Når kun det bedste er godt nok

Nu kan du få fiberbredbånd med gigabite hastigheden 1000/1000 Mbit/s, og endda leveret direkte fra kilden til hurtigt og stabilt bredbånd.

Nemlig direkte via det populære fibernet. 

Med levering i det nye år tilbyder EWII nu et internetabonnement på hele 1000/1000 Mbit/s. Egentlig er det ifølge salgschef Klaus Stenger slet ingen nyhed, idet EWII siden 2005 har leveret internet med gigahastighed: 

”Grundet vores fiberteknologi har vi i over et årti tilbudt 1 GB bredbånd i Trekantområdet, men det har hidtil været en hastighed forbeholdt erhvervsvirksomheder med et højt databehov. Grunden til, at vi nu også åbner op for muligheden til private husstande er, at vi igen i de seneste år har kunne konstatere en voldsom stigning i dataforbruget. Tiden er allerede moden til så høje internethastigheder i de danske hjem.” 

Data udvikling i kraftig stigning og forventes at fortsætte
Graf: Samlet dansk datatrafik 2011-2018 og EWII's forventninger til niveauer 2020-2024. Kilde: Energistyrelsen og EWII Fibernet

I 2016 besluttede EWII at sænke priserne betydeligt på deres højhastighedsabonnementer netop for at imødekomme ønsket om hurtigere internet i de danske hjem. Her tre år efter er volumen igen steget markant, og derfor skal 1000/1000 Mbit/s nu på banen. 

"Med den dataudvikling vi oplever lige nu, kræver det mere kapacitet på dit og mit bredbånd. Den kapacitet leverer fiberbredbånd. Det er selvfølgelig altid svært at spå om fremtiden, men vi er i EWII slet ikke i tvivl om, at stigningen i behov og forbrug af data kun vil stige. Og det endda som minimum med nuværende voldsomme hastighed" udtaler adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

Læs mere om udvikling for data

Underholdning er hovedårsagen til den voldsomme stigning. Og ved underholdning menes især populariteten og udbredelsen af streaming og gaming.

Databehov til streaming fordobles snart

Vi gør det stort set alle sammen. Vi streamer. Et godt eksempel på omfanget er, at andelen af husstande uden et tilsluttet TV siden 2010 er steget fra 3% til hele 15% i 2018*. Det svarer til, at hver 7. husstand i dag er uden et traditionelt TV-signal, men i stedet vælger at få deres levende billeder leveret på anden vis, nemlig via data. Det tilbyder streaming, og endda lige når det passer dig.

* Slots- og kulturstyrelsen ”Mediernes udvikling i Danmark 2019 – TV og streaming”

 

Hver 7. danske husstand er uden et traditionelt TV-signal

 

Kvaliteten i streamingbillederne - og dermed databehovet - bliver bedre og bedre. I dag kan du streame i 4K, hvilket er 4 gange skarpere end HD. Det kræver så også 4 gange mere båndbredde end HD. Til sommer sendes OL i Tokyo i 8K, og de første 8K TV er allerede i de danske butikker. Det er med andre ord kun et spørgsmål om tid, før kravet til dit bredbånd ved streaming i bedste kvalitet udvides endnu en gang, hvis du vil undgå, at dit internet hakker, når du f.eks. streamer din sport eller live TV. 

Læs også: Sådan kommer du godt i gang med streaming

Kan det betale sig for dig at streame?

Et boom i gaming kræver data

Den anden årsag til den store stigning i forbruget af data, er gaming. Det er ikke længe siden, at du skulle sidde klar én gang om ugen til programmet Troldspejlet, hvis du skulle have nyt om computerspil. I dag er der TV-kanaler, der kun omhandler computerspil, ligesom der sendes live fra gamingturneringer på landets største TV-kanaler. Gaming og E-sport er i kraftig vækst, og især danske drenge i teenagealderen dyrker som aldrig før det fællesskab på nettet, som online gaming tilbyder. Faktisk i så en høj grad, at knapt halvdelen af dem alle spiller computerspil hver eneste dag**.

** DR ”Medieudviklingen 2017”

Læs også: Hver 4. bredbånd er i dag et højhastighedsinternet

1000/1000 Mbit/s er til husstanden med mange der...
Gamer...
...og gør det online via kablet forbindelse samtidig fra samme adresse
Streamer...
...og gør det via Wi-Fi i absolut bedste kvalitet på hver jeres skærm
Arbejder hjemmefra...
...og har et krævende databehov til deres hjemmearbejdsplads

Inviter dine gamingvenner

Spiller du computerspil sammen med dine venner online, har du formentlig en kablet internetforbindelse på minimum 100/100 Mbit/s. Med åbningen for 1000/1000 Mbit/s giver vi dig nu den digitale båndbredde der skal til, for at du kan invitere dine gamervenner og deres udstyr på weekend til dit helt eget LANparty. 

kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top