere på markedet, som vil kunne opfylde sådan et behov for wifi. Besøg din lokale elektronikbutik, som med garanti hjælper dig videre.

Tip 6: Forstærk signalet

Hvis du bor i et stort hus eller et hus i flere etager, kan det være svært for det trådløse signal at nå ud i alle hjørner. Derfor er det en god idé at anskaffe en signalforstærker – enten i form af et access point eller en såkaldt repeater.

Et access point forsøger at forlænge dit signal, hvis det f.eks. ikke kan række igennem husets vægge, hvorimod en repeater ’kopierer’ dit eksisterende signal og sender det videre. Og derfor vil et access point ofte være den bedste løsning.

Hos EWII kan du tilkøbe en Premium WIFI løsning, hvor en af vores lokale samarbejdspartnere måler og forbedrer dit wifi ved at forstærke signalet, så du har høj dækning af dit trådløse bredbånd i hele din ejendom. Det er perfekt, når far skal se bold i stuen, teenageren skal jagte nye gamer-rekorder og mor skal streame yndlingsserien.

Tip 7: Vælg den rigtige frekvens

De fleste routere har mulighed for at vælge mellem en lav og høj frekvens. De hyppigste valgmuligheder er 2,4 GHz eller 5,0 GHz.

Bor du i hus eller lejlighed med få værelser og et samlet areal på under 100 kvadratmeter, kan du med fordel vælge 5 GHz netværket. Her opnår du den højeste hastighed på dit netværk.

Bor du derimod på mange kvadratmeter, eller har du flere værelser, er rækkevidden på dit trådløse bredbånd formentligt mere væsentligt end hastigheden. I givet fald kan du med fordel vælge 2,4 GHz frekvensen.

 

Hent 7 tips som pdf

Ung gamer
Vidste du at...
...ordet wifi ikke er en teknologi, men et reklamestunt opfundet til at promovere det trådløse internet? Ordet er sammensat af en forkortelse af wireless fidelity og begrebet high fidelity, også kendt som hi-fi. Af samme grund bestemmer du selv, hvordan du vil stave det.

Læs også

Test hastigheden af dit internet
Lever hastigheden på dit internet op til, hvad din udbyder lover?
Mor og datter er paa internettet
Hvorfor hakker mit internet?
En lav hastighed på dit internet giver en dårlig billedkvalitet.
Dreng og pige med Ipad
Streamingberegner
Få overblik over hvilke streamingtjenester du skal have og hvilken hastighed det kræver af dit bredbånd
Ofte stillede spørgsmål
Prøv at sætte din computer direkte til fiberboksen. Alternativt prøv med et andet netværkskabel og genstart fiberboksen. Oplever du fortsat problemer, skal du prøve at tilkoble en anden computer med begge kabler. Hvis dette ikke hjælper, kontakt da Teknisk Support på 70 55 55 56.

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet, men kun fiberbredbånd går direkte til din hoveddør

Læs mere om se en video, der forklarer hvad fiberbredbånd er.

Hvilken hastighed du skal vælge afhænger af, hvor mange I er i husstanden, og hvad I skal bruge internettet til. Jo flere I er, og jo mere I streamer, gamer og downloader, desto højere internethastighed skal I bruge. 

1 person i husstanden
Hvis du er én person i husstanden, anbefaler vi en 25/25 Mbit/s eller 200/200 Mbit/s forbindelse afhængig af, hvad du bruger internettet til. Hvis du ikke streamer, kan du nøjes med 25/25 Mbit/s. Streamer du (f.eks. Netflix og HBO), anbefaler vi en 200/200 Mbit/s forbindelse for at få den bedste oplevelse.  Er du gamer, skal du bruge en 200/200 Mbit/s forbindelse. 

2-4 personer i husstanden
Er I 2-4 personer i husstanden, anbefaler vi en 25/25 Mbit/s, 200/200 Mbit/s eller 500/500 Mbit/s forbindelse.

Hvis der aldrig er mere end én i husstanden, der streamer ad gangen, og I ikke behøver at kunne streame i bedste kvalitet, kan I nøjes med en 25/25 Mbit/s forbindelse.

Hvis flere personer skal kunne streame på samme tid, hvis I ønsker at kunne streame i 4K-kvalitet, eller hvis én af jer enten bruger internettet i hjemmet som hjemmearbejdsplads, har I brug for en 200/200 Mbit/s forbindelse.

Er der en person i husstanden der gamer samtidig med andre streamer, anbefaler vi en 500/500 Mbit/s forbindelse.

Over 4 personer i husstanden
Er I mere end 4 i husstanden der bruger internettet meget, anbefaler vi en 500/500 Mbit/s eller 1000/1000 Mbit/s forbindelse.

Med en 500/500 Mbit/s forbindelse kan I alle sammen være på nettet samtidigt, men er der flere gamere i familien og sendes der tunge filer ind og ud af hjemmekontoret, så vil vi anbefale en 1000/1000 Mbit/s forbindelse.

EWII kan levere stabilt internet på helt op til 1000/10000 Mbit/s via fibernettet. Hvilket internet du skal vælge, afhænger meget af hvad du skal bruge det til.

Det er ofte antallet af personer i husstanden, der vil afgøre hvilken hastighed du bør vælge på dit internet. Er I flere i husstanden, der skal dele internetforbindelsen, og bruger I internet til at streame, se tv eller game på, anbefaler vi et internet med høj hastighed. Bor du alene, eller bruger I kun internet til det mest basale som for eksempel surf, informationssøgning og social media, kan du/I måske nøjes med en lav hastighed på dit internet

Vores højeste hastighed er mest egnet til husstanden med flere gamere på adressen.

Se vores anbefalinger til valg af hastighed af internet

Premium WIFI er vores bedste wifi løsning.

Og Premium WIFI er mere end bare en router. Løsningen består af en mesh router og en eller flere wifi extenders, der tilsammen optimerer og forlænger dit wifi.

Selve produktet er et Amplifi HD Home mesh wifi system. Den tekniske fordel ved produktet ligger især i routerens kraftfulde integreret antenne, der giver et stærkt signal via den såkaldte 802.11AC og mesh wifi teknologi.

Læs mere om Premium WIFI her

Til top