Hvad kan vi hjælpe dig med?

Ofte stillede spørgsmål om el

Har du brug for hjælp med din bestilling eller søger du svar på dine spørgsmål? Bare klik på en af nedenstående sektioner og find svarene.

Kan du stadig ikke finde svaret på dit spørgsmål, så kontakt endelig vores kundeservice på 70 55 55 55 eller send en mail på ewii@ewii.com

Når du vælger EWII?

Når du får din el fra EWII er der ingen forudbetaling. 
Du betaler månedligt bagud for dit elforbrug og kun for dit reelle forbrug, hvis din måler er sat op til det.

Ja. EWII har indgået et samarbejde med EL-Grossisten, hvor vi gør det muligt for alle vores kunder at købe energibesparende el-produkter til halv pris. 

Se hvordan du kan få energibesparende el-produkter med 50 %:
 

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

 • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
 • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

DET ER NEMT AT SKIFTE SELSKAB – LIGEGYLDIGT, OM DU SKAL FLYTTE ELLER BLIVER BOENDE

 • Kræver ingen installationer
 • Skiftet sker helt automatisk
 • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt, om du skal flytte, eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

VORES MISSION: GENNEMSIGTIGE PRODUKTER OG PRISER

Mange synes produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII, får du hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser, uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

STØT SKOVREJSNING MED DIT ELFORBRUG

Uanset hvilken el-aftale du vælger, kan du være med til at hjælpe klimaet ved at tilkøbe Skov-el til din aftale. Vælger du Skov-el til din aftale, donerer du 2,00 øre per kWh strøm du forbruger. For en almindelig husstand med årsforbrug på 4000 kWh, svarer det til en ubeskåret donation på 80 kr./år, hvilket betyder der hvert år bliver plantet over 5 træer med dit elforbrug i folkeskove. Læs mere om Skov-el.

Sammen med 92 andre el-handlere i Europa har EWII skrevet under på 15 løfter om, hvad vi vil arbejde med fremadrettet i forhold til energi og elektricitet.

Vi lover dig blandt andet:

 • At støtte udvikling af CO2-neutral elektricitet
 • At udvikle elektriske og innovative løsninger, der gør livet lettere for dig
 • At samarbejde med kommuner og regioner for at planlægge og implementere den nødvendige infrastruktur i den grønne omstilling

Løfterne bakkes op af el-branchen i hele Europa med det formål at levere en bæredygtig energifremtid til vores kunder.

Læs alle 15 løfter her

Hjælp til bestilling

Du kan bestille el fra EWII på vores bestillingsmodul eller ved at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55

Bestil el fra EWII

Aftagenummeret er det unikke nummer, der identificerer din elmåler. Det bruges til at udveksle leverandørskifte- og forbrugsoplysninger. Du finder aftagenummeret på din elregning.
Ja - EWII leverer el i hele Danmark. Se vores aktuelle priser og bestil online eller kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 for råd og vejledning. 
For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt elforbrug på cirka 4.000 kWh om året.

Skift af leverandør

I Danmark er elmarkedet frit, og det har det været siden 2013.
Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker.

Derimod kan du ikke selv bestemme dit elnetselskab – altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor du bor. Det vil være det samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med. Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el via vores bestillingsmodul. Vi sørger for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

Du kan skifte leverandør med løbende måned + 1 måneds varsel, hvis du ikke er bundet af en anden aftale.

Nej, det er gratis at skifte leverandør. Der er ingen oprettelsesgebyrer, og vi klarer overflytningen for dig.

Kontakt os nu på 70 55 55 55 og hør nærmere.

Produkter

Elpriser svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende el-pris vurdere, hvilken el-aftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din el-aftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

 

EL TIL INDKØBSPRIS: PRISEN VARIERER OG FØLGER MARKEDSPRISENS PÅ EL

Med EL TIL INDKØBSPRIS betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere el-pris end den faste el-pris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet (f.eks. ved at sætte vaskemaskine til at vaske om natten). 

