Hvad er fibernet egentlig? Og skal du vælge fibernet eller bredbånd? Internet via fiber er den mest direkte teknologi
Hvad er fibernet?
Se en video om hvorfor fiberbredbånd er mere stabil end andre internetteknologier

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men kun fiberbredbånd går direkte til din hoveddør. 

Sådan fungerer fibernet og en fiberforbindelse

Fibernet kaldes også for lysledere, som består af tyndt glas, der har en tykkelse som et menneskehår. Lyslederne fungerer som lyslederkabler, der leverer data via optisk fiber. Det betyder, at et lyslederkabel transporterer signalet via lys. Opbygningen af kablet gør også, at fibernettet kan transportere data med lysets hastighed.

Lyslederkabel. Fibernet eller bredbånd - Hvad er fiber? Og hvordan fungerer internet via fiber?

For at du kan få fibernet, skal der monteres en fiberboks i hver ende af et lyslederkabel. I den ene ende af kablet sidder hovedstationen. Hovedstationen omdanner signaler til lys og transporterer data til din fiberboks, som gør præcist det samme, når du sender data den modsatte vej.


Hvorfor er fiberbredbånd specielt i forhold til traditionelt bredbånd?

Alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men det er kun fiberbredbånd, der går direkte til din hoveddør. Et internetsignal via kobbernet eller kabelnet stopper et stykke fra din hustand, hvorefter andre internetteknologier tager over. Det trådløse signal i et mobilt bredbånd påvirkes blandt andet af afstanden til nærmeste sendemast, antallet af brugere, bygninger og træer i området. 

Med fiberbredbånd deler du ikke din forbindelse. Det er samme hastighed, uanset om du henter eller sender data. Med andre ord får du altid den forbindelse, du betaler for.

Så let er det at få fiber
1
Indtast adresse
Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII
2
Vælg hastighed
Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov
3
Kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling

Læs også

Hvad er fibernet? Den bedste internetteknologi med fibernet kabel.
Der er forskel på internet...
...og der er flere grunde til, hvorfor fibernet er den bedste internetteknologi
Øges værdien af din bolig med fiberbredbånd?
Over halvdelen undersøger internetforholdene forud for et boligkøb
Vælg den rigtige router til fibernet
Hvilken router skal jeg vælge?
Få svar på, hvilken router du skal vælge, når du har fibernet
Ofte stillede spørgsmål

Der er mange fordele ved at vælge fiberbredbånd frem for almindeligt bredbånd, når du skal vælge internet. Samlet set giver fiberbredbånd dig en hurtigere og mere stabil internetforbindelse.

Samme upload- og downloadhastighed: Med fiberbredbånd får du altid samme høje hastighed på dit internet, både når du henter og sender filer.

Du skal ikke dele internet med naboen: Fiberbredbånd er den eneste internetteknologi, som giver dig din helt egen personlige forbindelse, så du slipper for at dele din internethastighed med naboen.

En god fremtidsinvestering: En internetforbindelse via fibernettet kan bidrage positivt til værdien af din bolig, da mange købere efterspørger en høj og stabil bredbåndshastighed. 

Lige så billigt som almindeligt bredbånd: I modsætning til hvad mange tror, er fiberbredbånd er ikke dyrere end almindeligt bredbånd. Du kan få fiberbredbånd fra bare 249,- pr. md.

God til familier: Med fiberbredbånd får du en højere kapacitet og stabilitet på dit internet, og det gør det muligt for hele familien at bruge internettet samtidigt, uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. 

God til gamere: Hvis nogen i familien spiller online computerspil, vil fiberbredbånd være at foretrække, da det giver den bedste hastighed, så spillet ikke ”hakker” og du undgår ventetid.

God til hjemmearbejde: Fiberbredbånd er stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten muliggør bl.a. hurtigt fildeling og upload af dokumenter, videoer og billeder.

 

EWII kan levere stabilt internet på helt op til 1000/10000 Mbit/s via fibernettet. Hvilket internet du skal vælge, afhænger meget af hvad du skal bruge det til.

Det er ofte antallet af personer i husstanden, der vil afgøre hvilken hastighed du bør vælge på dit internet. Er I flere i husstanden, der skal dele internetforbindelsen, og bruger I internet til at streame, se tv eller game på, anbefaler vi et internet med høj hastighed. Bor du alene, eller bruger I kun internet til det mest basale som for eksempel surf, informationssøgning og social media, kan du/I måske nøjes med en lav hastighed på dit internet

Vores højeste hastighed er mest egnet til husstanden med flere gamere på adressen.

Se vores anbefalinger til valg af hastighed af internet

Der vil typisk gå mellem 3 til 8 uger fra du bestiller til dit fiberbredbånd installeres. Den endelige leveringsdato vil fremgå af din ordrebekræftelse. Ønsker du en senere leveringsdato, f.eks. i forbindelse med flytning til en ny adresse, kan du kontakte kundeservice på 70 55 55 55 efter din bestilling. 

Med fiberbredbånd fra EWII får du både tilfredshedsgaranti og en garanti for din pris. Det er vi den eneste udbyder af bredbånd, der tilbyder.

Du er altså garanteret internet du kan være tilfreds med, ligesom prisen på dit abonnement ikke stiger i hele 2021.

Vi har ingen skjulte gebyrer og ingen binding og vi tilbyder en hastighed, der matcher netop dit behov.

kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top