Er du blevet lokket af et urealistisk tilbud på strøm?

Det skal du gøre, hvis du er blevet snydt af en el-sælger.

Elbranchen er ramt af aggressive el-sælgere, som er ret så opfindsomme for at lokke kunderne med urealistiske tilbud. Læs hvad du kan gøre, hvis du tror, du har lavet en dårlig aftale. Du skal nemlig ikke finde dig i beskidte tricks og uærlige opkald fra el-sælgere.

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Vi vil rydde ud i ugennemskueligt el-salg, som foregår i den branche, som vi er en del af.

Vores ønske er, at alle i Danmark kan træffe det rigtige valg om el-produkt. Det skal ske på baggrund af gennemsigtige priser, fakta og ordentlige forretningsmetoder af branchens aktører.

Der skal ryddes op i elbranchen – og det hjælper vi med. Derfor opfordrer vi alle, som pr. telefon har haft en dårlig oplevelse med en el-sælger, om at henvende sig til os. Der er allerede alt for mange, som er blevet narret at el-sælgernes beskidte tricks.

 

>> Læs også blog: Undgå el-sælgernes beskidte tricks

 

Er du blevet lokket til at skifte elselskab under falske forudsætninger? Er du blevet lokket til at udlevere dit CPR-nummer, eller har et elselskab ringet til dig under påskud af, at du betaler overpris, og et skifte til et andet selskab er det eneste rigtige at gøre? Og takkede du ja til tilbuddet. Så kontakt os. Du kan ende med at blive snydt.

Du kan sende en mail ewii@ewii.com eller ringe på vores kundeservice Tlf. 73 63 30 99 hvis du er blevet snydt eller er i tvivl om et tilbud. 

Vi er klar til at rådgive dig om, hvad du skal gøre - uanset om du er kunde hos os eller ej. Og derudover vil vi råbe medierne og politikerne op, så vi kan få skabt et bedre elmarked - uden fup og beskidte tricks og hvor kunderne kan købe strøm på ærlig vis.

 

Ringer el-sælgeren ulovligt?

Der er ikke noget, du kan gøre for at undgå opringninger fra el-sælgere. Men der er noget, du kan gøre, hvis du bliver ringet op.

Du kan altid bede om aktindsigt. Bed el-sælgeren om en skriftlig bekræftelse på, at du har givet tilladelse til at blive kontaktet. Det skal en el-sælger kunne levere til dig. Hvis el-sælgeren ikke kan bevise, at du har givet samtykke til at blive kontaktet – så er det ulovligt, at de kontakter dig. 

Hvis el-sælgeren nægter at give dig aktindsigt eller finder på en søforklaring for at undgå din forespørgsel, så anbefaler vi, at du anmelder selskabet til Datatilsynet.

 

Har du givet tilladelse til at blive ringet op?

Du skal være særlig opmærksom på, om du selv har givet tilladelse til at blive kontaktet. Det er f.eks. ofte en betingelse, at du giver din tilladelse til at blive ringet op, hvis du deltager i konkurrencer på nettet.

 

Send din klage til Forbrugerombudsmanden

Hvis du ikke har givet samtykke til at blive ringet op, og alligevel modtager opkald, eller hvis du har takket ja til et tilbud, men føler dig snydt, så kan du også klage til Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden sørger for at politianmelde den virksomhed, som ulovligt har kontaktet eller indgået aftale med dig.

 

Andre som dig har også læst

Kvinde bruger strøm ved tørretumbler. Sammenlign tidspunkter på dagen. Hvornår er der billig strøm og hvad koster 1 kwh?
Værd at vide om dit elforbrug
Hvordan er dit forbrug fordelt, og hvad betyder kWh?
Sådan sammenligner du elpriser
Vær opmærksom på både pris pr. kWh og abonnement
Undgå elsælgernes beskidte tricks
Sådan spotter du elsælgernes tricks.
Til top