energirenovering med nyt tag

Håndværkerfradrag i 2021

Når du får isoleret taget, eller sat nye vinduer i din bolig for at forbedre energiforbruget, så skal du huske håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget - som også kaldes BoligJobordning- blev indført for at få gang i byggeriet og som våben mod sort arbejde. Tusindvis af danskere har benyttet fradragsmulighederne, og det har skabt en tendens, hvor vi laver miljømæssige boligforbedringer som aldrig før - og det hjælper den grønne omstilling godt på vej. 

I 2021 arbejder regeringen på at vedtage, at fradraget stiger, så du kan få fradrag for ydelser på helt op til 25.000 kr. pr. person. 

Fradrag for forbedringer i boligen

Står du overfor at skulle have skiftet alle vinduer i huset, eller skal du have monteret en varmepumpe - og kigger du samtidig fortvivlet ned på dine ti tommelfingre? Så kan du ånde lettet op, fordi håndværkerfradraget findes. Så kan du overlade opgaven til professionelle. 

Håndværkerfradraget gælder for en stor række serviceydelser som f.eks. vinduespudsning, havearbejde og rengøring. Og det gælder også for dig, der laver energimæssige forbedringer i dit hus. Når du isolerer ydervæggene, eller isolerer huset bedre ved at skifte vinduerne ud, ja så kan du nemlig også få dækket en del af udgifterne. 

Bolius har lavet en udførlig liste over de serviceydelser håndværkerfradraget i 2021 dækker

Og husk - det er kun arbejdslønnen, som du kan få fradrag for.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan lave energiforbedringer i din bolig, så kan du få fradrag for EnergitjekTermografering og Energimærke. Fradraget omfatter dog IKKE udgifter til energimærkerapporter, som udarbejdes i forbindelse med et eventuelt salg af boligen.

Husk at dit håndværkerfradrag skal noteres på din årsopgørelse. 

Læs også

varmepumpe
Varmepumpe
Til dig der ikke kan få fjernvarme
Kvinde bruger strøm ved tørretumbler. Sammenlign tidspunkter på dagen. Hvornår er der billig strøm og hvad koster 1 kwh?
Tips til miljøvenlig tøjvask
Du kan spare penge og skåne miljøet, hvis du vasker dit tøj rigtigt
solopgang i skov
CO2 i dit hjem
Hvor meget CO2 er der i dit hjem?
Til top