6 gode råd til studiestart

Studiestarten er fuld af spænding og måske også bekymringer. Det er begyndelsen på et nyt kapitel i livet. Vi giver dig seks gode råd til at komme godt igang med alt det, der ikke lige handler om studiet.

1: Mobilt bredbånd er ikke den bedste løsning - selvom det er nemt

For mange unge er studiestarten i år lidt anderledes end andre år. Meget undervisning vil foregå hjemme i studielejligheden via internettet – og det kræver, at de unge er digitalt fremme i skoene og kan følge med i undervisningen online. 

Det kan virke som en let løsning bare at koble den barbære op på det mobile bredbånd. Men det er langt fra en billig løsning... 

Som studerende skal hver en mønt måske bruges på bøger, fredagsbar og spaghetti. Så på den lange bane kan det bedre betale sig at få en ordentlig internetforbindelse frem for at bruge det mobile bredbånd – og bliver alt det mobile data opbrugt for hurtigt, bliver den løsning både dyr og langsom.

Som studerende skal du måske sende tunge filer frem og tilbage til din studiegruppe. Og det kræver en hurtig internetforbindelse.

 

2: Hold styr på dit energiforbrug

Flytter du i forbindelse med dit studie, så sørg for at holde styr på dit energiforbrug fra starten. Hvis du er vant til at mor og far betaler vandregningen, kan det føles som at få en spand koldt vand i hovedet (tø hø), når du pludselig skal betale selv. Hvis du derfor laver et budget, hvor du tager højde for el, vand, varme, internet, tv, mobiltelefon og andre faste udgifter gør du livet meget nemmere for dig selv. Og hvis du er heldig, har du stadig penge på lommen, når fredagsbaren kalder.

Er du kunde hos EWII, kan du altid tjekke dit forbrug. Du kan også sætte overvågning på dit forbrug, så du automatisk får besked, hvis dit forbrug ændrer sig i forhold til den grænse, du selv har bestemt – så undgår du ubehagelige overraskelser og regninger, der løber løbsk.

 

3: Husk alle udgifter

Hvis du skal flytte i forbindelse med din studiestart, så husk de udgifter, der er forbundet med at flytte. Flyttekasser, leje af trailer, depositum for dit lejemål, inventar, køkkenting og andet udstyr du måske skal ud og købe - og så koster det også, når alle flytte-hjælpere skal have pizza og dåseøl.

>> Få 6 tips til en nemmere flytning.

 

4: Tjek om du har de rigtige forsikringer

En indboforsikring er et must, men ved du, om du er forsikret i tilfælde af, at du kommer ud for en ulykke? Få overblik over hvilke forsikringer du skal have og se andre gode råd om forsikring på Forsikringsguiden.

 

5: Husk at spare op

Ved hvert semesters begyndelse er der stor sandsynlighed for at du skal købe nye bøger. Men du kan måske være heldig at få fingre i brugte lærebøger. Ellers kan du prøve at søge efter Facebook-grupper, hvor studiebøger bliver købt og solgt. Måske er du uheldig, at din computer pludselig brænder sammen – og i sådanne tilfælde er det rart at have lidt på kistebunden. På den måde undgår du også skrivekrampe, fordi du skal grifle alle noter ned med håndskrift.

 

6: Nyd studietiden

Selvom det er hårdt arbejde at studere, er det samtidig også en tid i dit liv, du aldrig får tilbage. Derfor skal du nyde hvert sekund. Tag tid til at du kan hygge dig og skabe relationer til dine medstuderende - nyd at du har hele livet foran dig og husk – det skal nok gå alt sammen.

Læs også

lys i lampe
4 tips til din søgen efter det bedste elselskab
Stik i stikkontakt
Strøm behøver ikke at være dyrt
4 nemme trin til billig el
Husk når du sammenligner elpriser  at sådan er elprisen skruet sammen. Derfor bør du sammenlige priser.
Hvad koster 1 kWh el?
Hvad får jeg for 1 kWh el og hvad er 1 kWh egentlig?
Til top