FAST PRIS: DU VED ALTID, HVAD DU SKAL BETALE

Med FAST PRIS låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende el-marked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

STANDARD EL: EN BLANDING MELLEM FAST PRIS OG EL TIL INDKØBSPRIS

STANDARD EL er vores mest populære el-aftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger el-prisen fortsat el-markedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. STANDARD El er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem FAST PRIS og EL TIL INDKØBSPRIS.


Er du i tvivl om, hvilket el-produkt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser

Nej, hos EWII er der ingen oprettelsesbegyrer på din el aftale.

Bestil din el her

Opsigelsesvarsel er løbende måned + 1 måned.

Opsigelse kan ske på 70 55 55 55 - eller skriftligt, fx via formularen "Skriv til os".

Gå til formularen "Skriv til os"

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her


Se vores aftalevilkår her

 

Så kan du hos EWII vælge Vindstrøm som et tilvalg til din el-aftale.
Det betyder, at vi sørger for, at den mængde strøm svarende til dit strømforbrug bliver sendt ud på elnettet, som strøm der er produceret af vindmøller.

Se mere her om Vindstrøm som tilvalg.

Energinet har besluttet, at der pr. 1. december 2017 skulle åbnes op for flexafregning. Nye kunder med El til indkøbspris aftaler får en flexafregnet elregning når elnet-udbyderen er klar hertil.

Kunder vil inden udgangen af 2020 blive afregnet det faktiske forbrug time for time. I perioden frem til alle kan få flexibel afregning, vil kunder, hvor deres netselskab endnu ikke kan flexmåle deres forbrug, blive afregnet et gennemsnit på spotmarkedet.

Læs mere på Energinet.dk

Det er svært at sige. Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil en flexaftale måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Hos EWII Energi arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet det, strømmen koster på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. Det betyder, at dit el-forbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår, og du vil stadig som i dag kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Læs mere om flexafregning på Energinet.dk

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/ALL1/Hourly/?view=table

Overgangen til FlexSpot-aftaler begyndte for de første kunder i december 2017, og fortsætter indtil, at alle kunder bliver afregnet deres faktiske forbrug time for time.
Overgangen til flexafregning vil ske løbende over de næste år.

EWII Energi har ikke indflydelse på hvem, og hvornår man som kunde overgår til flexafregning, fordi det er el-netselskabet (dem der transporterer strømmen og ejer elmåleren), der bestemmer tempoet af udrulningen. Der vil derfor også være forskel på, hvornår du bliver flexafregnet alt efter, hvor i Danmark du bor.

Priser

Det er altid svært at give en præcis pris på 1 kWh, fordi det afhænger af dagsprisen på strøm og, hvor meget du betaler til dit elnet-selskab i skatter, afgifter og transport.
Som en tommelfingerregel skal du regne med, at 1 kWh inklusive betaling til dit elnet-selskab og afgifter er cirka 2,30 kr./kWh samlet set.

Det er kun ca. 20 % af din samlede elregning, der går til din el-leverandør. De resterende 80 % består af afgifter til staten, moms og transportudgifter, som er ens uanset hvilken el-aftale og el-leverandør du vælger.

Sammensætning af din elpris

Elpris og abonnement - til dit el-selskab

De ca. 20 %, der går til din el-leverandør, er fordelt på dit el-abonnement, som er en fast månedlig ydelse, og på din kWh-pris. Vi har en lav abonnementspris og nogle af markedets laveste elpriser – uden binding og uden ekstra gebyrer.

 

Udgifter til netselskab og afgifter til staten

Resten af udgifterne på din elregning består af moms, transport, offentlige serviceforpligtigelser (PSO), energiafgifter til staten og abonnement hos netselskab. Disse udgifter er de samme, uanset hvilket el-selskab du vælger.

 

Oversigt over udgifter til netselskab og afgifter:

 • Moms: Du er pålagt at betale 20 % moms af den samlede elregning.
 • Transport: Transportudgiften udgør 19 % af prisen på el-regningen og dækker de omkostninger, der er forbundet med at få strømmen transporteret ud til dig. Transportudgiften går til dit elnetselskab. Udgiften består af et netabonnement og en nettarif, som varierer afhængigt af, hvilket netselskab, der ejer kablerne til din adresse. Elnetselskaberne bruger transportudgifterne til vedligeholdelse og reparation af elnettet.
 • Offentlige serviceforpligtigelser (PSO): De offentlige serviceforpligtelser udgør 1 % af udgiften på din elregning og omfatter de omkostninger, som det offentlige transmissionsselskab Energinet.dk afholder.
 • Energiafgifter til staten: De sidste 41 % af udgifter på el-regningen består af lovpligtige afgifter til staten.

