Streaming og gaming har optur

Næsten halvdelen af alle danskere streamer film og serier, og stort set alle teenagedrenge gamerIfølge DR Medieudvikling streamer hele 46% af danskerne film og tv-serier mindst én gang ugentligt. Det er især YouTube og Netflix, der interesserer danskerne. De bliver brugt ugentligt af henholdsvis 50% og 37% af befolkningen.

"46% af danskerne streamer film og tv-serier mindst én gang ugentligt"

 

Læs også: Over 500.000 danskere har bredbånd på minimum 100 Mbit/s

Det er ikke overraskende de unge, der har helt andre medievaner end gennemsnittet. Her er det hele 83% blandt de 15-29 årige, der streamer ugentligt. Streaming er blevet en så naturlig del af hverdagen blandt de unge, at DR Medieforskning forudser, at ca. 64% af de 15-29 åriges forbrug af levende billeder sidste år foregik via streaming.

Ugentlige brugere af streamingtjenester
Graf over ugentlige danske brugere af streamingtjenester, 12+.
Kilde: Kantar Gallup Index Danmark

Hvad er mest populært at streame?
1
Film og serier
fra f.eks. Netflix eller HBO
2
Sport
fra f.eks. Viaplay og TV 2 Play
3
TV
fra f.eks. DR og TV 2

Den megen streaming påvirker tv-seeningen

DR Medieforskning kan også afsløre, at forbruget af traditionelt tv fortsætter med at falde. Hertil kommer, at flere danskere skifter til mindre tv-pakker, ligesom flere ligefrem vælger tv-pakkerne helt fra, til fordel for streamingtjenester. De såkaldte cablecuttere. Dem er der efterhånden ret mange af, og ikke kun blandt de unge. Hele 27 % af de 20-39 årige har helt fravalgt et traditionelt tv-signal. For befolkningen over 40 år gælder dette dog kun for 3%.

”27 % af de 20-39 årige har helt fravalgt et traditionelt tv-signal”

 

Et godt eksempel på udviklingen er, at der i 1993 var over 1.100 tv-programmer med syvcifrede seertal. 15 år senere i 2007 var det tal faldet til under 200, og sidste år var der kun lige over 100 tv-programmer med så høje seertal.

TV-programmer med over 1 mio. seere på dansk TV

Graf: tv-programmer med over 1. mio. seere på dansk TV.
Kilde: Kantar Gallup Seer-undersøgelsen


Alt imens er seertalene for især film og serier via streaming stigende. Hver 5. dansker har nu set den populære fantasy dramaserie Game of Thrones.

Læs også: Sådan undgår du at dit internet hakker

Internettet bruges også flittigt til gaming, nyheder og shopping

Streamingtjenester og sociale medier er primært årsagerne til, at de unges forbrug af tv er faldende. Mange af dem har tv på deres værelse, men især for drengenes vedkommende bliver det brugt til noget andet, nemlig gaming Næsten alle – hele 96 % - af de 13-19 årige drenge spiller computerspil på pc eller konsol, og helt op imod hver anden spiller endda hver dag. Den ugentlige tv dækning blandt teenagedrenge er faldet med hele 27% på bare 5 år. Fritiden bliver altså i højere grad brugt på gaming i stedet for at se tv.

96 % af de 13-19 årige drenge spiller computerspil på pc eller konsol

 

Det er langt fra kun gaming, streaming og sociale medier de unge bruger internettet til. Nyheder er vigtige for de unge. Hele 80% af dem forbruger nyheder dagligt. De er derfor også en stor del af de knap 2 millioner danskere, der benytter onlinenyhedstjenester som dr.dk og tv2.dk hver uge.
 
Sidst, men ikke mindst, så handler vi som aldrig før på nettet. Sidste års Black Friday slog alle omsætnings- og transaktionsrekorder. Ifølge Foreningen for Dansk Internethandel steg e-handlen sidste år med hele 14% i omsætning og 9% i antal handler. Sidste år handlede 55% mindst 3 gange om måneden på nettet. Det er en stigning på 12% på 4 år. Den travle børnefamilie er fortsat de mest aktive e-handlere, men det er befolkningen på 65+, der bruger flest penge pr. handel på nettet.  

”65+ er dem der bruger flest penge pr. handel på nettet”

Er din internethastighed påvirket?

Alt den onlineaktivitet kræver sin internetforbindelse. Især hvis du vil streame eller game i bedste kvalitet. Har du ikke fiberbredbånd, kan du være så uheldig, at hastigheden på din internetforbindelse bliver påvirket af din nabos aktiviteter på nettet – og det er uanset, om du bruger internettet meget eller lidt. Fiberbredbåndet er den eneste direkte internetteknologi. Hastigheden du køber er din – og kun din. Med alt anden internetteknologi bliver din hastighed delt, og du risikerer dermed ikke at få den hastighed, som du betaler for.
 
Så let er det at få fiber
1
Indtast din adresse
Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII
2
Vælg din hastighed
Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov
3
Udfyld kontaktinfo
Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling
kvinde arbejder med kundeservice
Kontakt
EWII Kundeservice
Vores kundeservice er klar på at svare på dine spørgsmål.
Til top