Du kan både spare energi og penge med en varmepumpe

Varmepumper er en energirigtig løsning som alternativ til olie, gas og elvarme.

varmepumpe

Mange års erfaring viser, at varmepumper er lige så stabile som traditionelle opvarmningsformer, så længe anlægget er tilpasset den enkelte bolig og vedligeholdes med et årligt serviceeftersyn. Det kræver ingen daglig vedligehold, og så er den hurtig og nem at installere.

Du kan anvende en varmepumpe som eneste varmekilde eller som supplement. Hvis du kombinerer en varmepumpe med et solcelleanlæg, vil du være selvforsynende med miljørigtig el og varme på samme tid.

Fordele ved at vælge en varmepumpe

  • Du kan spare op til 50 % på varmeregningen
  • Varmepumpen har en lang levetid og kræver et minimum af vedligeholdelse
  • Tilbagebetalingstiden er oftest på 4-10 år
  • Du får en stabil varmekilde hele året
  • Varmepumper er miljøvenlige, da det er røgfrie anlæg som ikke udleder skadelige partikler. Og så har de en mindre udledning af CO2 end f.eks. olie- og naturgasfyr

 

Eksempel på besparelse ved luft/vand varmepumpe:

Du har et ældre hus med et årligt forbrug til opvarmning og varmt vand på 20.000 kWh. Til at levere 20.000 kWh vil et gammelt oliefyr ca. have et forbrug på 22.000 kr.

Hvis du skifter til en luft-til-vand varmepumpe vil varmeregningen typisk falde til under det halve. Altså over en halvering af varmeudgiften til ca. 10.000 kr. år.

Du kan få tilskud og fradrag til din varmepumpe

Når du skal have ny luft til vand-varmepumpe til din helårsbolig eller dit sommerhus, har du mulighed for både at få energitilskud og håndværkerfradrag.

Du kan få energitilskud på op til ca. 7.400 kr., når du skifter din gamle varmeløsning ud med en ny luft-til-vand varmepumpe. Hvor stort et energitilskud, du får, afhænger af, hvilken varmeløsning du skifter fra, hvor meget energi du sparer, og hvilket energiselskab du søger tilskud hos.

Når du skifter til en ny luft til vand-varmepumpe, kan du benytte dit håndværkerfradrag og trække arbejdslønnen til installationen fra i skat.

Reduktion i elafgiften

Med en luft til vand-varmepumpe til opvarmning af din helårsbolig eller dit sommerhus, kan du få reduktion i elafgiften for den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år. 

Andre som dig har også læst

nyt tag med tilskud
BoligJobordning
Få fradrag til energibesparende forbedringer
energisparetips
Reduceret elafgift
Hvem kan søge og hvordan gør du?
solvarme er vedvarende energi
Solvarmeanlæg
Kan det betale sig?
Til top