Udbredelsen af fibernet stiger markant

Corona-krisen og nedlukningen af Danmark betød også rekordstigninger for bredbåndsforbindelser

Online undervisning, videomøder, hjemmekontor og online shopping blev pludselig en del af stort set alle danskeres hverdag, da hele landet blev lukket ned. Det åbnede samtidig for øget dataforbrug og efterspørgsel efter en bedre digital infrastruktur - blandt andet i form af fibernet.

Men fiberbredbånd er det slut med internet der hakker eller helt hænger, når du streamer

I 2016 havde 312.000 danskere en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s eller derover. I 2019 var tallet steget til 1.016.000 abonnementer og de seneste tal viser igen en markant stigning. Fra medio 2019 til medio 2020 er antallet af bredbåndsforbindelser med mindst 100 Mbit/s i download steget med 25,7 % til 1.278.000.

Der er altså sket en firdobling i antallet af abonnenter, der har 100 Mbit/s eller derover på bare 4 år. Samtidig er antallet af abonnementer med mindst 500 Mbit/s i download steget med 148,7 % fra første halvår af 2019 til første halvår af 2020 - det svarer til 88.000 flere abonnementer på de såkaldte højhastigheds bredbåndsforbindelser.

Også antallet af fibernetabonnementer er steget markant under lockdown i foråret 2020. 110.000 nye abonnementer er det blevet til, hvilket er den største årlige stigning siden fastnet bredbånd blev introduceret i Danmark. Stigningen betyder, at næsten 800.000 danske husstande og virksomheder er tilsluttet fibernettet.

Branchechef Thomas Woldiderich fra Dansk Energi udtaler:

Aldrig har vi set så stor en efterspørgsel efter fibernet og det svarer til at der hver dag, året rundt kom over 300 nye husstande eller virksomheder på fibernettet

Kilde: Energistyrelsen, Telestatistik - første halvår 2020 og Dansk Energi

Hvad er mest populært at streame?
1
Film & serier
f.eks. the Crown, the Queen's Gambit på Netflix eller the Undoing og Game of Thrones på HBO
2
Sport
f.eks. Champions og Premier League fodbold samt Formel 1 på Viaplay eller EM og VM håndbold samt Tour de France på TV 2 Play
3
TV
f.eks. Matador, Gift ved første blik og Den store bagedyst på DR eller Badehotellet, Rita og Landmand søger kærlighed på TV 2

Derfor er høj hastighed på bredbånd vigtigt

Ifølge DR’s medieforskning har kurverne for streaming i flere år kun bevæget sig i en retning. Opad. Og det er uanset køn, alder og geografi. Flere TV- og kanaludbydere har for længst indset den udvikling, og har integreret muligheden for f.eks. Netflix eller HBO på smart TV og i TV-bokse.

Der bliver streamet både mere og af flere - og det i en højere og højere opløsning. Det stiller krav til bredbåndsforbindelsen. Direktør for Salg og Kundeservice Klaus Hieronymus Stenger, EWII:

”Vi oplever netop høj efterspørgsel på vores 200/200 Mbit/s og 500/500 Mbit/s fiberbredbånd. At højere hastighed på dit bredbånd giver mindre ventetid på YouTube, er måske ikke noget nyt. Men jeg er overrasket over hvor mange der – i bogstaveligt forstand - har fået øjnene op for, at en højere kapacitet på bredbåndet også betyder høj billedkvalitet, og dermed en bedre oplevelse af streamingen af serier, film, sport eller TV"

Det du streamer og downloader blive vist afhængigt af din hastighed på dit bredbånd. En lav hastighed giver dig en lav og grumset billedkvalitet af din streaming. En høj hastighed giver derimod en høj og mere skarp billedkvalitet.

”Der bliver streamet både mere og af flere - og det i en højere og højere opløsning. Det stiller krav til bredbåndsforbindelsen”

Med fibernettet følger høj hastighed

I Trekantområdet har EWII investeret massivt i fibernetinfrastruktur, og dermed sikret, at Trekantområdet har et digitalt forspring. Ambitionen er at alle boligejere i Trekantområdet skal have muligheden for at koble sig på det lynhurtige fibernet.

Hvor det gennemsnitligt er 70% af danske husstande og virksomheder, der har adgang til fibernettet, så har hele 4 ud af 5 husstande i Trekantområdets 5 kommuner adgang til fibernettet jf. Energistyrelsens seneste telestatistik.

I Fredericia kommune har 94% adgang til fibernettet, i Kolding er det 87%, i Middelfart 86%, i Vejen 91% og i Vejle kommune har 89% adgang til fibernettet.

Kilde: EWII Fibernet, 2020

Læs også

familie i sofa ser tv
Hold dig fra naboens trådløse netværk
Må du 'låne' naboens trådløse netværk?
Mand ser tv i sofa
Hvordan streamer jeg?
Vi guider dig i gang med streaming med fx. Google Chromecast eller Apple TV
Dreng og pige med Ipad
Streamingberegner
Få overblik over hvilke streamingtjenester du skal have og hvilken hastighed det kræver af dit bredbånd
Så let er det at få fiber
1
Indtast adresse
Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII
2
Vælg hastighed
Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov
3
Kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling
Hvad er fibernet egentlig? Og skal du vælge fibernet eller bredbånd? Internet via fiber er den mest direkte teknologi
Hvad er fibernet?
Se en video om hvorfor fiberbredbånd er mere stabil end andre internetteknologier
kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top