Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Fibernet er Danmarks hurtigste internet. Det giver dig en stabil forbindelse, som er særlig attraktiv, hvis du eksempelvis streamer serier, har gamere i familien eller arbejder hjemmefra. Er du interesseret i at vide, hvad det mon koster at få fibernet lagt ind? Så giver vi dig et overblik lige her.

 

Installation af fibernet

Fibernettet er blevet mere populært og vores krav til hurtigt internet er stegte inden for de senere år. Det er dog ikke alle husstande, der har mulighed for at koble sig på fibernettet. Du kan tjekke, om du kan få fiberbredbånd via vores adresseopslag. Bor du på en adresse, der kan få fiber, koster oprettelsen hos EWII 499,-. Vi fører dog fiberen ind i din bolig uden omkostninger. Oprettelsesprisen er altså kun aktuel, hvis du vælger EWII Bredbånd, som din internetudbyder.

Installationen af fiberboksen er en passiv tilslutning. Det betyder, at du frit kan vælge mellem vores udbydere eller blot beholde den internet løsning, du har i dag. Så er fibernettet klar til brug den dag, du ønsker det. 

Vi kører løbende kampagner, som kan gøre det ekstra fordelagtigt at få fibernet. 

Se her, om vi kører tilbud på fiber samt oprettelse lige nu

 

Etablering at fibernet

Etableringen af fiber er et løbende udrulningsprojekt, som foretages i etaper. Bor du på en adresse, der ikke kan få fiber, er det muligt for dig at skrive dig op til etableringen af fibernet. Det kan du gøre lige her: Skriv dig op til fibernet.

Hvis der allerede ligger fiber ude i din vej, er det muligt at kontakte en af vores udbydere og bestille internet hos dem. Du kan finde mere info på vores liste over udbydere.

Husk at fiberboksen er uden router. Det betyder, at den ikke udsender et trådløst signal. Hvis du ønsker at benytte wifi/ trådløst internet, er det derfor nødvendigt, at du anskaffer dig en trådløs router. De kan som regel tilkøbes hos din internetudbyder eller anskaffes hos en elektronikforretning. 

 

Hvad sker der, efter jeg har bestilt fiberbredbånd? 

1. Vi sender en kvittering

Når du har bestilt dit fiberbredbånd, sender vi en kvittering på din bestilling. Den har du senest 14 dage efter din bestilling.

2. Vi kigger forbi

Vi har brug for at vurdere, hvor din fiberboks skal placeres. Derfor kigger vi forbi. Vi ringer eller sender en SMS inden vi kommer. Hvis vi ikke træffer dig hjemme, lægger vi et brev i din postkasse med vores forslag til placeringen. Synes du ikke om placeringen, skal du kontakte EWII Teknik på 70 55 55 56. Bor du til leje, tager vi i stedet kontakt til ejeren af ejendommen. Har du allerede aftalt placeringen med en af vores konsulenter, fastholdes denne aftale naturligvis.
 
3. Nu starter etableringen

Når de nødvendige tilladelser fra dig og kommunen er på plads, starter vi etableringen af dit nye fiberbredbånd. Den etablering starter med et tomrør, hvor vi fører fiberen igennem. Har du aftalt, at du selv graver ekstra meter udenfor, eller trækker ekstra rør indenfor, skal du være færdig med dit arbejde, inden vi kommer og installerer fiberboksen.

4. Tidspunkt for installation og ordrebekræftelse

Inden installationen af din fiberboks, kontakter vi dig for at aftale et passende tidspunkt for besøg. Efterfølgende modtager du en ordrebekræftelse.  

5. Tilslutning af udstyr

Når fiberboksen er installeret, aktiveres din fiberboks og forbindelse. Du skal selv tilslutte evt. udstyr ved hjælp af vores installationsvejledning til fiberbredbånd. Hvis du i denne forbindelse har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 70 55 55 55.

 

Hvad er fordelene ved fibernet?

  • Du får internet leveret med lysets hast
  • Det er stabilt
  • Du uploader og downloader med samme hastighed
  • Det gør din bolig mere attraktiv ved et evt. hussalg
  • Det er en løsning, der er fremtidssikret

Bør jeg vælge fibernet

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet, men kun fiberbredbånd går direkte til din hoveddør

Læs mere om se en video, der forklarer hvad fiberbredbånd er.

Der er mange fordele ved at vælge fiberbredbånd frem for almindeligt bredbånd, når du skal vælge internet. Samlet set giver fiberbredbånd dig en hurtigere og mere stabil internetforbindelse.

Samme upload- og downloadhastighed: Med fiberbredbånd får du altid samme høje hastighed på dit internet, både når du henter og sender filer.

Du skal ikke dele internet med naboen: Fiberbredbånd er den eneste internetteknologi, som giver dig din helt egen personlige forbindelse, så du slipper for at dele din internethastighed med naboen.

En god fremtidsinvestering: En internetforbindelse via fibernettet kan bidrage positivt til værdien af din bolig, da mange købere efterspørger en høj og stabil bredbåndshastighed. 

Lige så billigt som almindeligt bredbånd: I modsætning til hvad mange tror, er fiberbredbånd er ikke dyrere end almindeligt bredbånd. Du kan få fiberbredbånd fra bare 249,- pr. md.

God til familier: Med fiberbredbånd får du en højere kapacitet og stabilitet på dit internet, og det gør det muligt for hele familien at bruge internettet samtidigt, uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. 

God til gamere: Hvis nogen i familien spiller online computerspil, vil fiberbredbånd være at foretrække, da det giver den bedste hastighed, så spillet ikke ”hakker” og du undgår ventetid.

God til hjemmearbejde: Fiberbredbånd er stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten muliggør bl.a. hurtigt fildeling og upload af dokumenter, videoer og billeder.

 

EWII kan levere stabilt internet på helt op til 1000/10000 Mbit/s via fibernettet. Hvilket internet du skal vælge, afhænger meget af hvad du skal bruge det til.

Det er ofte antallet af personer i husstanden, der vil afgøre hvilken hastighed du bør vælge på dit internet. Er I flere i husstanden, der skal dele internetforbindelsen, og bruger I internet til at streame, se tv eller game på, anbefaler vi et internet med høj hastighed. Bor du alene, eller bruger I kun internet til det mest basale som for eksempel surf, informationssøgning og social media, kan du/I måske nøjes med en lav hastighed på dit internet

Vores højeste hastighed er mest egnet til husstanden med flere gamere på adressen.

Se vores anbefalinger til valg af hastighed af internet

Læs også

Øges værdien af din bolig med fiberbredbånd?
Over halvdelen undersøger internetforholdene forud for et boligkøb
mand holder optisk fiberkabel i hånden
Hvorfor skal du vælge fibernet?
Vi giver dig 7 gode grunde
Til top