Ofte stillede spørgsmål om fibernettet

Har du brug for hjælp eller søger du svar på dine spørgsmål? Bare klik på en af nedenstående sektioner og find svarene.

Kan du stadig ikke finde svaret på dit spørgsmål, så kontakt endelig EWII Fibernet på 73 63 31 00 eller send en mail til fibernettildig@ewii.com

Udrulning af fibernettet

Vi glæder os til, at alle borgere i Trekantområdet får fiber, fordi vi tror på, at det gør hverdagen nemmere for dem. Men vi ruller også fiber ud, fordi vi mener, det gør Trekantområdet stærkere som område – erhvervslivet får et løft og ting som telemedicin og fjernundervisning bliver understøttet af en god fiber-infrastruktur.
Vi udruller i EWIIs forsyningsområde i Trekantområdet som er Vejle, Vejen, Middelfart, Kolding og Fredericia og deres opland.
Hos EWII betragter vi fibernettet som infrastruktur på lige fod med el, vand og varme. Vi har derfor en ambition om, at 100 % af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå i mål mangler vi i dag omkring 50.000 adresser.

Udrulning på din vej

Vi har valgt at arbejde sammen med nogle dygtige samarbejdspartnere der er vant til denne type opgaver. Se hvem vi arbejder sammen med.
Vi graver typisk med mindre gravemaskiner i fortorve og rabatter. Der vil blive taget hensyn til indkørsler og tilkørselsforhold.
Vi graver typisk ca. 5 hverdage på en villavej og højst et par dage foran din bolig. Dette afhænger naturligvis af både vejrlige og adgangsforhold.
Vi kan desværre ikke udrulle fiberen til alle i Trekantområdet på én gang. Den løbende vækst i adresser i form af udstykninger og etagebygerier mv. indgår ikke i "Fiber i alt alle".
Vi kan desværre ikke udrulle fiberen til alle 50.000 adresser i Trekantområdet på én gang. Vi kommer derfor til at gøre det i etaper. Du bliver kontaktet, når vi kommer til din vej, og ellers kan du se her, om du er med i nuværende etape.
De veje vi kommer på er efter aftale med kommunen, og vi rydder pænt op efter os. Har vi f.eks. gravet i græsset, så sår vi nyt græs og flisebelægning ligges pænt igen med strøsand oven på.

Fibernettet

Efter din fiberboks er blevet installeret, vil du inden for 8 hverdage modtage en SMS om, at der nu kan bestilles internet eller TV via fiberboksen.

Hos EWII Fibernet kan du vælge mellem følgende udbydere af fiberbredbånd, TV og telefoni.

 • Internet leveret med lysets hastighed
 • Et stabilt internet
 • Samme hastighed på upload og download
 • Mindre støjfølsomt
 • Din bolig er mere attraktiv i en evt. salgssituation
 • En fremtidssikret løsning
Fibernet er en måde at blive koblet til internettet på, som både er hurtig og fremtidssikret. Fibernet betyder fiberoptisk netværk, som er et netværk af lyslederkabler under jorden. Ordet ’lysleder’ dækker over, hvordan data bliver transporteret gennem et lyslederkabel. Det ligger lidt i ordet, at signaler bliver transporteret gennem et lyslederkabel via lys. Et lyslederkabel har en kerne og en kappe og er så tyndt som et menneskehår. 

