Over 700.000 danskere har minimum 100 mbit bredbånd

Antallet med bredbånd på mindst 100 mbit/s er mere end fordoblet på bare to år

Men fiberbredbånd er det slut med internet der hakker eller helt hænger, når du streamer

I 2016 havde 312.000 danskere en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s eller derover. I 2017 steg det tal til 532.000. I 2018 var tallet hele 777.000 abonnenter. Det er på bare to år sket mere end en fordobling i antallet af abonnenter, der har 100 Mbit eller derover - de såkaldte højhastigheds bredbåndsforbindelser.

"Ca. hver 4. bredbånd i dag er på 100 Mbit eller derover"

 

Fibernettet bidrager naturligt med en del af stigningen i andelen af bredbåndstilslutninger med høj hastighed. Branchechef Thomas Woldiderich, Dansk Energi, udtaler i Jyllandsposten:

”Over 50.000 nye kunder kommer på fibernettet hvert år. Alene i 1. halvår 2017 steg antallet af danske husstande og virksomheder på fibernet med over 10%, hvoraf størstedelen er sket i årets sidste 6 måneder. Til sammenligning er kobbernettet i samme periode faldet med 90.000 tilslutninger.”

Hvad er mest populært at streame?
1
Film & serier
f.eks. Breaking Bad, House of Cards og Orange is the New Black på Netflix eller The Wire, Chernobyl og Game of Thrones på HBO
2
Sport
f.eks. Champions og Premier League fodbold samt Formel 1 på Viaplay eller EM og VM håndbold samt Tour de France på TV 2 Play
3
TV
f.eks. Matador, Gift ved første blik og Den store bagedyst på DR eller Badehotellet, Rita og Landmand søger kærlighed på TV 2

Derfor er høj hastighed på bredbånd vigtigt

Ifølge DR’s medieforskning har kurverne for streaming i flere år kun gået én vej. Opad. Og det er uanset køn, alder og geografi. Flere TV- og kanaludbydere har for længst indset den udvikling, og har integreret muligheden for f.eks. Netflix eller HBO på smart TV og i TV-bokse. Der bliver streamet både mere og af flere - og det i en højere og højere opløsning. Det stiller krav til bredbåndsforbindelsen. Salgschef Klaus Hieronymus Stenger, EWII Bredbånd:

”Vi oplever netop høj efterspørgsel på vores 100/100 mbit bredbånd. At højere hastighed på dit bredbånd giver mindre ventetid på YouTube, er måske ikke noget nyt. Men jeg er overrasket over hvor mange der – i bogstaveligt forstand - har fået øjnene op for, at en højere kapacitet på bredbåndet også betyder høj billedkvalitet, og dermed en bedre oplevelse af streamingen af serier, film, sport eller TV.

Udsendelserne bliver hentet og vist afhængigt af din hastighed på dit bredbånd. En lav hastighed giver dig en lav og grumset billedkvalitet af din streaming. En høj hastighed giver derimod en høj og mere skarp billedkvalitet.

”Der bliver streamet både mere og af flere - og det i en højere og højere opløsning. Det stiller krav til bredbåndsforbindelsen”

Med fibernettet følger høj hastighed

I Trekantområdet har EWII investeret i fibernet, og dermed sikret at Trekantområdet har et digitalt forspring. Faktisk har hele 4 ud af 5 husstande i regionens 5 kommuner adgang til fibernettet jf. Energistyrelsens seneste telestatistik. Det er et godt stykke over landsgennemsnittet. Adm. Direktør Lars Bonderup Bjørn, EWII:

”Med fibernettet spiller energiselskaberne en central rolle i adgangen til bredbånd med høj hastighed samt øget konkurrence. I EWII har vi allerede åbnet op for, at YouSee kan levere deres populære TV produkt via fiberbredbånd . Og vi er bestemt også åbne for, at andre kommercielle aktører også kan udbyde deres indhold via vores fibernet.

I de kommende år vil EWII investere yderligere i udbredelsen af fibernettet. 

Læs også

familie i sofa ser tv
Hold dig fra naboens trådløse netværk
Må du 'låne' naboens trådløse netværk?
Mand ser tv i sofa
Hvordan streamer jeg?
Vi guider dig i gang med streaming med fx. Google Chromecast eller Apple TV
Dreng og pige med Ipad
Streamingberegner
Få overblik over hvilke streamingtjenester du skal have og hvilken hastighed det kræver af dit bredbånd
Så let er det at få fiber
1
Indtast adresse
Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII
2
Vælg hastighed
Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov
3
Kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling
Hvad er fiberbredbånd egentlig?
Hvad er fibernet?
Se en video om hvorfor fiberbredbånd er mere stabil end andre internetteknologier
kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top