Ofte stillede spørgsmål om fibernettet

Har du brug for hjælp eller søger du svar på dine spørgsmål? Bare klik på en af nedenstående sektioner og find svarene.

Kan du stadig ikke finde svaret på dit spørgsmål, så kontakt endelig EWII Fibernet på 73 63 31 00 eller send en mail til fibernettildig@ewii.com

Udrulning af fibernettet

Vi tror på, at det gør hverdagen nemmere for borgerne i Trekantområdet. Men vi ruller også fiber ud, fordi vi mener, det gør Trekantområdet stærkere som område – erhvervslivet får et løft og ting som telemedicin og fjernundervisning bliver understøttet af en god fiber-infrastruktur.
Hos EWII betragter vi fibernettet som infrastruktur på lige fod med el, vand og varme. Vi har derfor en ambition om, at 100 % af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå i mål mangler vi ved projektets opstart omkring 50.000 adresser.
Vi udruller fibernet i EWIIs forsyningsområde i Trekantområdet som er Vejle, Vejen, Middelfart, Kolding og Fredericia og deres opland. Se her hvilke områder vi ruller fibernet ud i nu.
Med et åbent fibernet giver vi adgang til flere udbydere af internet og TV på EWIIs fibernet, så du har frihed til at vælge den leverandør der passer bedst til dit behov. Hos EWII Fibernet arbejder vi hele tiden på, at koble flere udbydere på fibernettet, så du har en større grad af frihed til at vælge. Du kan vælge mellem følgende udbydere af internet og TV.

Udrulning på din vej

Vi kan desværre ikke udrulle fiber til alle 50.000 adresser i Trekantområdet på én gang. Vi kommer derfor til at gøre det i etaper. Vi forsøger at kontakte dig, når vi kommer til din vej, og ellers kan du se her, om du er med i nuværende etape

Hvis du bor i en udlejningsejendom, et ejerfællesskab eller en forening, skal du kontakte din udlejer, formand eller bestyrelse, da det kun er dem der kan bestille fibernet på vegne af lejerne.

Der kan være flere årsager til, at din adresse ikke er med i vores udrulningsprojekt. 

 • Det kan være, at du bor uden for vores forsyningsområde
 • Det kan være, at du bor i et nybygget boligområde
 • Det kan være, at du bor i et nyt etagebyggeri
Vi har valgt at arbejde sammen med nogle dygtige samarbejdspartnere, der er vant til denne type opgaver. Se hvem vi arbejder sammen med.
Vi graver typisk i fortorve og rabatter med mindre gravemaskiner. Der vil blive taget hensyn til indkørsler og tilkørselsforhold.
Vi graver typisk ca. 5 hverdage på vejen og højst et par dage foran din bolig. Det afhænger naturligvis af både vejrlige og adgangsforhold. Vi fylder og roder, mens arbejdet står på, og vi beklager på forhånd de gener, det evt. måtte have for dig. Det kan være nødvendigt for os at løse de forskellige arbejdsgange ad flere omgange. Du vil i graveperioden derfor kunne møde os flere gange på din vej.
Det gør vi ikke, og vi sørger for at rydde pænt op efter os. Har vi f.eks. gravet i græsset, så sår vi nyt græs og flisebelægning ligges pænt igen med strøsand oven på. De veje vi kommer på er efter aftale med kommunen.

Fibernettet

Fibernet er en måde at blive koblet til internettet på, som både er hurtig og fremtidssikret. Fibernet betyder fiberoptisk netværk, som er et netværk af lyslederkabler under jorden. Ordet ’lysleder’ dækker over, hvordan data bliver transporteret gennem et lyslederkabel. Det ligger lidt i ordet, at signaler bliver transporteret gennem et lyslederkabel via lys. Et lyslederkabel har en kerne og en kappe og er så tyndt som et menneskehår. 

Hvordan virker et lyslederkabel?
Et lyslederkabel er typisk lavet i et tyndt glas- eller plastikmateriale, der virker som spejle gennem hele kablet, så lyset reflekteres, når det rammer siderne. Så når en lysbølge rammer kablets væg, bliver den kastet ind i kablet igen, og sådan fortsætter det. På den måde forsvinder lyset (og data i dette tilfælde) ikke, før det når enden af kablet.
Fibernettet er et netværk af lyslederkabler, der transporterer data med lysets hastighed. Det vil sige, at fibernettet er langt hurtigere end traditionelle internetforbindelser og kun med fibernet, får du lige hurtig up- og download.
Hvis du gerne vil have fibernet, slår du din adresse op her. Hvis du kan få fiber, udfylder du formularen og så kontakter vi dig, når vi kender perioden for, hvornår vi kommer og graver på din vej.
 • Det er internet leveret med lysets hastighed
 • Det er et stabilt internet
 • Du har samme hastighed på upload og download
 • Det er mindre støjfølsomt
 • Din bolig er mere attraktiv i en evt. salgssituation
 • Det er en fremtidssikret løsning
Ved at skrive din adresse her kan du se, om du er med i vores udrulningsprojekt. Hvis der allerede ligger fiber ude i din vej, kan du kontakte én af vores udbydere og bestille internet eller TV hos dem. Du kan frit vælge mellem følgende udbydere
Når vi ved hvornår vi kommer til din vej, forsøger vi at kontakte dig. Du kan se her, om du er med i nuværende etape

Hvis din adresse er med i nuværende etape, og du mod forventning ikke har hørt fra os, er du velkommen til at kontakte os på fibernettildig@ewii.com. 

