Spar på strømmen med 9 el spareråd. Sådan kan du spare strøm!

Hvad er et normalt strømforbrug?

Hvor mange kWh bruger en typisk husstand, og hvordan er mit forbrug sammenlignet med andre i tilsvarende boliger?

Det er forskelligt, hvor meget el en husstand bruger, men en god tommelfingerregel er, at en gennemsnitsdansker bruger cirka 1.600 kWh om året.

Har I fuld knald på den trådløse højtaler, imens ungerne lurer på Ipad'en, eller teenageren i huset gamer løs og diverse el-apparater hjælper med madlavningen i køkkenet? Ja så er I ligesom de fleste andre familier - og I har højst sandsynligt et helt normalt strømforbrug.

Hvor meget strøm bruger en familie?

For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt typisk elforbrug på cirka 4.000 kWh om året.

Det er dog ikke kun antallet af familiemedlemmer, der spiller ind på elforbruget. Også boligens størrelse har betydning for dit elforbrug. Elforbruget i din bolig afhænger nemlig også af, hvor mange kvadratmeter dit hus eller din lejlighed er. Jo større bolig, desto højere elforbrug.

Se det gennemsnitlig elforbrug for en person og for en familie

Hvor mange kWh bruger du i forhold til andre?

Du kan enten manuelt aflæse forbruget på din elmåler hver måned, eller du kan benytte det centrale og uafhængige IT-system eloverblik.dk, som er Energinets dataopsamling fra elmålere, der bliver elektronisk aflæst. Her kan du med NemID logge ind og få overblik over dine stam- og måledata.

Som kunde hos EWII kan du logge på Selvbetjeningen og følge dit elforbrug pr. måned eller pr. dag - ja helt ned på timeniveau. Her kan du sammenligne dit forbrug pr. år med andre, der bor i en lejlighed eller et parcelhus i samme størrelsesorden som dig og se, hvilke dage og timer på døgnet, du bruger mest strøm. 

Når du kender til dit eget forbrug, kan du også bedre selv vurdere, hvor og hvornår der vil være en gevinst for dig i at spare på dit strømforbrug.

Hvis du ønsker at holde øje med dit forbrug og sikre, at det ikke svinger uhensigtsmæssigt, kan du i Selvbetjeningen sætte forbrugsovervågning op, hvor du får en SMS eller e-mail, hvis forbruget fra en måler overstiger en valgt værdi.

 

Hvad bruger vi egentlig el på?

I mange hjem bliver en stor del af elforbruget brugt på underholdning. Herunder TV og gaming. En anden stor del bruges på madlavning og hårde hvidevarer, som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner.

 

Se en fordeling af elforbruget

Kontakt
Har du brug for hjælp?
Så ring eller skriv til os
Til top