Læs mere om elprisens sammensætning

Elprisen er en kompleks størrelse, der er sammensat af tre dele:

 1. Den rå kWh-pris, som udgør ca. 15 % af din elregning
 2. Transportomkostninger til dit elnet-selskab, der driver elnettet i det område du bor. Transport dækker over levering af el via kabelnettet, og udgør ca. 16 % af din elregning.
 3. Afgifter til staten, som dit elselskab opkræver på vegne af staten.

Se mere om sammensætningen af elprisen

Ved at tilmelde og betale din regning via MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling, er der ingen betalingsgebyr. Læs om gebyrfri betaling

Med en betalingsaftale undgår du også at komme til at betale din regning for sent.

Lige nu er der ikke forskel på elprisen, om du bruger strøm om dagen eller om natten.

Men det er noget, vi hos EWII har stort fokus på. Vi vil gerne gøre det fordelagtigt for dig at bruge strøm om natten, hvor der er rigeligt af den og hvor den derfor er billigere. Du kan glæde dig til 2020, hvor vi introducerer en ny afregningsform for strøm, som netop tager højde for hvornår på døgnet strømmen er brugt.

Levering

Tilmelding af ny installation eller ændringer af bestående installationer foretages altid af en autoriseret installatør. Autoriserede installatører skal anvende den elektroniske installationsblanket. Samme sted vælger du også din fremtidige elleverandør.

Når du køber strøm hos EWII, kan du bruge den elmåler, som allerede findes i din bolig. Den er opsat af dit elnetselskab. 

Uanset om den er digitalt aflæst eller om du manuelt aflæser dit forbrug og indsender det til dit elnetselskab, vil vi hos EWII automatisk få information om dit strømforbrug. Det skal vi bruge til at sende dig en elregning.

Meld flytning

For el gælder det, at til- og fraflytning skal meddeles til EWII senest senest 3 hverdage før flyttedatoen - og gerne så tidligt som muligt, dog tidligst 2 måneder før flyttedatoen. Du kan melde flytning herunder eller du kan kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55.

Meld flytning til EWII

Hvis du skal flytte, vil vi meget gerne vide besked. Her på siden kan du melde flytning til os online. Når du flytter fra en adresse til en anden, skal vi opgøre det samlede elforbrug for adressen – og sende en endelig regning, som kun vedrører den adresse, du fraflytter.

Når du melder din flytning til os, kan du samtidig sørge for at dit el bliver flyttet til din nye adresse.

Meld din flytning her

Fuldmagt

For at en anden person kan rette henvendelse på dine vegne, skal EWII modtage en fuldmagt for at overholde Persondataloven.

Du giver en anden person fuldmagt ved at logge på selvbetjeningen.

Når du er logget ind, så tryk på ”Min profil” og vælg derefter ”Mine oplysninger.” Under ”Tildel andre adgang” vælger du at give fuldmagt ved trykke på ”Giv fuldmagt”. Når du har udfyldt de oplysninger der kræves, så har du givet fuldmagt til personen.

Du kan også oprette en fuldmagt ved at klikke på dette link,  udfylde fuldmagten og sende den til os på ewii@ewii.com eller til Kokbjerg 30, 6000 Kolding.

 

Når du vælger ”Min profil”, ”Mine oplysninger”, kan du klikke på ”Tildel adgang” Her får du et skema, hvor du kan udfylde hvem og hvad de må have adgang til på selvbetjeningen.

For at opfylde Persondataforordningen, er det nødvendigt, vi modtager en fuldmagt, før vi kan foretage en flytning af el for en anden.

Du kan nemt oprette en fuldmagt ved at klikke på dette link, udfylde fuldmagten og sende den til os på ewii@ewii.com eller Kokbjerg 30, 6000 Kolding.