Hvis du bor i en udlejningsejendom, et ejerfællesskab eller en forening, vil det være din udlejer, formand eller bestyrelse, vi tager kontakt til, da det kun er dem, der kan bestille fibernet på vegne af lejerne.

I forbindelse med vores udrulningsprojekt fører vi fiberen ind i din bolig uden omkostninger.

Installation af fiberboksen er en passiv tilslutning. Dvs. at du kan kontakte én af vores udbydere for at få internet eller TV via fibernettet. Du kan også vælge, at beholde den internet-løsning du allerede har, selvom du får installeret en fiberboks. Så er den klar, hvis du en dag har lyst til at benytte fibernettet.

Der kan gå op til 5 måneder, fra vi har modtaget en underskreven etableringsaftale, til vi kommer og installerer din fiberboks.
Hvis du allerede har en fiberboks, kan du kontakte én af vores udbydere for abonnement på internet og TV. Se vores udbydere.

Når din fiberboks er blevet installeret, kan du efter 8 hverdage kontakte én af vores udbydere, som tilbyder et bredt udvalg af produkter på EWIIs fibernet.

Du kan frit vælge mellem følgende udbydere.

Da vi er begyndt at grave, har vi desværre lukket for tilmeldinger på din vej. Men hvis du gerne vil have en fiberforbindelse i vores udrulningsprojekt, og ikke har fået dig tilmeldt, kan du skrive dig op her. Så kontakter vi dig, når vi igen er i dit område.

Fibernet ført frem til din bolig

Det gøres med 3 små trin:

 1. Vi kontakter dig og aftaler, hvor fiberen skal placeres foran din bolig.
 2. Vores entreprenør sørger for, at fiberen føres hen til din bolig på det aftalte sted.
 3. Vores tekniker kommer og installerer fiberboksen inde i din bolig.
Nej, vi ødelægger ikke din have. Vi graver et hul ved skel ud til vejen, og et hul inde ved husmuren. Afhængig af adgangsforhold og belægningsforhold kan der være behov for et ekstra hul midtvejs. Herefter skyder vi fiberrøret fra vejen/skel og ind til den aftalte placering. Vi sørger altid for at genetablere.
Du kan selv bestemme placering af fiberen på den husmur eller det hushjørne der er nærmest forsyningsvejen.
Du skal i forbindelse etableringsaftalen oplyse, at du har en robotplæneklipper.
Nej, du behøver ikke at være hjemme, når vi fører fiberen hen foran din bolig til den aftalte placering.

Installation af fiberboks

Fiberboksen places på den anden siden af husmuren i forhold til fiberrørets placering som aftalt i etableringsaftalen. Rummet skal være opvarmet og tørt med en stabil temperatur mellem 10 og 40 grader. Boksen skal være let tilgængelig og i nærheden af en stikkontakt.
Du skal sørge for at området, hvor fiberboksen skal placeres inde i huset, er ryddet i en radius af 1,5 meter, så teknikeren kan komme til.
Hvis du ønsker et nyt aftaletidspunkt, skal du kontakte vores samarbejdspartner, som har sendt dig en mail med tidspunkt for aftalen.
Hvis du bor i en udlejningsejendom, et ejerfællesskab eller en forening, skal du tage kontakt til din udlejer, formand eller bestyrelse.
Se hvilke samarbejdspartnere vi arbejder sammen. Det vil også være én af dem der tager kontakt til dig for installation af din fiberboks.
 • Han borer oftest hul i soklen til fiberkablet på aftalte sted.
 • Han fører fiberkablet igennem muren og slutter det til den indvendige fiberboks.
Ja, der skal være en myndig person på adressen, og personen skal være til stede under hele installationen. 
Vores samarbejdspartner, der desværre er kørt forgæves, har lagt en seddel i din postkasse med information om, hvordan du skal forholde dig.

Du skal have et abonnement på internet eller TV førend, du kan gøre brug af din fiberboks. Når din fiberboks er installeret, kan du efter 8 hverdage kontakte én af vores udbydere, som tilbyder et bredt udvalg af produkter på EWIIs fibernet. Du kan frit vælge mellem følgende udbydere følgende udbydere.

Fiberboksen du får installereret i din bolig er af mærket DKT COMEGA model 79734 og måler 88 x 88 x 65 mm.
Fiberboksen er uden router. Det vil sige, at den udsender ikke et trådløst signal. For at få Wi-Fi / trådløs internet skal du anskaffe en trådløs router.
Det kan vi desværre ikke tilbyde på nuværende tidspunkt.
Kontakt
Kontakt EWII Fibernet
Ring eller skriv til os.
Til top