Sådan får du varmen tilbage

Hvis din radiator ikke varmer ordentlig, er der flere ting, du kan gøre selv.

Hvad gør jeg, hvis der er luft i mit varmeanlæg? Hvad gør jeg, hvis der ikke er varme i min radiator? Kan jeg selv gøre noget, hvis ventilen på min radiator eller min temperaturregulator sidder fast? 

Det korte svar er ja. Der er flere problemer, som du selv kan løse, inden du tilkalder hjælp fra en VVS-installatør, hvis du opdager fejl på dit varmeanlæg.  

Se med herunder, hvor du får en rundvisning i dit varmeanlæg.

Hvis din radiator klukker eller laver rislelyde

Kender du det der med, at der lige er en radiator i din bolig, der ikke virker som de andre. Måske har du i ny og næ hørt klukke- eller rislelyde fra den ene radiator, som nægter at varme. Og sådan bør det ikke være. En radiator skal gerne være helt stille imens den gør sit arbejde med at varme din bolig op. 

Men bare rolig - der er to ting, du selv kan gøre, for at prøve at få radiatoren i gang, hvis den ikke varmer. Enten skal du have motioneret ventilen eller også skal du lige have fat i udluftningsskruen, som kan have sat sig fast. Når din radiator klukker eller du hører rislelyde, kan det nemlig være tegn på, at der er luft i din radiator - og luften skal ud. Det kan du heldigvis gøre selv - det er ret nemt. 

Sidder du nu og klør dig i håret, fordi du ikke ved hvordan du udlufter din radiator eller motionerer din ventil - så læn dig tilbage og se videoen her, hvor du bliver guidet igennem det hele. 

 

Læs også

hus hvor der bliver luftet ud
Luft rigtigt ud og få et godt indeklima
Det er vigtigt at lufte ud - og at gøre det rigtigt
Spar på varmen
Få gode råd til hvordan du spare på varmen
Stik i stikkontakt
Hvad skal jeg gøre ved strømsvigt?
Har du strømsvigt, så se hvad du skal gøre
Til top