Har jeg fiber?

For at få svar på spørgsmålet, har jeg fibernet, kan du følge disse trin:

  1. Tjek din internetregning: Tjek din seneste regning, ofte står der fiberbredbånd, fiber eller fibernet i beskrivelsen af dit produkt. Det kan også være i angivelsen af din hastighed, at du kan se, at du har fibernet. Hvis der står 100/100 Mbit/s, har du fibernet, da du kun kan få symmetrisk up- og download med fiberbredbånd.

  2. Kontakt din internetudbyder: Ring til din nuværende internetudbyder og spørg direkte, om du allerede har fibernet.

  3. Gå på jagt efter fiberboksen: Hvis du har fibernet, har du en fiberboks installeret i din bolig. Den sidder ofte i et teknikskab og er en hvid boks på ca. 12 x 12 cm - nogle mindre, andre større.

  4. Spørg dine naboer: Hvis du ikke kan finde en fiberboks i din egen bolig, kan du spørge naboen om de har fibernet. Så finder du i hvert fald ud af om fibernet er tilgængeligt i dit område.

Jeg har fundet min fiberboks

Har du en fiberboks installeret i din bolig, har du allerede mulighed for at få internet via fibernet på din adresse. Du aktiverer boksen hurtigst ved at ringe til vores kundeservice på 70 55 55 57.

Jeg tror ikke, at jeg har fibernet - hvad gør jeg nu?

Hvis du ikke allerede har fibernet, skal du finde ud af, om fibernet er tilgængeligt i dit område. Det finder du lynhurtigt ud af ved at slå din adresse op her:

Tjek, kan jeg få fibernet 

Har jeg fiber? Sådan ser en fiberboks for eksempel ud.

Sådan kan din fiberboks fra EWII se ud

En fiberboks fra EWII er enten en hvid firkantet boks af mærket Icotera eller New Ont. Tidligere har vi også brugt fiberbokse af mærket Packetfront, som er en grå firkantet boks.

Fiberboksen her er en NewOnt. Den fylder ikke ret meget, så se godt efter i teknikskabet i bryggerset.

Bør jeg vælge fibernet

Fiberbredbånd er Danmarks mest populære internet. Internet via fibernet er internet med lysets hastighed, fordi data bliver transporteret via lysledere.

Læs mere og se om du kan få fibernet

Der er mange fordele ved at vælge internet via fibernet eller fiberbredbånd, som det også kaldes. Samlet set giver fiberbredbånd dig en hurtigere og mere stabil internetforbindelse.

Samme upload- og downloadhastighed: 

Med fiberbredbånd får du altid samme høje hastighed på dit internet både, når du henter og sender filer.

En god fremtidsinvestering: 

En internetforbindelse via fibernettet kan bidrage positivt til værdien af din bolig, da mange købere efterspørger en høj og stabil bredbåndshastighed. 

Det er ikke dyrere: 

I modsætning til hvad mange tror, er fiberbredbånd er ikke dyrere end andre typer internet. Du kan få fiberbredbånd fra bare 299,- pr. md.

God til familier: 

Med fiberbredbånd får du en højere kapacitet og stabilitet på dit internet, og det gør det muligt for hele familien at bruge internettet samtidigt. Uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. 

God til gamere: 

Hvis nogen i familien spiller online computerspil, vil fiberbredbånd være at foretrække, da det giver den bedste hastighed, så spillet ikke ”hakker” og du undgår ventetid.

God til hjemmearbejde: 

Fiberbredbånd er stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten giver dig blandt andet mulighed for hurtigt fildeling og upload af dokumenter, videoer og billeder.

Vi kan desværre ikke svare på, hvilken internetudbyder du får dit internet fra. Men vi kan guide dig til hvilke teknologier, hastigheder og udbydere af bredbånd du kan vælge i mellem. 

Energistyrelsen har på tjekditnet.dk lavet et nyttigt adresseopslag, der kan fortælle dig, hvilke hastigheder du kan få via de forskellige internetteknologier på din adresse.

Læs mere om de forskellige internetteknologier