Regning og forbrug

I Selvbetjeningen kan du:

 • Se dit elforbrug og følge udviklingen
 • Tilmelde forbrugsovervågning (kræver fjernaflæst elmåler)
 • Se dine regninger og årsopgørelse
 • Tilmelde dig til vores driftsinfoservice (SMS/e-mail) - gælder kun i Trekantområdet
 • Skifte eller tilkøbe produkter

Du logger ind med NemID samt kundenummer og pinkode, som du finder på din seneste regning.

Som kunde hos EWII bliver du afregnet én gang om måneden. Det betyder i praksis, at du først betaler for dit elforbrug, når du har haft forbruget. Abonnementsopkrævningen sker månedligt for alle forsyningsarter, som er el, naturgas, vand og fjernvarme.

Bemærk, at der kan være andre afregningsintervaller for kunder med solcelle- og jordvarmeanlæg. Kontakt vores kundeservice på 70 55 55 55 for mere information.

Du skal kontakte EWII 73 63 30 80 i følgende tidsrum:

mandag-torsdag 08.30-16.00
fredag 08.30-15.00


Bemærk, at genåbning først kan ske, når restancen og sikkerhedsstillelse er betalt til EWII samt når der er indgået en ny kontrakt om levering af el. Der vil efterfølgende blive faktureret lukke-og genåbningsomkostninger. For at genåbningen kan ske samme dag, skal der aftales genåbning senest kl. 10.30. Hvis genåbningen aftales efter dette tidspunkt, vil den finde sted den næstkommende hverdag. Det er desværre ikke muligt at få genåbnet i weekenden eller på helligdage. Bemærk venligst, at for at vi kan genåbne for jeres el, er det nødvendigt du er til stede på adressen når montøren kommer.

Afhængig af korttype, vil der nogen gange blive reserveret 1 kr. for at sikre at der er adgang til kortet. Vi trækker naturligvis kun det, den enkelte faktura lyder på.

Spørgsmål til din el eller elmåler

Udover strømforbruget (kWh) giver måleren også en række andre oplysninger. I højre side af displayet kan du se fase- og strømretning for hver fase, som kan bruges til at indikere, om der er spænding på alle faser.

Download målervejledningen til din fjernaflæste elmåler:

Målervejledning Model E120GiME 

Målervejledning Model E120GiME (udvidet vejledning)

Målervejledning ZMD

Hvis strømmen også er gået hos naboerne eller i gadelyset, er fejlen sket i forsyningsnettet. Fejlen kan allerede være registreret af det relevante netselskab. Du kan via nedenstående link søge på din adresse og se om fejlen er registreret:

Se kort med information om driftsforstyrrelser på el

 

Hvad gør jeg ved strømsvigt, hvor alle boligens installationer er mørklagt?

Er hele boligen mørkelagt, er det HFI/HPFI-afbryderen i gruppetavlen, der har slået fra. Prøv først at tænde for afbryderen igen. Kommer strømmen tilbage, er der ikke fejl i installationen.

Hvis afbryderen ikke kan trykkes ind, skal du slukke for alle sikringsgrupper på gruppetavlen. Tænd derefter for HFI/HPFI-afbryderen - og derefter for én gruppeafbryder ad gangen. Når HFI/HPFI-afbryderen igen slår fra, har du fundet den fejlramte gruppe. Du skal derefter slukke for gruppeafbryderen, tænde for HFI/HPFI-afbryderen og gå videre med fejlfinding, som du vil gøre, når en sikring er sprunget.

Har du stadig ikke strøm, er der sandsynligvis en fejl i boligens faste installation. Fejl i den faste installation bør repareres af en autoriseret elinstallatør.

Kontakt EWII Driftsovervågning på 73 63 30 50. Såfremt skaden er lille, og forsyningen ikke er afbrudt, så er det omkostningsfrit for dig eller dit firma. Vi reparerer graveskaderne og undgår, at småskader dermed udvikler sig til større og mere omkostningsfulde skader.
Kontakt
Flere spørgsmål?
Ring eller skriv til os
Til top