Hvordan virker en varmepumpe?

En grønnere løsning kan betyde store besparelser

Med en luft til vand varmepumpe anvendes luftens naturlige varme til at producere varmeenergi. Den kan levere varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften.

En varmepumpe er et godt alternativ til andre varmeanlæg som eksempelvis oliefyr eller elvarme. Det er den specielt fordi, den er miljøvenlig idet den bruger energi, der allerede findes i luften. Samtidig er den billig i drift, da den bruger mindre energi end andre typer af anlæg.

 

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Selve installationen består af en udedel og en indedel. Udedelen placeres nær dit hus og består af et anlæg med en ventilator. Det er her varmen i luften overføres til et kølemiddel. En kompressor i varmepumpen hæver trykket og derved også temperaturen i kølemidlet.

Du kan tænke på, at det fungerer ud fra samme princip, som i et køleskab. Her trækkes varmen ud af luften inde i køleskabet og afgives derefter på bagsiden.

Det nu opvarmede kølemiddel ledes via isolerede rør ind til varmepumpens indedel. Her opvarmer kølemidlet vandet og løber derefter afkølet tilbage til varmepumpens udedel, hvor det opvarmes på ny.

Og nu tænker du måske: Hvordan fylder man så kølemiddel på en varmepumpe? For ja, kølemiddel er et vigtigt element i varmepumpens funktion. Det er dog et spørgsmål, du kan have uden den store bekymring. En varmepumpe, der er monteret korrekt, bør nemlig ikke have behov for at blive efterfyldt med kølemiddel. Modsat et pillefyr, er vand til luft varmepumper en løsning, der mere eller mindre passer sig selv.

Luft til vand varmepumpe

Inde i huset

Nu er vi rykket ind i huset, hvor varmen overføres til radiatorer, gulvvarme eller blæses direkte ind som varm luft. Det er som regel ved indedelen, at du styrer varmepumpen. Den skal være koblet til strøm for at fungere, men dens lave forbrug samt hvad den producerer i varme, gør den til et økonomisk attraktivt valg.

En mulighed er også, at du kan få din varmepumpe på abonnement. Her betaler du for den varme, du bruger, og slipper for installation, service og vedligeholdelse.

 

Læs mere om varmepumper på abonnement

 

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Når du har valgt om du selv vil stå for din varmepumpe eller få den på abonnement, så kommer vi til størrelsen på din varmepumpe. Og det naturlige spørgsmål, der opstår: Hvor stor skal min varmepumpe være?

Størrelsen på din varmepumpe bestemmes ud fra kW. Derfor finder du svaret ved at gange din boligs størrelse med dit energiforbrug pr. m2 til opvarmning. Dit resultat vil så vise den ideelle mængde kW for varmepumpen.

Vælger du at få din varmepumpe på abonnement, skal du ikke tænke mere over, hvor stor din varmepumpe skal være. Det sørger vi for - sammen med alle de andre praktiske ting, som demontering af det gamle fyr, installation, service og tilskud.

Besparelse ved varmepumpe

Nu er du (forhåbentligt) blevet lidt klogere på de tekniske aspekter omkring hvad er en varmpumpe og hvordan virker en varmpumpe. Men hvad er det egentlig værd for dig? Hvad er en luft til vand varmepumpe værd i besparelse?

En luft til vand varmepumpe kan rent faktisk give dig en besparelse på op til 25% af din varmeregning. Derudover er det en miljøvenlig løsning, som kan installeres i alle typer af huse – det eneste en varmepumpe reelt har brug for er strøm.

 

Se hvad koster en luft til vand varmepumpe på abonnement

 

ewii kundeservice erhverv
Kontakt
Flere spørgsmål?
Så ring eller skriv til os
Til top