Hvordan virker et lyslederkabel?
Et lyslederkabel er typisk lavet i et tyndt glas- eller plastikmateriale, der virker som spejle gennem hele kablet, så lyset reflekteres, når det rammer siderne. Så når en lysbølge rammer kablets væg, bliver den kastet ind i kablet igen, og sådan fortsætter det. På den måde forsvinder lyset (og data i dette tilfælde) ikke, før det når enden af kablet.
I forbindelse med udrulningsprojektet "Fiber i alt til alle" fører vi fibernettet ind i din bolig uden omkostninger.
Hvis du allerede har en fiberboks, kan du kontakte vores udbydere for abonnement på internet, TV og telefoni. Se vores udbydere.
Der kan gå op til 5 måneder førend vi kommer og installerer din fiberboks.
Hvis du gerne vil have fibernet, så tjek om din adresse kan få fiber. Hvis du kan få fiber og udfylder formularen, så kontakter vi dig, når vi kender perioden for, hvornår vi kommer og graver på din vej.
Fibernettet er et netværk af lyslederkabler, der transporterer data med lysets hastighed. Det vil sige, at fibernettet er langt hurtigere end traditionelle internetforbindelser og kun med fibernet, får du lige hurtig up- og download.
Hvis vi allerede har været og grave på din vej, kan du kontakte en af vores udbydere og bestille installation af en fiberboks og abonnement hos dem.
Hvis der allerede ligger fibernet i din vej, kan du kontakte én af vores udbydere og bestille internet, TV og telefoni. 
Hvis der ikke ligger fibernet i din vej, kan du se her, om du er med i vores udrulningsprojekt "Fiber i alt til alle".

Fibernet ført frem til din bolig

Det gøres med 3 små trin:

 1. Vi kontakter dig og aftaler, hvor fiberen skal placeres foran din bolig.
 2. Vores entreprenør sørger for, at fiberen føres hen til din bolig på det aftalte sted.
 3. Vores tekniker kommer og installerer fiberboksen inde i din bolig.
Nej, vi ødelægger ikke din have. Vi graver et hul ved skel ud til vejen, og et hul inde ved husmuren. Afhængig af adgangsforhold og belægningsforhold kan der være behov for et ekstra hul midtvejs. Herefter skyder vi fiberrøret fra vejen/skel og ind til den aftalte placering. Vi sørger altid for at genetablere.
Du kan selv bestemme placering af fiberen på den husmur eller det hushjørne der er nærmest vejen.
Du skal i forbindelse etableringsaftalen oplyse, at du har en robotplæneklipper.
Nej, du behøver ikke at være hjemme, når vi fører fiberen hen foran din bolig til den aftalte placering.

Installation af fiberboks

Du skal have et abonnement på internet, førend du kan gøre brug af din fiberboks. Hos EWII Fibernet kan du vælge mellem følgende udbydere af fiberbredbånd, TV og telefoni.
Vores samarbejdspartner, der desværre har kørt forgæves, har lagt en seddel i din postkasse med et telefonnummer, som du skal kontakte for at lave en ny aftale.
Du skal sørge for at området, hvor fiberboksen skal placeres inde i huset, er ryddet i en radius af 1,5 meter, så teknikeren kan komme til.
Se hvilke samarbejdspartnere vi arbejder sammen. Det vil også være én af dem der tager kontakt til dig for installation af din fiberboks.
Fiberboksen du får installereret i din bolig er af mærket DKT COMEGA model 79734 og måler 88 x 88 x 65 mm.
Denne fiberboks er uden router - det vil sige, at den udsender ikke et trådløst signal. For at få Wi-Fi/trådløs internet skal du anskaffe en trådløs router.
Hvis du ønsker et nyt aftaletidspunkt, skal du kontakte vores samarbejdspartner, som har sendt dig en mail med tidspunkt for aftalen.
Fiberboksen places på den anden siden af husmuren i forhold til fiberrørets placering som aftalt i etableringsaftalen. Rummet skal være opvarmet og tørt med en stabil temperatur mellem 10 og 40 grader. Boksen skal være let tilgængelig og i nærheden af en stikkontakt.
Ja, der skal være en myndig person på adressen, og personen skal være til stede under hele installationen. 
 • Han borer oftest hul i soklen til fiberkablet på aftalte sted.
 • Han fører fiberkablet igennem muren og slutter det til den indvendige fiberboks.
Det kan vi desværre ikke tilbyde på nuværende tidspunkt.
Kontakt
Kontakt EWII Fibernet
Ring eller skriv til os.
Til top