Hvad er streaming?

Streaming er lettere end du tror og for alle – også dig, der måske tror, at det kun er de unge, der streamer.

Ved at streame dine yndlingsfilm og -serier får du meget mere ud af dit trådløse netværk – og dermed også mere ud af dit fiberbredbånd. Du bestemmer selv hvad du vil se og hvornår du vil se det. Blandt andet derfor er streaming populært som aldrig før.

Men hvordan kommer man overhovedet i gang med streaming, og hvorfor er det en speciel fordel at have fiberbredbånd, når du streamer? Vi har herunder samlet nogle af de typiske spørgsmål om streaming og så giver vi dig naturligvis svarene.

Hvad er streaming? Streaming af tv kanaler. Kvinde sidder udenfor og ser internet tv på bærbar.

Hvad er streaming?

Streaming er underholdning, når du vil. Når du streamer, henter du dine film, serier, TV-kanaler og musik fra en ekstern udbyder til dit tv, din smartphone, pc eller tablet uden at lagre indholdet. Du henter indholdet fra internettet, samtidig med at du afspiller det. Når du streamer indhold, vil det derfor ikke fylde din harddisk.

’Streaming’ betyder i direkte oversættelse, at du henter strømme af data.

Du kan streame alt fra TV til dine yndlingsserier

I dag kan du streame næsten alt lige fra dine yndlingsfilm, tv-serier, tidligere sendte dokumentarprogrammer, bøger, musik og radio – faktisk alt der ligger på internettet og er tilgængeligt på en streamingtjeneste. Er det ikke fantastisk? Du behøver ikke længere vente til langt ud på natten for at se, hvem der overlever i Horton Sagaen - du kan bare snuppe en ti-tolv afsnit, når det passer dig.

Er det billigere at streame?

Der kommer hele tiden nye streamingtjenester til. Mange udbydere af streaming som f.eks. Netflix, Viaplay og HBO Nordic koster penge at bruge, men der findes også gode tjenester, hvor indholdet kan streames gratis. Et par af de mest populære er:

  • DR TV er Danmarks Radios svar på en streamingtjeneste. Her kan du se både live TV og arkivindhold fra alle DRs kanaler. Du kan bruge den gratis, hvis du betaler medielicens.
  • Viafree er en gratis streamingtjeneste, som tilbyder indhold fra TV3-kanaler og MTV. Indholdet er reklamefinansieret.
  • discovery+ er Discovery Networks svar på en streamingtjeneste. Den er reklamefinansieret, og her finder du realityprogrammerne fra Kanal 4 og Kanal 5.
  • Filmstriben er bibliotekernes svar på en digital lånemulighed af film. På Filmstriben kan du streame kortfilm, spillefilm og dokumentarfilm. Her låner du på samme måde, som du vil gøre på biblioteket.
  • Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Herfra kan du streame kortfilm og dokumentarfilm – både ny og gamle.

Vi har samlet de største udbyder og tjenester i en streamingberegner, så du bedre kan få et overblik over, hvilke streamingtjenester der passer bedst til netop dit behov. Måske kan du spare penge på din nuværende TV-pakke ved at streame en eller flere kanaler i stedet.

 

Prøv vores streamingberegner

 

Hvordan kommer jeg i gang med at streame?

Uden trådløst netværk - ingen streaming. Derfor skal dine enheder være tilkoblet dit trådløse netværk, inden du starter opsætningen. Du kan streame fra din computer, tablet eller telefon bare du har en internetforbindelse. Når dine enheder er koblet op til dit trådløse netværk, bruger du dit fiberbredbånd og ikke enhedernes mobile datanetværk, der kan være dyrt i længden.

De mest populære måder at streame på er: 

1. Smart TV
Har du allerede et smart TV i din bolig, er du godt på vej. De nyeste TV er alle såkaldte smart TV, der kan gå på internettet, og derfor også kan give dig direkte adgang til at streame film og serier via apps. Mange nyere fjernsyn har faktisk allerede en knap direkte til Netflix f.eks. Hvis ikke apps fra streamingtjenesterne allerede er på dit TV, så kan du hente dem på samme måde, som når du henter og bruger apps på din smartphone. 

2. Google Chromecast
At tilslutte en Google Chromecast til dit TV er en anden mulighed for at streame direkte til TV-skærmen. Med en Chromecast kan du ”caste” film og serier fra f.eks. apps i din smartphone, via din Chromecast og til din TV-skærm. Du bruger derfor også din telefon som fjernbetjening. Det kræver en opsætning på blot 5 trin, og du finder en videoguide her.

3. Apple TV
Et Apple TV er en tredje mulighed for at streame direkte til din TV-skærm. Den fungerer ligesom en Chromecast, men kommer med både en TV-boks og en fjernbetjening til at styre streaming mulighederne på dit TV. Apple TV kræver også opsætning, som du kan finde en guide til her.

