Bredbåndstest - Ung teenager gamer på pc. Prøv en hastighedstest og find ud af, om du har den internethastighed, du betaler for

Prøv en hastighedstest

Har du den rigtige internethastighed - prøv vores bredbåndstest.

Du kender godt fornemmelsen af langsomt internet ikk? Det er ikke til at holde ud. Du mærker koldsveden ned ad ryggen, de fugtige håndflader, munden bliver tør, øjnene flakker - de små tics i øjenkrogen bliver hyppigere og hyppigere...du er i stor fare for at udvikle diagnosen: "langsomt internetitis".

Men sådan behøver det jo ikke at være. 

Test hastigheden på dit bredbånd

Med en bredbåndstest kan du måle din internethastighed i det øjeblik, du tager testen. Du kan blandt andet bruge testen til at vurdere om hastigheden på dit internet lever op til, hvad din udbyder lover dig.

Men vær opmærksom på, at hvis der er hastighedsgaranti på din internetforbindelse, er det altid på en kablet forbindelse, at garantien gælder. 

Sådan laver du en hastighedstest

Der er flere ting, der kan påvirke din bredbåndstest og den internethastighed, du får målt. For at du får den mest præcise måling, og dermed det bedste resultat af din hastighedstest, bør du kunne sætte flueben ved de her 4 steps før din måling:

  1. Tilslut et kabel fra din computer direkte til din fiberboks (eller dit modem, hvis du ikke har fibernet)
  2. Slå wi-fi fra på både din trådløse router og computer under målingen
  3. Luk alle åbne programmer på din computer
  4. Deaktiver antivirus og firewall

Vær opmærksom på, at jo nyere en computer du bruger til målingen, jo mere præcist et resultat får du. Udstyr der er bare 2-3 år gammelt kan give en lavere måling.

Om resultatet af din hastighedstest

Tests udført med kabel er mest retvisende

Selvom de fleste af os anvender internettet via et trådløst signal, f.eks. på din smartphone, tablet eller bærbar PC, så vil resultatet af en bredbåndstest udført på en trådløs forbindelse stort set altid være et tab i hastigheden. 

Hvis dit wifi-signal er svagt eller dækningen i din bolig er dårlig, påvirker det din hastighedstest markant. Ønsker du at forbedre resultatet, har vi nogle enkle råd til hurtigere wi-fi. 

Læs vores 7 råd til hurtigere wi-fi

Computerprogrammer og streaming påvirker dit resultat

Udover et svagt wifi-signal, så kan åbne computerprogrammer og streamingtjenester også påvirke resultatet af din bredbåndstest. Jo flere programmer, du har kørende i baggrunden mens du udfører målingen, jo større sandsynlighed er der for, at hastigheden nedsættes. 

Det samme gælder, hvis du eller andre i husstanden streamer, mens du tager testen. Kører f.eks. Netflix eller HBO Nordic et eller andet sted i husstanden, vil din målte internethastighed med garanti være lavere, da det er krævende tjenester.

Oversigt elpriser
Få overblik over elpriser og produkter fra EWII hhv. øst og vest for Storebælt.
GÅ TIL ELPRISER
Ansøg om tilskud
Her kan du ansøge om tilskud til en energiforbedring. Start din ansøgning her på siden.
ANSØG OM TILSKUD
Spar på energien
Med vores energispareråd får du gode tips til, hvordan du sparer på bl.a. elforbruget.
ENERGISPARERÅD

Brug for en hurtigere forbindelse?

Hastigheden af dit internet har betydning for, hvad du kan bruge dit internet til. Jo hurtigere en forbindelse, jo flere kan f.eks. streame film og game samtidig i husstanden. Er der stor forskel på upload- og downloadhastigheden af dit internet, kan det have betydning for, hvor hurtigt du kan modtage og sende store filer fra din hjemmearbejdsplads.

Er du ikke tilfreds med resultatet af din kablede hastighedstest, eller ønsker du en hurtigere hastighed end den du har i dag, hjælper vi dig gerne med at få en ny forbindelse.

Se om du kan få fiberbredbånd

Er du i tvivl om, om du får den rigtige internethastighed fra EWII, er du velkommen til at kontakte Teknisk Support på 70 55 55 56.

Læs også

ung kvinde og mand gamer og har det sjovt
Mange streamer og gamer
Streaming og gaming stiger fortsat i popularitet
Hastighedsudvikling
Hvilken hastighed er mest efterspurgt?
Fibernettet bidrager naturligt til en stigning i andelen af bredbåndstilslutninger med høj hastighed.
hvad koster det at få fibernet lagt ind
Hvad koster det at få lagt fibernet ind?
Hos EWII Bredbånd koster det ingenting at få lagt fibernet ind
Kontakt
Flere spørgsmål?
Ring eller skriv til os
Til top