Teknologien bestemmer hastigheden på dit internet

Hvad er en god internethastighed? Og hvordan får du den bedste internethastighed til at streame, game online og hvad du ellers bruger internettet til?

Det afhænger af, hvilken teknologi du bruger, og hvad du skal bruge internettet til. Teknologien bag har nemlig betydning for både stabiliteten og hastigheden af dit internet.

Fiberbredbånd er det hurtigste internet

Fiberbredbånd er klart den hurtigste internetteknologi, der findes og desuden er det også den teknologi, som har langt den største kapacitet. Da fiberforbindelsen også er din egen – fordi du ikke skal dele den med nogen – så er der ikke andre brugere udefra, som kan medvirke til at gøre forbindelsen langsommere. Det vil sige, at du får den internethastighed, som du har betalt for.

 

Mobilt bredbånd og lav hastighed

Hastigheden på mobilt bredbånd – altså 3G, 4G og måske i fremtiden 5G – er ikke altid noget der giver fartbøder. Det er ofte fint til at tjekke mails, læse nyheder og surfe på internettet på din mobil, men skal du streame serier eller håndtere store mængder data, er mobilt bredbånd ofte et langsomt og dyrt bekendtskab. Årsagen til den lavere hastighed skal findes i, at teknologien er baseret på luftbølger, der udsendes fra mobilantennemaster. Hastigheden af dit mobile internet afhænger derfor af, hvor tæt du er på en antennemast, og om der er mange brugere på samme mast samtidig.

 

Kobber til deling

Den mest udbredte bredbåndsforbindelse i Danmark, bliver leveret via kobberkabler. Teknologien er bygget op omkring centraler, hvorfra signalet sendes ud til mange husstande. Dvs. at du deler kobberkablerne med mange andre brugere. Det kan, i perioder med spidsbelastning, påvirke din internethastighed negativt – modsat fiber – hvor du jo har din egen forbindelse. Hastigheden svinger derfor alt efter hvor mange brugere, der er på samtidig. Desuden kan du ikke down- og uploade i samme hastighed – ligesom du kan med, jeps rigtigt gættet - fiberbredbånd. 

Få 500 kr. til en valgfri butik

Deltag i lodtrækningen om 5 Supergavekort på 500 kr. ved at udfylde et kort online spørgeskema (ca. 5 min) om dine overvejelser angående valg af bredbåndsselskab.

Gavekortet kan bruges i over 150 butikker - bl.a. Elgiganten, Imerco, Ikea, Magasin, Zalando, Intersport, Bauhaus og mange flere.

Undersøgelsen er anonym, og afsluttes den 31. november 2019. Se konkurrencebetingelser.


Deltag her

Vil du teste hastigheden på dit internet?  

Hvis du er i tvivl om, hvor meget hastighed du har på dit internet, kan du tage en hastighedstest her

 

Hvad er en god internethastighed?

Den bedste internet hastighed afhænger af dit behov. Skal du streame film, tv og sport imens der er fuld knald på husets unge gamere? Så skal der skrues op for hastigheden. Men hvis du bare tjekker netbank i ny og næ og måske lejlighedsvis skriver en mail, så er dit behov lidt mindre.

De fleste kan klare sig med 10/10 Mbit, hvis de bare skal surfe lidt, læse seneste nyt på sociale medier og skrive mails.

Hvis der skal flere personer på nettet samtidig kan 25/25 Mbit være løsningen. Og hvis du skruer op til  100/100 Mbit, så er hele familien sikker på at have høj hastighed, når ser streames, deles filer og bliver gamet.

Med en 500/500 Mbit bliver du flyvende. Det er dog de færreste, der har brug for så meget fart. Men denne hastighed er god, hvis familien er fuld af gamere, som skal være på samtidig imens resten af familien streamer, eller henter tunge filer på hjemmearbejdspladsen.

Test dig selv: hvilken internet hastighed passer til dit behov

 

Ung gamer
Du får, hvad du betaler for
Med fiberbredbånd deler du ikke din hastighed med andre. Du får derfor, hvad du betaler for. Er du i tvivl, om du får den hastighed, du betaler for, kan du kontrollere din hastighed.
Oftest stillede spørgsmål

EWII kan levere stabilt internet på helt op til 500/500 Mbit/s via fibernettet. Hvilket internet du skal vælge afhænger meget af hvad du skal bruge det til.

Afgørende for valg af hastighed på dit internet er oftest antal personer i husstanden. Er I flere i husstanden, der skal dele internetforbindelsen, og bruger I internet til at streame, se tv eller game på, anbefaler vi et internet med høj hastighed. Bor du alene, eller bruger I kun internet til det mest basale som for eksempel surf, informationssøgning og social media, kan du/I måske nøjes med en lav hastighed på dit internet

Vores højeste hastighed er mest egnet til husstanden med flere gamere på adressen.

Se vores anbefalinger til valg af hastighed af internet

Fibernet er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere. Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet, men kun fiberbredbånd går direkte til din hoveddør

Læs mere om se en video, der forklarer hvad fiberbredbånd er.

Hvilken hastighed du skal vælge afhænger af, hvor mange I er i husstanden, og hvad I skal bruge internettet til. Jo flere I er, og jo mere I streamer, gamer og downloader, desto højere internethastighed skal I bruge. 

1 person i husstanden
Hvis du er én person i husstanden, anbefaler vi en 10/10 Mbit/s, 25/25 Mbit/s eller 100/100 Mbit/s forbindelse afhængig af, hvad du bruger internettet til. Hvis du ikke streamer, kan du nøjes med 10/10 Mbit/s. Streamer du (f.eks. Netflix og HBO), anbefaler vi en 25/25 Mbit/s forbindelse for at få den bedste oplevelse.  Er du gamer, skal du bruge en 100/100 Mbit/s forbindelse. 

2-4 personer i husstanden
Er I 2-4 personer i husstanden, anbefaler vi en 25/25 Mbit/s, 100/100 Mbit/s eller 500/500 Mbit/s forbindelse. Hvis der aldrig er mere end én i husstanden, der streamer ad gangen, og I ikke behøver at kunne streame i bedste kvalitet, kan I nøjes med en 25/25 Mbit/s forbindelse. Hvis flere personer skal kunne streame på samme tid, hvis I ønsker at kunne streame i 4K-kvalitet, eller hvis én af jer enten bruger internettet i hjemmet som hjemmearbejdsplads, har I brug for en 100/100 Mbit/s forbindelse. Er der tilmed flere person i husstanden der gamer, anbefaler vi en 500/500 Mbit/s forbindelse.

Over 4 personer i husstanden
Er I mere end 4 i husstanden, anbefaler vi en 100/100 Mbit/s eller en 500/500 Mbit/s forbindelse. Med en 100/100 Mbit/s forbindelse kan I alle sammen være på nettet samtidigt, men I vil ikke alle kunne streame i bedste kvalitet samtidigt. Ønsker I det, eller er der flere i familien, der gamer, har I brug for en 500/500 Mbit/s forbindelse.

Kontakt
Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice
Til top