Vidste du om streaming at...
...at DR har taget konsekvensen af streamingens popularitet, og har gjort den daglige sendeflade tilgængelig via streaming allerede fra kl. 6 hver morgen? Streamer du dit TV, kan du derved se udsendelser før de sendes
...at hver 3. seer af sidste års julekalender til børn på DR1 valgte at streame udsendelsen, frem for at se den på direkte TV? Knapt 300.000 så med dagligt via internettet, hvilket er på niveau med TV-seertallet på f.eks. Luksusfælden på TV3.
...at Badehotellet på TV2 er en af de mest streamede serier i Danmark nogensinde, og derved bidrager til, at knapt halvdelen af den danske befolkning nu streamer film og tv-serier mindst ugentligt?

Hvorfor skal jeg streame og se TV via fibernet?

Tendensen er klar. Populariteten af TV-pakker går kun en vej. De TV-pakker der bliver solgt, bliver tilmed mindre og mindre. Folket vil have basis TV pakker – og billigt – og selv skræddersy deres underholdning.

Her kan fiberen hjælpe dig. 

Mange har via streaming adgang til f.eks. DR TV, så du via en kablet eller trådløs internetforbindelse har adgang til DR’s TV-kanaler, live tv og DR’s TV-arkiv. Og det endda i digital kvalitet, uden en antenneledning og helt uden køb af en TV-pakke. DR og alle øvrige streamingudbydere vil gerne sikre sig, at udsendelsen ikke pludselig hænger eller helt stopper, og du derved får en dårlig oplevelse. Derfor vises udsendelsen på din skærm i den kvalitet, der sikre dig, at din film ikke hakker.

Til OL i Japan sendes der for første gang i 8K, og de første 8K TV er allerede landet på det danske marked

 

Måske kan du genkende, at billedet på en film eller serie skifter i skarphed – f.eks. når du sidder i toget eller på bilens bagsæde. Det skyldes, at billedet automastisk tilpasser sig til en kvalitet, der matcher den hastighed du henter billederne i. Høj hastighed er lig med høj kvalitet i billedet. Lav hastighed udløser en lav billedkvalitet.

Det undgår du med fibernet. Her vil billedet stå skarpt. 

Hvilken hastighed har jeg brug for ved streaming?

Streaming af udsendelser i lav kvalitet på dit TV kræver ifølge forbrugermagasinet Tænk minimum 5 Mbit/s. Streamer du i HD skal du minimum have 10 Mbit/s, hvis du vil være sikker på ikke at opleve udfald. Har du et 4K TV, kræver streamingen 4 gange så meget båndbredde end HD. Altså mimimum 40 Mbit/s. Og det er vel og mærke pr. TV eller enhed, der supportere 4K. Er I flere i husstanden, der streamer eller gamer samtidigt, løber det hurtigt op. 

Flere af de store udbydere af streaming, f.eks. Netflix og Tv 2 play, varsler om højere minimumskrav til din dataforbindelse, hvis du vil have en god oplevelse af din streaming. Kravet til hastighed på dit internet løber stærkt, og det gør den teknologiske udvikling også. Til OL i Japan sendes der for første gang i 8K, og de første 8K TV er allerede landet på det danske marked. Altså pludselig en yderligere fordobling i kravet til din internethastighed.

Dit behov for Mbit/s kan hurtigt løbe op, og så er det godt med en internetteknologi, der kan følge med.

Mor og børn i stuemiljø med tablet. Gode internet priser fra EWII til hele familien
Hvilken hastighed?
Er du i tvivl om, hvilken internethastighed der er den rigtige for dig? Vi giver dig et hurtigt overblik

Minimumshastigheden er vigtig

Uanset dit valg af hastighed, garanterer vi dig, at du får den hastighed du betaler for. Siger vi 200/200 Mbit/s, så leverer vi 200/200 Mbit/s – og det direkte til din hoveddør. Alle andre internetteknologier end fiberen svinger i hastighed, fordi internettet deles. Fibernet er den eneste direkte internetteknologi. Du får dermed en garanti for en stabil og hurtig internethastighed, der er din - og kun din - og samtidig sikre dig imod udfald eller en lav streamingkvalitet.

Siger vi 200/200 Mbit/s, så leverer vi 200/200 Mbit/s – og det direkte til din hoveddør. 

 

Er du i tvivl om du får den hastighed du betaler for, så tag en hastighedstest.

Fiberen er med dens høje kapacitet gearet til udviklingen. Også når det en dag hedder 16K TV eller når din bil kører af sig selv.

Så let er det at få fiber
1
Indtast adresse
Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII
2
Vælg hastighed
Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov
3
Kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling
kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top