Se dine venner og familie via dit bredbånd

Se, hvordan du kommer i gang, og hvorfor fiberbredbånd er det oplagte internet at bruge til at kommunikere via video på internettet.

Vi tager den lige over Skype. Lad os FaceTime ved. Jeg giver dig et kald på Duo senere. Jeg ringer lige på Messenger. Kært barn mange navne. Men alle dækker de over muligheden for at mødes med hinanden via video på internettet.

Samtaler med video via internettet er populært, nemt og et godt alternativ til at se hinanden, når afstanden er stor.

mor og datter er paa internettet
Hvorfor lade afstand være en årsag til ikke at ses med familie og venner?

 

Videoopkald kan foretages via din bredbåndsforbindelse - og dermed helt uden, at det koster dig noget. Du kan ”ringe” fra din smartphone, tablet, PC eller Mac. Og har du et indbygget kamera i din telefon, tablet eller computer, kan I endda se hinanden under samtalen.

Sådan kommer du i gang med videoopkald

Kræver det så en Ph.d. i IT at videokommunikere via dit internet? Overhovedet ikke. Det er faktisk overraskende let at gå til, og slet ikke så svært, som det måske lyder.
Når du laver videoopkald, har du brug for
1
Et kamera
På en smartphone, tablet, PC eller Mac
2
To mailadresser
Din egen og den du vil i kontakt med
3
En internetforbindelse
Gerne en stabil én af slagsen

Valg af videoservice

Der er en del videoservices derude. De 3 mest anvendte er:

  • Skype fra Microsoft
  • FaceTime fra Apple
  • Duo fra Google

Se guide til opsætning lidt længere nede på siden.

Det er en fordel at bruge apps til videoopkald, der guider dig igennem opsætningen. Men du behøver ikke nødvendigvis at installere apps og andre programmer. Du kan også vælge at benytte den webbrowser, som du normalt bruger til gå på nettet med og foretage dine videoopkald via udbyderens hjemmeside. 

Når du har oprettet en konto på en videoservice, er det nemmest at søge på den e-mail, du vil lave et videoopkald til. Herefter godkender I hinanden som kontaktpersoner, og I er nu klar til at videokommunikere. Husk dog lige at checke om der er tændt for mikrofon og kamera.

Artiklen fortsætter under billedet

streaming med fibernet kvinde sidder udenfor

Med et godt WIFI, kan I tage videosamtalen sammen på terrassen.

Du kan også lave videoopkald via sociale medier

Er du ven med vedkommende, du vil i kontakt med på et af de tre mest populære sociale medier, Facebook Messenger, Snapchat eller Instagram, så kan I også videokommunikere via social media. Tilgangen er den samme.

Når du klikker dig ind på din kontakt og vil starte en ny besked, skal du lede efter et lille video-ikon et sted på din kontaktperson, som du skal trykke på. Accepterer din kontakt dit opkald, kan I pludselig se hinanden.

Se hvordan du foretager videoopkald

Når I er mange eller skal arbejde på noget sammen

Er I mange, kan vi anbefale tjenesten Zoom. Den kan anvendes både via en webbrowser eller app. Fordelen med Zoom er, at du ikke behøver at tilknytte en e-mailadresse. Den er derfor populær til alt fra fjernundervisning til gruppeopkald.

Skal I gennemgå og arbejde på noget sammen, er Microsoft Teams en god service. Den helt store fordel med Teams er, at de deltagende kan rette direkte i Office-dokumenter under videoopkaldet. Det kunne f.eks. være en tekst i Word, nogle tal i Excel eller en præsentation i PowerPoint. 

Teams er derfor populær i gruppearbejdet på især skoler og uddannelsesinstitutioner og til møder i foreningslivet. Men kan lige så godt bruges, hvis I sammen skal skrive en festsang eller gennemgå det næste budget i rejseklubben.

Artiklen fortsætter under billedet

mor og soen i sofa med tablet

Med fiberbredbånd undgår du udfald, når I ringer til bedsteforældrene.

Fibernettet er som skabt til videoopkald

Din internetforbindelse skal være i orden. Oplever du, at dit billede hakker eller fryser, eller at forbindelsen helt afbrydes, når du videokommunikerer via internettet? Så er det formentlig fordi, at du anvender en internetteknologi, hvor hastigheden deles af andre. Der er nemlig forskel på bredbånd.

Fiberbredbånd bidrager med den stabilitet, der gør hele forskellen, når dit forbrug af data øges. Hastigheden på dit up- og download vil fortsat være ens, høj og stabil. Det betyder, at du både kan sende og modtage videobilledet uden høj forsinkelse og udfald.

Se om du kan få fiberbredbånd

Fordele med fiberbredbånd
Internet med hastighedsgaranti
Med fiberbredbånd er der garanti for lynhurtigt internet uanset antallet af brugere
Ingen begrænsninger på nettet
Du kan surfe, Skype, game og hente film og TV i massevis - helt uden begrænsninger
Samme up- og download hastighed
Med fiberbredbånd får du samme høje hastighed på både up- og download
Én direkte kvalitetsforbindelse
Du kan samle dit internet, TV og telefoni i én forbindelse uden det påvirker kvaliteten af signalet

Er videoopkald sikre, for man hører jo så meget…

Vi anbefaler, at du anvender en videoservice fra en af de store udbydere. Microsoft, Apple, Google og Facebook har alle et højt fokus på sikkerheden af deres tjenester.

Kun yderst sjældent sker det, at hackere skaffer sig adgang til en PCs webkamera. Det sker typisk fordi, der anvendes en videokommunikationsservice fra en mindre og ukendt udbyder, eller computerens antivirusprogram enten har været forældet, utilstrækkelig eller inaktivt.

Artiklen fortsætter under billedet

Med en sikkerhedspakke, der virker på alle platforme, er I sikre på nettet.

Har du en sikkerhedspakke med et godt antivirus program, er du sikker. Det vil straks reagere, hvis andre end dig selv forsøger at aktivere dit kamera. Vi samarbejder hos EWII med Chili Group og udbyder en sikkerhedspakke med prisvindende teknologi, der virker på mere end en platform, og har både e-mail og webcam beskyttelse.

Læs mere om vores sikkerhedspakke

Du kan også selv gøre noget for sikkerheden

Selv med en velfungerende sikkerhedspakke, er du måske stadig utryg ved, at en kameralinse nu er aktiv på din computer, når du bruger din videoservice. I givet fald kan du:

  1. Købe en computer, hvor du manuelt kan slå dit kamera til og fra.

  2. Lukke skærmen ned på din bærbar computer efter brug.

  3. Overvej at sætte et stykke gaffatape over kameralinsen, når det ikke bruges.

  4. Anvende et flip cover til din tablet eller smartphone.

Læs også

Mor og datter er paa internettet
7 gode råd til en digital sikker hverdag
Sådan færdes du sikkert på internettet.
fiberlyslederkabler
Hvad er fibernet?
Se video og bliv klogere på teknologien.
Mand ser tv i sofa
Hvordan streamer jeg?
Vi guider dig i gang med streaming med fx. Google Chromecast eller Apple TV
Til top